Női testalkat típusok: alma
Betöltés...
Női testalkat típusok: alma

Női testalkat típusok: alma

Te ismered a női testalkat típusok sajátosságait? Tisztában vagy a saját idomaid előnyeivel, netán azzal, hogyan hangsúlyozd ki őket? Szeretnéd tudni, hogyan öltözködj a testalkatodnak megfelelően?  

Hozzánk különösen közel áll a molett divat, és tudod mit? Szerintünk ez közös bennünk. Nők vagyunk, és szeretünk jól kinézni a munkában, az üzleti reggeliken vagy épp a baráti találkozókon. Egyszerűen jó érzés úgy belenézni a tükörbe, hogy egy sugárzó, erejét és erősségeit ismerő nő néz vissza ránk, aki képes hegyeket megmozgatni.

Természetes, hogy törekszünk a stílusos és ízléses megjelenésre, ugyanakkor a Wannabee Kollekció átnézése előtt érdemes visszatérnünk az alapokhoz. A magabiztosság megerősítése, a sugárzó megjelenés és a testünk még jobb megismerése pedig egyetlen kérdéssel kezdődik: „Milyen testalkat típusba tartozom?” Talán ez a gondolat már benned is megfogalmazódott. Útmutatónk segíteni fog megtalálni a választ erre a kérdésre.

A női testalkat típusok áttekintése

A női testalkatoknak többféle meghatározása is van. Ha egy ideje már követsz minket, akkor tudod, hogy mi a következő csoportosítást használjuk:

  • homokóra
  • alma
  • téglalap
  • körte
  • eper

A homokóráról már született egy cikk, amit IDE KATTINTVA érsz el. Ezúttal pedig az alma testalkat jellemzőit fogjuk részletesen áttekinteni. A bejegyzés olvasása közben ne téveszd szem elől a célt, ami a testalkat típus meghatározása és a ruhatár feltöltése a hozzád legjobban illő darabokkal!

Milyen izgalmas! Vágjunk is bele!

A testalkat típus meghatározása

„…na, de hogyan?” – kérdezhetnéd, hiszen talán vannak még benned bizonytalanságok ezzel kapcsolatban. Ne aggódj emiatt, segítünk! A mi célunk is az, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Mit tegyél most?

Először olvasd el ezt a bejegyzést!

  1. Vedd sorra az alma testalkat jellemzőit, majd állj a tükör elé és az új ismeretek alapján nézz végig magadon.
  2. Ha úgy érzed, teljes mértékben igazak rád az alma testalkat tulajdonságai, immár sokkal tudatosabban fogsz mozogni a Wannabee plus size fashion színterén.
  3. Mégsem alma vagy? Kattints a Wannabee divatblog oldalára, és nézd meg a már felkerült testalkat típusok jellemzését, vagy egy rövid útmutatóért kattints a Wannabee plus size webáruházunk TESTALKATOK menüpontjára.
  4. Az azonosítást követően jöhet a tudatosabb, költséghatékonyabb és helytakarékosabb vásárlás. Hiszen nemcsak a polcokon lesz kevesebb, ám hozzád jobban illő ruhadarab, de a pénztárcád is örülni fog a tudatosságodnak.

Nos, készen állsz? Jöhetnek az alma testalkat sajátosságai?

Testalkat típus meghatározása: alma testalkat

Jellemzője a szélesebb váll, a kidomborodó has és a deréktól valamivel keskenyebb csípő. A bordaív, a hát és a törzs hangsúlyosabb, miközben a végtagok és a lábak szép karcsúak. A súlygyarapodás először a törzs és a has területén látható.

Amennyiben magadra ismertél alma testalkatként, fontos megtalálnod az egyensúlyt a test felső és alsó része között. Törekedj rá, hogy a hangsúly a mellvonal fölé és a csípővonal alá kerüljön. Ezt a Wannabee Kollekció megfelelő ruhadarabjainak kiválasztásával tudod elérni – ami a cikk végére szerintünk már jól fog menni.

Érdemes befektetni egy push-up melltartóba, amivel kiemelheted a mellkasi részt. Deréktájt pedig viselj sötétebb színeket, például mintás felsőket vagy öveket. Ez a néhány aranyszabály azonban csak ízelítő!

Nézzük meg részletesebben az előnyös ruhákat alma testalkatra!

Előnyös ruhák alma testalkatra

Nyakkivágás

A felsők és tunikák kiválasztásánál nemcsak a szabásra és a színekre kell ügyelni, hanem a dekoltázsra és az ujjakra is. Az alma testalkatnak aduász lehet a jól megválasztott nyakkivágás, mert elvonja a figyelmet a test középső részéről. Mivel az almának nem erőssége a dereka, érdemes az előnyösebb mellkasra helyezni a fókuszt. 

Tehát figyelj rá, hogy a választott felső nyakkivágása legyen széles és alacsony. Így biztosíthatod, hogy a vállak közötti rész szélesnek tűnjön.

Hasonlóan jó választás a V-nyakkivágás, illetve a szemet megkapó díszítések ezen a részen. A keskeny nyakkivágás vizuálisan szűkíti a vállak közötti területet, ráadásul optikailag összenyomja a felsőtestet, ezért kell törekedned a szélesebb nyakkivágásra, amely lehet alacsonyabb vagy kicsit mélyebb is. A mélyebb nyakkivágás még inkább a dekoltázsra helyezi a hangsúlyt. 

Blúzok, tunikák és ujjak

A női testalkat típusok közül az alma esetében is vannak bizonyos szabásminták és megoldások, amelyek előnyösek – mások viszont nem. Továbbra is azt tartjuk szem előtt, hogy a tekintetet a törzsről a mellkas és a vállak irányába vigyük.

Bátran válassz olyan blúzokat, felsőket, amelyek díszítettek a nyak és a váll környékén. Esetleg keress olyan szabásúakat, amelyek a csípőnél kissé kiszélesednek és elfedik a pocakot

A jól megválasztott ruhaujjakkal szintén elterelheted a figyelmet a test középső részéről. Hangsúlyozd ki a karokat! Keresd az olyan felsőket, amelyek ujjai hasítottak, ráncoltak, bő szabásúak. A vállakat szabadon hagyó felsők illetve tunikák is helyet kaphatnak a szekrényben.  

Mindenképp kerüld a crop topokat és a szűk szabású blúzokat, amelyek hangsúlyozzák a hasi részt. Tunikák esetén szintén figyeld a dekoltázst, az ujjakat és a mintázatokat.

Máris mennyi mindent megtudhattál az alma testalkatról!

A molett divat legnagyobb bizonytalansága: a kötött felsők

A kötött ruhák – épp a vastag anyaguk miatt – alma testalkat esetében kiemelhetik azokat a területeket, amelyeket inkább eltakarni szeretnél. Ugyanakkor nem kell lemondanod róluk! Az alma testalkat aduásza: nyitott kardigánok! A választásnál ügyelj rá, hogy ne tapadjon a testedre, és a csípővonal alatt végződjön, hogy megnyújtsa az alakot.

Ebben az esetben érdemes elkerülnöd a díszített, zsebes, húzott vagy túl mintás darabokat. Ezek kihangsúlyozzák az alma azon részeit, amit leginkább elfedni szeretne. Ilyen területei pedig mindenkinek vannak!

alma testalkat, előnyös kardigánok

A női testalak típusok mindegyikére igaz, hogy vannak gyengeségei és erősségei. A magabiztos és sugárzó megjelenés kulcsa csak annyi, hogy az erősségeket hangsúlyozzuk, a gyengeségeket pedig igyekszünk háttérben tartani.

Mostanra már biztosan van egy képed arról, melyek az előnyös ruhák alma testalkatra. És még nem értünk a cikk végére! Merüljünk még mélyebbre, hogy újjászülető lelkesedéssel válogathass a Wannabee plus size fashion kollekciójában.

Dzsekik és kabátok alma testalkatra

A dzsekik zseniálisan elrejtik a test középső részét, szépen átsiklanak rajta. A választásnál ügyelj rá, hogy szorosan illeszkedjen a válladra, és a csípőcsontnál végződjön. Koncentrálj inkább az úgynevezett egysorsos dzsekikre, ami azt jelenti, hogy a cipzár és a gombok is egy sorban helyezkednek el. Jó megoldás lehet még a dzseki nyitott viselése egy kellemesebb, enyhébb napon.

molett divat, alma testalkat, előnyös kabátok

A kabátok esetében is fontos szempont az egysoros megoldás. A kétsoros gombok hangsúlyozzák a test középső részét. Hasonlóan előnytelen választás az öves dzseki vagy kabát, kivéve akkor, ha az öv közvetlenül a mell alatt van (empire stílus).

Nadrág és farmer

A széles szárú, lendületes nadrág kiváló választás az alma testalkat számára, mint például CYRUS és VIVANNA nadrágunk, mivel kiegyensúlyozza a test középső részét. A hátsó vagy oldalsó zsebek ívessé teszik a csípőt. Az oldalon gombos nadrágokkal, mint például NIKOLINA nadrágunk, elkerülhetjük a has körüli extra „feleslegere" való fókuszálást, ezért optikailag előnyös megoldás az alma testalkat számára is.

A szűk fazonok kiemelik a karcsú lábakat és nagyobbnak láttatják a felsőtestet, ami az alma esetében nem előnyös. Hasonlóan kevésbé jó választás a magas derekú nadrág, ami hangsúlyozhatja a pocakot. Szűk fazonú nadrágot és leggingset akkor viselj ha ehhez megfelelő tunikát választasz.

Ha farmert húzol, válaszd a sötétebb árnyalatokat! A derékrész legyen alacsony vagy közepesen magas.

A nőiesség non plus ultrája: a szoknya és a ruha

A Wannabee Kollekció ruhadarabjai között keresgélve számos szoknyára bukkanhatsz. A kérdés csak az: vajon melyik áll neked a legjobban? A következő rész ebben fog segítséget nyújtani, ugyanis most az alma testalkathoz legjobban passzoló szoknyákat vesszük sorra.

Az aranyszabályt mostanra tudod: a cél a figyelem elterelése a test középső részéről. Ennek eléréséhez elengedhetetlen, hogy a szoknya közvetlenül a térd alatt, a térdnél vagy a vádli fölött végződjön. Ennél ne legyen se hosszabb, se rövidebb. Ami a szabást illeti: a kör-, az A-vonalú, a ceruza- és az aszimmetrikus szoknya a nyerő.

Ha az egyrészes ruhák között keresgélsz, egyszerre figyelj a felső és az alsó részre is, tehát: az ujjakra, a dekoltázsra és a szoknya szabására. Az alma számára megfelelő ruha nem tapad a testhez, illetve elvonja a figyelmet a törzsről és a pocakról. Válogass az A-vonalú, mell alatti résznél húzott és a hajtott darabok közül. Emellett mindenképp kerüld el az úgynevezett zsákruhát, hiszen ez – a hiedelemmel ellentétben – nem eltakarja a hangsúlyos részeket, hanem inkább odairányítja a figyelmet.

A ruhák vállrésze, a nyakkivágás és az ujjak gondoskodnak arról, hogy a figyelem a test felső részén legyen, és ne a törzsön. Az alma testalkat esetében a derék legvékonyabb része a természetes derékvonal fölött van. Bátran válassz erre a részre közepes vastagságú vagy széles öveket, mert ezek állnak a legjobban az almának. Ráadásul így könnyen feldobhatsz bármilyen ruhát.

Bízunk abban, hogy a testalkat típus meghatározása után te is sokkal szabadabban fogsz mozogni a molett divat kínálata között. Most már tudod, hogy a gardróbodat csak úgy tudod a lehető legjobban személyre szabni, ha felteszed magadnak a következő kérdéseket:

• „Milyen testalkat típusba tartozom?”

• „Milyen ruhadarabok illenek a legjobban a testalkatomhoz?”

Mi igyekszünk minden információt biztosítani ahhoz, hogy megtaláld a saját válaszaidat. A Wannabee Kollekció pedig lehetővé teszi számodra, hogy időről időre felfrissítsd a ruhatáradat, és boldogan nyisd ki a szekrényajtót bármilyen fontos találkozó előtt.


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

A divat nemcsak ruhadarabokat jelent, hanem egy életérzést is, amely kreativitással, szabadsággal és kalandokkal van tele. Fedezd fel cikkünkben, hogyan varázsolhatják az egyedi színek és minták az öltözködést egy igazi izgalmas és lenyűgöző utazássá!

Tovább
Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Megújulni minden évszakban lehet, mégis a legtöbb nő, ilyenkor tavasszal érzi, hogy itt az ideje, hogy új szemmel nézzen a világra, és a világ új szemmel nézzen rá. Ebben az időszakban egy komplett stílusváltás is megfogalmazódik sok nőben. Ez a cikk abban lesz a segítségedre, hogy elkerüld azt a 4+1 hibát, amelyet sok nő elkövet a gardróbfrissítés során. Valamint útmuatót is kapsz, ami segít az ideális gardrób kialakításában.

Tovább
Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Ebben a cikkben nemcsak arra a kérdésre kapsz választ, hogy mit jelent sikkes nőnek lenni! Szuper outfit inspirációkat is találsz, és bemutatunk neked néhány fő pontot is, amely segíthet kihozni önmagadból a sikkes nők stílusos könnyedségét és magabiztosságát. Útmutatást és aranyszabályokat is kapsz. Tehát ez a cikk abban segít, hogy még inkább ki tudd hozni magadból az ízig-vérig, önmagával tisztában lévő, értékeit élő nőt.

Tovább
Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mit jelent a mid-size méret? Mi a különbség a mid-size és a plus size divat között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapsz ebből a cikkből, és még sok érdekes információt is megosztunk veletek a mid-size és plus size divat világából.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem