Betöltés...

Testalkatok

Homokóra

A vállak és a csípő körülbelül egyforma szélesek, és ehhez egy karcsúbb derék párosul.

Ha homokóra testalkatod van, akkor legtöbb szabásvonal ideálisan mutat rajtad. Érdemes mégis odafigyelned neked is arra, hogy mit hangsúlyozz magadon ahhoz, hogy optikailag is kiemeld az outfiteddel az arányos testalkatod.

Homokóra testalkatnál a nőiesség hangsúlyozását a derekad kiemlésével tudod a leghatásosabban elérni. Válassz a test vonalát követő derékhangsúlyos ruhákat, amelyek lágyan követik a homokóra sziluetted. Érdemes karcsúsított szabásonalat választani. Azonban jól állnak neked az A-vonalú ruhák is, amihez ha övet teszel, akkor a derék keskenyítésére még inkább hangsúlyt tudsz helyezni.

Szoknya esetében válassz ceruzaszoknyát, ami kiemeli szupernőies alakodat és a karcsúbb derekadat. Bátran viselhetsz A-vonalú szoknyát is, mert az is tökéletesen mutat rajtad!

Felsőkből és tunikákból bátran előnyben részesítheted a testhez álló darabokat. Jöhetnek a teljes felületen mintás darabok tunika esetében is.

Alma

A váll és a derék szélesebb, a has kidomborodik, és a csípő keskenyebb mint a derékrész.

A cél, hogy eltereld a figyelmet a hasról, és karcsúsítsd a derekad, valamint íveld a csípőd. Válassz olyan felsőt vagy tunikát, amelynek V-nyakkivágása van. A V-nyakkivágás nagyon előnyös a számodra, mert optikailag nyújtja az alakot. A csónak nyakú felső vagy tunika is ideális választás ha alma testalkatod van. A kerek nyakmegoldás a kedvenced? Bátran viselheted, csak ne viselj hozzá nagy ékszereket. A nagyméretű ékszerek ugyanis optikailag erősítik a felsőtestedet. Ha nem társul a ruhadarabodhoz V-nyakkivágás, akkor javasolt kerülni a nagyméretű ékszereket.

Alma testalkaton - akár felsőről, akár tunikáról, akár ruháról van szó, a mell alatt húzott darabok nagyon előnyösek, és nagyszerűen tudod optikailag befolyásolni az alakod.

Ha ruhát vásárolsz, érdemes hozzá övet is venned. Az övvel ugyanis optikailag gyönyörűen karcsúsíthatod a derekad. Ami a ruha szabásvonalát illeti, válassz karcsúsított szabásvonalú ruhákat, vagy A-vonalú ruhákat.

Szoknya esetében a ceruzaszoknya vagy az A-vonalú szoknya a legjobb választás.

Amit mindenképp kerülj el, az a "zsákruha"! A hiedelemmel ellentétben ugyanis nem takarja a hangsúlyos részeket, hanem ellenkezőleg, felhívja a figyelmet arra, amit el szeretnél takarni!

Téglalap

A váll, a derék, a csípő körülbelül azonos szélességű, egyik testrész sem hangsúlyos igazán, tehát itt a cél a testalkat optikai formálása, vagyis a nőiesség hangsúlyozása.

Olyan ruhadarabokat érdemes választanod, amelyek kiemelik a vállaidat és a csípődet, ugyankkor optikailag formálják a melleidet és keskenyítik a derekadat.

Felsőből és tunikából olyan darabokat válassz, amelyek vagy a vállnál, vagy a mellnél (lehet mindkét részen is) mintásak vagy díszítettek. A vállakat (vagy az egyik vállat) szabadon hagyó szabásvonal is sokat segít optikailag a legelőnyösebb módon befolyásolni az alakod.

Szoknya és ruha esetében az A-vonalú szabásvonal a legelőnyösebb, mert optikailag gyönyörűen nőiesíti a téglalap testalkatot, és nagyon nőies sziluettett ad

. 

Körte

A vállak keskenyek, a csípő szélesebb a vállaknál, a combok szélesek, a vádli formás.

Ha körte testalkatod van, akkor az a cél, hogy optikailag finomítsd az alsó testérszedet azzal, hogy a felső testrészedre helyezed a hangsúlyt. Ha felsőt vásárolsz, akkor válassz mintás darabokat. Ha egyszinű felsőt szeretnél, akkor azokat részesítsd előnyben, amelyek a vállakat szabadon hagyják (vagy legalább az egyik vállat). Körte testalkatnak bátran jöhetnek a lazább, bővebb fazonú felsők is!

A tunika választásnál is ideálisak a mintás darabok, de tunika esetében olyat válassz, amely deréktől felfelé mintás, deréktól lefelé pedig egyszinű.

Optikailag nagyon előnyösen befolyásolhatod az alakod, akkor is, ha vállnál, vagy a mellrésznél díszített felsőt vagy tunikát választasz, ami a mintán kívül lehet akár fodor, csipkebetét, vagy húzott szabásvonal.

Szoknyánál és ruhánál a legelőnyösebb az A-vonalú fazon. 

Bátran viselj nagyobb ékszereket, mert a körte testalkatnál kifjezetten előnyösen befolyásolja az alakot, mert a nagyobb ékszerek a felsőtestre helyezik a hangyúlyt. Ezzel a hangsúly áthelyezéssel pedig optikailag tovább lehet finomítani az alsó tesrészt.

Eper

A váll szélesebb, mint a csípő.

Ha eper testalkatod van, akkor a csípődet, vagyis az alsőteseted kell hangsúlyoznod, mert el kell terelned a figyelmet a vállaidról. Ha felsőt vagy tunikát vásárolsz, a V-nyakú felsőket helyezd előtérbe, mert a V-nyakú felsők optikailag keskenyítik a vállaidat.

Ruha esetében szintén az A-Vonalú, lefelé bővülő fazon a legelőnyösebb az eper testalkat számára, mert optikailag keskenyíti a vállat azzal, hogy az alsótesre helyezi a hangsúlyt a bővülő szoknyarésszel. Ha az A-vonalú ruha ráadásul V-nyakkivágással is rendelkezik, akkor az optikailag maximális egyensúlyt teremted meg a váll és a csípő arányait nézve.

Szoknya esetében derékhangsúlyos A-vonalú szoknyával tudod a legjobb hatást elérni, ami ellensúlyozza a felsőtestedet. Egy kis trükk a színekkel, és ezt az optikai hatást is tudod maximalizálni. Válassz sötét szinű darabokat felsőnek és a szoknya legyen világos. Vagy ha a felső az ami világos szinű, akkor sötét szinű szoknyának válassz olyan feltűnő darabokat, amelyek az alsótestedre irányítják a figyelmet.