Női testalkat típusok: alma
Betöltés...
Női testalkat típusok: alma

Női testalkat típusok: alma

Te ismered a női testalkat típusok sajátosságait? Tisztában vagy a saját idomaid előnyeivel, netán azzal, hogyan hangsúlyozd ki őket? Szeretnéd tudni, hogyan öltözködj a testalkatodnak megfelelően?  

Hozzánk különösen közel áll a molett divat, és tudod mit? Szerintünk ez közös bennünk. Nők vagyunk, és szeretünk jól kinézni a munkában, az üzleti reggeliken vagy épp a baráti találkozókon. Egyszerűen jó érzés úgy belenézni a tükörbe, hogy egy sugárzó, erejét és erősségeit ismerő nő néz vissza ránk, aki képes hegyeket megmozgatni.

Természetes, hogy törekszünk a stílusos és ízléses megjelenésre, ugyanakkor a Wannabee Kollekció átnézése előtt érdemes visszatérnünk az alapokhoz. A magabiztosság megerősítése, a sugárzó megjelenés és a testünk még jobb megismerése pedig egyetlen kérdéssel kezdődik: „Milyen testalkat típusba tartozom?” Talán ez a gondolat már benned is megfogalmazódott. Útmutatónk segíteni fog megtalálni a választ erre a kérdésre.

A női testalkat típusok áttekintése

A női testalkatoknak többféle meghatározása is van. Ha egy ideje már követsz minket, akkor tudod, hogy mi a következő csoportosítást használjuk:

  • homokóra
  • alma
  • téglalap
  • körte
  • eper

A homokóráról már született egy cikk, amit IDE KATTINTVA érsz el. Ezúttal pedig az alma testalkat jellemzőit fogjuk részletesen áttekinteni. A bejegyzés olvasása közben ne téveszd szem elől a célt, ami a testalkat típus meghatározása és a ruhatár feltöltése a hozzád legjobban illő darabokkal!

Milyen izgalmas! Vágjunk is bele!

A testalkat típus meghatározása

„…na, de hogyan?” – kérdezhetnéd, hiszen talán vannak még benned bizonytalanságok ezzel kapcsolatban. Ne aggódj emiatt, segítünk! A mi célunk is az, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Mit tegyél most?

Először olvasd el ezt a bejegyzést!

  1. Vedd sorra az alma testalkat jellemzőit, majd állj a tükör elé és az új ismeretek alapján nézz végig magadon.
  2. Ha úgy érzed, teljes mértékben igazak rád az alma testalkat tulajdonságai, immár sokkal tudatosabban fogsz mozogni a Wannabee plus size fashion színterén.
  3. Mégsem alma vagy? Kattints a Wannabee divatblog oldalára, és nézd meg a már felkerült testalkat típusok jellemzését, vagy egy rövid útmutatóért kattints a Wannabee plus size webáruházunk TESTALKATOK menüpontjára.
  4. Az azonosítást követően jöhet a tudatosabb, költséghatékonyabb és helytakarékosabb vásárlás. Hiszen nemcsak a polcokon lesz kevesebb, ám hozzád jobban illő ruhadarab, de a pénztárcád is örülni fog a tudatosságodnak.

Nos, készen állsz? Jöhetnek az alma testalkat sajátosságai?

Testalkat típus meghatározása: alma testalkat

Jellemzője a szélesebb váll, a kidomborodó has és a deréktól valamivel keskenyebb csípő. A bordaív, a hát és a törzs hangsúlyosabb, miközben a végtagok és a lábak szép karcsúak. A súlygyarapodás először a törzs és a has területén látható.

Amennyiben magadra ismertél alma testalkatként, fontos megtalálnod az egyensúlyt a test felső és alsó része között. Törekedj rá, hogy a hangsúly a mellvonal fölé és a csípővonal alá kerüljön. Ezt a Wannabee Kollekció megfelelő ruhadarabjainak kiválasztásával tudod elérni – ami a cikk végére szerintünk már jól fog menni.

Érdemes befektetni egy push-up melltartóba, amivel kiemelheted a mellkasi részt. Deréktájt pedig viselj sötétebb színeket, például mintás felsőket vagy öveket. Ez a néhány aranyszabály azonban csak ízelítő!

Nézzük meg részletesebben az előnyös ruhákat alma testalkatra!

Előnyös ruhák alma testalkatra

Nyakkivágás

A felsők és tunikák kiválasztásánál nemcsak a szabásra és a színekre kell ügyelni, hanem a dekoltázsra és az ujjakra is. Az alma testalkatnak aduász lehet a jól megválasztott nyakkivágás, mert elvonja a figyelmet a test középső részéről. Mivel az almának nem erőssége a dereka, érdemes az előnyösebb mellkasra helyezni a fókuszt. 

Tehát figyelj rá, hogy a választott felső nyakkivágása legyen széles és alacsony. Így biztosíthatod, hogy a vállak közötti rész szélesnek tűnjön.

Hasonlóan jó választás a V-nyakkivágás, illetve a szemet megkapó díszítések ezen a részen. A keskeny nyakkivágás vizuálisan szűkíti a vállak közötti területet, ráadásul optikailag összenyomja a felsőtestet, ezért kell törekedned a szélesebb nyakkivágásra, amely lehet alacsonyabb vagy kicsit mélyebb is. A mélyebb nyakkivágás még inkább a dekoltázsra helyezi a hangsúlyt. 

Blúzok, tunikák és ujjak

A női testalkat típusok közül az alma esetében is vannak bizonyos szabásminták és megoldások, amelyek előnyösek – mások viszont nem. Továbbra is azt tartjuk szem előtt, hogy a tekintetet a törzsről a mellkas és a vállak irányába vigyük.

Bátran válassz olyan blúzokat, felsőket, amelyek díszítettek a nyak és a váll környékén. Esetleg keress olyan szabásúakat, amelyek a csípőnél kissé kiszélesednek és elfedik a pocakot

A jól megválasztott ruhaujjakkal szintén elterelheted a figyelmet a test középső részéről. Hangsúlyozd ki a karokat! Keresd az olyan felsőket, amelyek ujjai hasítottak, ráncoltak, bő szabásúak. A vállakat szabadon hagyó felsők illetve tunikák is helyet kaphatnak a szekrényben.  

Mindenképp kerüld a crop topokat és a szűk szabású blúzokat, amelyek hangsúlyozzák a hasi részt. Tunikák esetén szintén figyeld a dekoltázst, az ujjakat és a mintázatokat.

Máris mennyi mindent megtudhattál az alma testalkatról!

A molett divat legnagyobb bizonytalansága: a kötött felsők

A kötött ruhák – épp a vastag anyaguk miatt – alma testalkat esetében kiemelhetik azokat a területeket, amelyeket inkább eltakarni szeretnél. Ugyanakkor nem kell lemondanod róluk! Az alma testalkat aduásza: nyitott kardigánok! A választásnál ügyelj rá, hogy ne tapadjon a testedre, és a csípővonal alatt végződjön, hogy megnyújtsa az alakot.

Ebben az esetben érdemes elkerülnöd a díszített, zsebes, húzott vagy túl mintás darabokat. Ezek kihangsúlyozzák az alma azon részeit, amit leginkább elfedni szeretne. Ilyen területei pedig mindenkinek vannak!

alma testalkat, előnyös kardigánok

A női testalak típusok mindegyikére igaz, hogy vannak gyengeségei és erősségei. A magabiztos és sugárzó megjelenés kulcsa csak annyi, hogy az erősségeket hangsúlyozzuk, a gyengeségeket pedig igyekszünk háttérben tartani.

Mostanra már biztosan van egy képed arról, melyek az előnyös ruhák alma testalkatra. És még nem értünk a cikk végére! Merüljünk még mélyebbre, hogy újjászülető lelkesedéssel válogathass a Wannabee plus size fashion kollekciójában.

Dzsekik és kabátok alma testalkatra

A dzsekik zseniálisan elrejtik a test középső részét, szépen átsiklanak rajta. A választásnál ügyelj rá, hogy szorosan illeszkedjen a válladra, és a csípőcsontnál végződjön. Koncentrálj inkább az úgynevezett egysorsos dzsekikre, ami azt jelenti, hogy a cipzár és a gombok is egy sorban helyezkednek el. Jó megoldás lehet még a dzseki nyitott viselése egy kellemesebb, enyhébb napon.

molett divat, alma testalkat, előnyös kabátok

A kabátok esetében is fontos szempont az egysoros megoldás. A kétsoros gombok hangsúlyozzák a test középső részét. Hasonlóan előnytelen választás az öves dzseki vagy kabát, kivéve akkor, ha az öv közvetlenül a mell alatt van (empire stílus).

Nadrág és farmer

A széles szárú, lendületes nadrág kiváló választás az alma testalkat számára, mint például CYRUS és VIVANNA nadrágunk, mivel kiegyensúlyozza a test középső részét. A hátsó vagy oldalsó zsebek ívessé teszik a csípőt. Az oldalon gombos nadrágokkal, mint például NIKOLINA nadrágunk, elkerülhetjük a has körüli extra „feleslegere" való fókuszálást, ezért optikailag előnyös megoldás az alma testalkat számára is.

A szűk fazonok kiemelik a karcsú lábakat és nagyobbnak láttatják a felsőtestet, ami az alma esetében nem előnyös. Hasonlóan kevésbé jó választás a magas derekú nadrág, ami hangsúlyozhatja a pocakot. Szűk fazonú nadrágot és leggingset akkor viselj ha ehhez megfelelő tunikát választasz.

Ha farmert húzol, válaszd a sötétebb árnyalatokat! A derékrész legyen alacsony vagy közepesen magas.

A nőiesség non plus ultrája: a szoknya és a ruha

A Wannabee Kollekció ruhadarabjai között keresgélve számos szoknyára bukkanhatsz. A kérdés csak az: vajon melyik áll neked a legjobban? A következő rész ebben fog segítséget nyújtani, ugyanis most az alma testalkathoz legjobban passzoló szoknyákat vesszük sorra.

Az aranyszabályt mostanra tudod: a cél a figyelem elterelése a test középső részéről. Ennek eléréséhez elengedhetetlen, hogy a szoknya közvetlenül a térd alatt, a térdnél vagy a vádli fölött végződjön. Ennél ne legyen se hosszabb, se rövidebb. Ami a szabást illeti: a kör-, az A-vonalú, a ceruza- és az aszimmetrikus szoknya a nyerő.

Ha az egyrészes ruhák között keresgélsz, egyszerre figyelj a felső és az alsó részre is, tehát: az ujjakra, a dekoltázsra és a szoknya szabására. Az alma számára megfelelő ruha nem tapad a testhez, illetve elvonja a figyelmet a törzsről és a pocakról. Válogass az A-vonalú, mell alatti résznél húzott és a hajtott darabok közül. Emellett mindenképp kerüld el az úgynevezett zsákruhát, hiszen ez – a hiedelemmel ellentétben – nem eltakarja a hangsúlyos részeket, hanem inkább odairányítja a figyelmet.

A ruhák vállrésze, a nyakkivágás és az ujjak gondoskodnak arról, hogy a figyelem a test felső részén legyen, és ne a törzsön. Az alma testalkat esetében a derék legvékonyabb része a természetes derékvonal fölött van. Bátran válassz erre a részre közepes vastagságú vagy széles öveket, mert ezek állnak a legjobban az almának. Ráadásul így könnyen feldobhatsz bármilyen ruhát.

Bízunk abban, hogy a testalkat típus meghatározása után te is sokkal szabadabban fogsz mozogni a molett divat kínálata között. Most már tudod, hogy a gardróbodat csak úgy tudod a lehető legjobban személyre szabni, ha felteszed magadnak a következő kérdéseket:

• „Milyen testalkat típusba tartozom?”

• „Milyen ruhadarabok illenek a legjobban a testalkatomhoz?”

Mi igyekszünk minden információt biztosítani ahhoz, hogy megtaláld a saját válaszaidat. A Wannabee Kollekció pedig lehetővé teszi számodra, hogy időről időre felfrissítsd a ruhatáradat, és boldogan nyisd ki a szekrényajtót bármilyen fontos találkozó előtt.

vissza a divatbloghoz
Gardróbfrissítés sportosan elegáns szettekkel

Gardróbfrissítés sportosan elegáns szettekkel

Gardróbfrissítés sportosan elegáns szettekkel. Egyszerre lezser, mégis nőies; laza és egyszerű, mindemellett pedig stílusos, könnyed és pezseg benne az élet. Ezek a sportosan elegáns szettek moletteknek nemcsak öltöztetnek és naprakészen tartanak divatfronton. Sokkal többet tesznek!

Tovább
A klasszikus elegancia stílusjegyei

A klasszikus elegancia stílusjegyei

Neked mi jut eszedbe Audrey Hepburnről, Kate Middletonról és Jackie Kennedyről, az Egyesült Államok korábbi first lady-jéről? Nekünk a tartás, a nőiesség, a magabiztosság és a kifinomultság. Pontosan ezekkel a szavakkal jellemezhetjük a klasszikus elegancia stílust. Milyen ruhák tartoznak a klasszikusan elegáns darabok közé? Nézzük meg!

Tovább
Nőiesen sportos szettek a molett divatban

Nőiesen sportos szettek a molett divatban

Minden körülmények között kihozhatjuk az öltözékünkből a legjobbat. A nőiesen sportos szettek lehetővé teszik számunkra, hogy akár egy természetben való séta közben is ragyogóan érezzük magunkat a bőrünkben.

Tovább
Elegáns üzleti outfitek munkahelyre és állásinterjúra

Elegáns üzleti outfitek munkahelyre és állásinterjúra

Kíváncsi vagy, milyen elegáns üzleti outfitek illenek a legjobban egy állásinterjúhoz? Akkor csak olvass tovább! Nem kell egyedül kitalálnod, mit viselj életed egyik legfontosabb napján. Segítünk ebben neked.

Tovább
Romantika a divatban

Romantika a divatban

A romantikus stílus egyszerre lehet kacér, és lágyan nőies. Képes előhívni a nő életvidám, csábító oldalát. Van kedved megnézni, hogyan jelenik meg a romantika a divatban? És azt, hogy milyen nőies molett ruhákkal érdemes feltöltened a gardróbodat, ha érdekel a romantikus stílus? Akkor tarts velünk ebben a bejegyzésben!

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem