Az eper testalkat jellemzői
Betöltés...
Az eper testalkat jellemzői

Az eper testalkat jellemzői

Kíváncsi vagy, melyek az eper testalkat jellemzői? Milyen testalkat típusba tartozol? Milyen nőies ruhák illenek hozzád a legjobban a testalkatodnak megfelelően? Mielőtt megválaszolnánk ezeket a kérdéseket, hadd tegyünk egy kis kitérőt. Ne izgulj, tényleg csak pár gondolat erejéig szakítjuk meg a testalkat-sorozatunk eme bejegyzését.

Számunkra rendkívül fontosak a pozitív megerősítések. Ezért engedd meg, hogy megajándékozzunk néhány kedves szóval. Bárhogy is alakult a napod és bárhogy is érzed most magad, tudd: fantasztikus nő vagy! Minden porcikádban, minden tulajdonságoddal. Jusson eszedbe ez, amikor tükörbe nézel. Kerülj még közelebb önmagadhoz és a benned élő nőhöz!

Mindössze ezt a rövid üzenetet szerettük volna átadni neked. Most pedig térjünk vissza a témánkra! A korábbi cikkjeinkben már írtunk neked a homokóra testalkatról , az alma testalkatról , a téglalap testalkatról és a körte testalkatról . Illetve azt is megmutattuk, hogyan tudod meghatározni, melyik kategóriába tartozol. Valójában sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

Frissítsük fel egy kicsit az emlékeket!

Testalkat meghatározása

Azt látjuk, hogy a nők egy része küszködik azzal, hogy meghatározza a saját testalkatát. Valójában mindössze néhány mérést kell elvégezned, és elolvasnod a különböző testalkatok jellemzését.

Vedd kezedbe a szabócentit, és mérd meg a csípő-, derék- és mellbőségedet. Majd irány a Wannabee Kollekció plus size divatblogja ! Itt megtalálod a különböző testalkatok jellemzését. Ezeket elolvasva besorolhatod magadat valamelyik kategóriába, közelebb kerülhetsz a testedhez, és megértheted, milyen részletekre kell odafigyelned az öltözködésben.

Bátran lépj ki a molett divat „biztonsági zónájából”, és vigyél új pezsgést a gardróbodba! Az új ismeretekkel sokkal könnyebb és szabadabb program lesz a vásárlás is. Csak próbáld ki!

Most pedig csapjunk bele! Nézzük meg a teltkarcsú eper testalkat jellemzőit!

Az eper testalkat jellemzői

Az első kérdés, amelyről érdemes beszélni, a következő: eper testalkat vagy fordított háromszög? Tulajdonképpen ugyanarról a testtípusról beszélünk mindkét esetben.

A tulajdonságait tekintve:

 • a vállak szélesebbek, mint a csípővonal
 • a derékrész nem hangsúlyos
 • az egyensúly a test felső része felé billen
 • a hát és a mellkas széles
 • a csípő gyakran alaktalan
 • a széles vállak miatt a testalkat meglehetősen sportos

Mint minden kategória esetében, az epernél is fontos a test kiegyensúlyozása a választott ruhadarabokkal. A következő pontban ehhez adunk néhány tippet, amelyre támaszkodhatsz.

Eper testalkat aranyszabályok

Öltözködés során a célunk olyan ruhákat választani, amelyek hangsúlyozzák a csípőt, a test alsó részét, kihangsúlyozzák a derékrészt és elvonják a figyelmet a széles vállakról. 

Íme néhány aranyszabály:

 • Kerüld el a vállpárnákat!
 • A sálak és a stólák még tovább hangsúlyozzák a mellkasi részt.
 • Adj extra ívet a deréknak egy húzott ruhával vagy övvel.
 • A csípőnek és a fenéknek extra volumenre van szüksége. (Ne ijedj meg! Csak épp annyira, hogy lágyítsa az erős vállakat.)
 • A szoknyákkal és a nadrágokkal növelheted a test alsó részének térfogatát.
 • A világosabb, élénkebb színek és a minták felhívják a figyelmet a lábakra.

Sikerült egy picit közelebb hoznunk hozzád az eper testalkatot? Úgy érzed, szükséged lenne még egy kis extra támogatásra? Ne izgulj, a java még hátravan! Olvass bátran tovább, mert most megnézzük a konkrét ruhadarabok részletes útmutatóját.

Divatos outfittek teltkarcsú nőknek– összefoglaló eper testalkatra

Dekoltázs és ujjak

Hogyan lehet a legjobban ellensúlyozni a széles vállakat? Egy jól megválasztott nyakkivágással és egy kis odafigyeléssel a ruhaujjakra. Az előbbinek vékonynak és hosszúnak kell lennie, hogy vizuálisan megnyújtsa a mellkasi részt.

Válassz mély köralakú, V- és az U-nyakkivágású vagy aszimmetrikus felsőket, tunikákat és ruhákat! A széles dekoltázs tovább növeli a vállvonal méretét, ami az eper testalkat esetében előnytelen.

Amennyiben kötött felsőt szeretnél vásárolni, légy körültekintő! A vaskos, nehéz anyagokkal ugyanis túlhangsúlyozod a felsőtested. Érdemesebb egyenes szabású, karcsúsított, vékonyabb anyagú pulóvereket választanod.

Blézerek, dzsekik és kabátok

Az egyensúlyt egyenes vonalakkal vagy csípőnél kiszélesedő, deréknál húzott fazonokkal tudod megteremteni blézerek, dzsekik és kabátok esetében is. A húzott vagy övvel ellátott darabok természetesebbé teszik a sziluettet.

Viselj bátran zsebeket, díszítéseket vagy mintákat a derékrész alatt, így kölcsönözve extra volument a csípőnek. A legjobb választás az úgynevezett egysoros kabát, amelynek a gombjai egy sorban helyezkednek el. A kétsoros kabátok vizuálisan túl nagy térfogatot adnak a felsőtestnek.

Ami a hosszát illeti: az a jó, ha túlnyúlik a csípővonalon. A sötét színek kiválóan karcsúsítják a felsőtestet, de ha világosabb kabátban gondolkodsz, az is teljesen rendben van. A nagy gallérokat és a vállpárnákat viszont érdemes minden esetben elkerülni.

plus size fashion blézerek

Nadrágok és szoknyák

Az eper testalkat a bő fazonú nadrágoktól lesz szépen kiegyensúlyozott, mint a hárem, a culotte vagy a palazzo. Te inkább a jobban illeszkedő darabokért vagy oda? Viselj világos színű egyenes vagy cigarettanadrágot. Válassz hozzá peplumvagy trapéz felsőt, amely volument ad a csípőnek és ellensúlyozza az erős vállakat. Bátran keresgélj továbbá a mintás nadrágok vagy farmerek között is!

molett divat, nadrágok

A szoknyák feladata, hogy egy kis térfogatot adjanak a csípőnek. Épp csak annyit, amennyivel finomítani tudunk az eper alakján. Az egyenes, az A-vonalú, a balerina- és a tulipánszoknyát, illetve a fodros és a hajtott darabokat is érdemes felpróbálnod. 

Szintén igaz, hogy az élénk, világos színek az alsótestre helyezik a figyelmet, ahogy a csíkok és a minták. Ugyanakkor nyugodtan választhatsz sötétebb darabokat is. Sokkal fontosabb a fazon és a szabás!

szoknyák eper testalkatra

Előnyös ruhák plus size nőknek

A megfelelő ruha kiválasztásánál egyszerre érdemes a dekoltázst, az ujjakat és a szoknyarészt figyelned. Minden olyan fazon szóba jöhet, aminek anyagaderéktól vagy csípőtől lefelé kiszélesedik.

A ruhák alsó részén található redők, fodrok, díszek, minták és a világos színek magukra vonják a tekintetet. A húzott vagy övvel ellátott ruhák karcsúsítják a derekat.

Bátran választhatsz ujjatlan, vastag pánttal ellátott darabokat, illetve pánt nélküli ruhát is. Ez utóbbi esetben mindenképp ügyelj a csípőd hangsúlyozására.

Magabiztosan a molett divat berkein belül

A gömbölyded csípő, a magabiztos kisugárzás és a ragyogó mosoly bizony megdobogtatja a férfiszíveket. Szeretnénk, ha minél több tudatos, a testét jól ismerő és ahhoz szeretettel kapcsolódó nő járna az utcákon. Ezzel a kis összefoglalóval is ezt a víziót támogatjuk.

Az eper testalkat is fantasztikus, mint minden teltkarcsú testforma. Reméljük, ezentúl te is ilyen nyitottan és elismerően fogsz tekinteni önmagadra. Ha mégis úgy érzed, megerősítésre van ebben szükséged, ne feledd, hogy ránk és a Wannabee Kollekció plus size divatblogjában fellelhető leírásokra mindig számíthatsz. Újra és újra emlékeztetünk, hogy nőként ragyogásra születtél!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
A divat anyagai - hasznos tudnivalók egyszerűen és érthetően

A divat anyagai - hasznos tudnivalók egyszerűen és érthetően

A divat és ruházat világában az anyagok sokszínűsége és tulajdonságai meghatározzák a viselés kényelmét és stílusát. Mindannyian találkozunk különböző textíliákkal, de mi is rejlik ezek mögött? Ebben a cikkben egyértelműen és közérthetően bemutatjuk a divatipar legfontosabb alapanyagait.

Tovább
Teltkarcsú ruhák őszi programokhoz

Teltkarcsú ruhák őszi programokhoz

Az ősz is számtalan élményt nyújt, amelyet a megjelenésünkkel is emelni tudunk. A színes őszi programok, és az évszak idilli hangulata ihlette a Wannabee plus size divat izgalmas, őszi kollekcióját a szezon legnagyobb trendszíneire építve.

Tovább
Ismerd meg a Wannabee plus size kollekció 3 modelljét!

Ismerd meg a Wannabee plus size kollekció 3 modelljét!

Üdvözlünk az egyedi, nőies plus size divat és az önbizalom világában. Bemutatjuk nektek a stílusos és szuper feminin Wannabee plus size kollekció modelljeit, akik a magabiztos nőiesség kifejezői. Ebben a különleges bemutatóban elhozzuk nektek a divat sokszínűségét és az inspiráló történeteket, amelyek mögöttük rejlenek. Modelljeinken keresztül bemutatjuk, hogy az önbizalom, minden plus size nő számára elérhető.

Tovább
Őszi divat színtrend 2023

Őszi divat színtrend 2023

Ha szeretnéd követni a divatot, és szeretnéd tudni, hogy milyen divatszínek vannak 2023 őszén, illetve a téli szezonban, a legjobb helyen jársz. Ebben a cikkben ugyanis bemutatjuk a világ legnagyobb divatházainak, a világ legnevesebb divatbemutatóin és divat hetein debütált őszi színtrendet. Természetesen a 2023-as őszi színtrend visszaköszön a Wannabee plus size divatban is, és az új őszi szezonban ezekkel a trendszínekkel terveztük mi is izgalmas kollekciónkat.

Tovább
Molett szépségideálok mutatják meg a nők sokszínűségét

Molett szépségideálok mutatják meg a nők sokszínűségét

A molett szépségideálok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a divatvilágban. Miért jó hír ez a nőknek a 21. században? Azért, mert mindenhonnan a tökéletes testtel kapcsolatos sztereotípiák és elvárások ömlenek ránk. Miközben a szépség nagyon sokféle. És éppen ettől izgalmas, hogy nincs standard szépség - ha kinézünk a szűk korlátok mögül, akkor látjuk - hogy a szépség többféle...

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem