Divatos ruhák körte testalkatra
Betöltés...
Divatos ruhák körte testalkatra

Divatos ruhák körte testalkatra

A Wannabee Kollekció célja, hogy önbizalommal ruházza fel a molett divat szerelmeseit. Épp ezért tartjuk kiemelkedően fontosnak a szemléletmódváltást és a tudatosságot az öltözködésben. Azt szokták mondani: ahhoz, hogy megváltoztassuk az életünket, először a gondolkodásunkat érdemes. Arra biztatunk hát, hogy a figyelmedet most irányítsd arra, mit szeretnél elérni! Mi megmutatjuk, milyen divatos ruhák valók körte testalkatra, te pedig új színt vihetsz a gardróbodba.


Benne vagy? Igen? Szuper! Akkor ezúttal ne a gyengeségeidre fókuszálj, hanem igyekezz meglátni az egyediségedben rejlő előnyöket. Ugyanis minden testalkatnak megvan a maga szépsége és finomsága. Szeretnénk ezt megmutatni neked, hogy megerősödhessen az elfogadás önmagad iránt.

Molett testalkat típusok

A Wannabee plus size fashion a következő testalkati csoportosítást használja:

• alma

• homokóra

• téglalap

• körte

• eper

A molett testalkat típusokkal kapcsolatban a legtöbben a következő kérdéssel fordulnak hozzánk: „Hogyan tudom meghatározni, hogy milyen a testalkatom?” Ebben is segítünk most neked.

Molett testalkat típusok meghatározása

1. lépés: figyeld meg magad!

Bátran vedd elő a szabócentit is, hogy le tudd venni a saját méreteidet – különösen a csípő-, a derék- és a mellbőséget. A legjobb, ha fel is írod ezeket egy papírra.

Nézd meg továbbá a tested alsó és felső részének arányosságát is. Melyik a hangsúlyosabb? Netán közel egyformák? A tested mely része vonja magára leginkább a figyelmet? Megvannak a válaszok?

Akkor lépjünk tovább!

2. lépés: nézd meg a Divatblogot!

A Wannabee Divatblogban rendszeresen vannak új tartalmak. Színtrendek, stílustanácsadás, öltözködési tippek és még sok más izgalmas, és hasznos tartalom. És a legjobb: a molett testalkat típusok jellemzése is megtalálható itt.

Érdemes átnézned ezeket a leírásokat, és a levett méretek alapján már be fogod tudni kategorizálni önmagadat.

3. lépés: gardróbfrissítés!

Ha tudod, milyen testalkatú vagy, sokkal könnyebb lesz az öltözködés és a vásárlás is. Hiszen minden alkati meghatározó tartalmaz divattippeket és előnyös ruhadarabokat.

Ebben a cikkben például azt nézzük meg, milyen divatos ruhák illenek a legjobban körte testalkatra.

Előtte azonban…

A körte testalkat jellemzői

Minden testalkat típusnak megvannak a maga sajátosságai. Bizonyos területeket érdemesebb nem hangsúlyozni, ám az erősségeket fontos kiemelni. A kulcs minden esetben az egyensúly megtalálásán van, hogy jól érezhesd magadat a bőrödben.

Mit kell tudnod a körte testalkatról?

• a csípő szélesebb, mint a mellkas és a vállak

• a lábak teltebbek, izmosabbak

• a csípő és a combok is hangsúlyosak

• a súlygyarapodás a csípőnél, a hasi részen és a comboknál figyelhető meg

• az egyensúly a test alsó része felé billen el

A ruhákkal a figyelmet a szélesebb csípőről elvonva inkább a felsőtestre, különösen a derékra és a mellkasra hozd. Adj vizuálisan nagyobb hangsúlyt a vállaknak és a melleknek.

Tippek a körte testalkat kiegyensúlyozásához

Egy jól megválasztott nyakkivágással vizuálisan szélesítheted a vállvonalat.

Fektess be egy push-up melltartóba, amellyel feltűnővé varázsolhatod a mellkasi részt.

Viselj élénk színeket a felsőtesten (Nem rajongsz a feltűnő árnyalatokért? Semmi gond, csak olvass tovább! Vannak még trükkök a tarsolyunkban.)

A szemet gyönyörködtető minták, csíkozások, textúrák és díszítések a barátaid, de nem mindegy, hol viseled őket! (Később erről is lesz szó!)

Érdemes finoman karcsúsítani a derékrészt.

Divatos ruhák körte testalkatra

Nyakkivágás és ujjak fontossága

Mivel a mellrészt szeretnénk hangsúlyozni, ezért a keskenyebb, ám szélesebb formákat vagy a mélyebb, V-alakú nyakkivágást javasoljuk. A vállat enyhén szabadon hagyó felsők között is bátran keresgélhetsz, hiszen azok is optikailag szélesítik a két váll közötti területet.

Egy másik kiváló módja annak, hogy a figyelmet a mellkas és a vállak felé tereld, ha díszített felsőket választasz. A nagy gallérok, a csipkedíszítések, a fodrok, a minták és a játék az anyaggal mind-mind ezt a célt támogatja. A Wannabee Kollekcióban többféle stílusú felső közül válogathatsz körteként.

A megfelelő ujjstílus kiválasztása függ a hossztól a körte testalkat esetébe. Rövidujjú felsőknél szóba jöhetnek a szélesebb, denevérujjú fazonok. Ám a hosszú ujjú és végig bő fazonú ujjak optikailag extra térfogatot adnak a csípőnek.

plus size divat

Körte testalkat: felsőrészek

A körtének a derékig érő, a hajtott, a vállakat szabadon hagyó, a mellkason zsebbel díszített, a csíkos és a deréknál húzott, karcsúsított felsőrészek állnak a legjobban. A választásnál ügyelj rá, hogy a csípő körül ne legyen plusz díszítés, mint a peplum, ami tovább hangsúlyozza ezt a területet.

A szabadabb esésű, deréknál húzott felsők is rendben vannak, hiszen lágyan elfedik a csípőrészt, illetve nem hangsúlyozzák túl a területet.

Egy rövidebb fazonú kötött pulóver, amely épphogy leér a csípőcsontig, laza volument kölcsönöz a felsőtestnek. Lehet helye a gardróbban továbbá egy combközépig érő pulóvernek is, ami szépen átsiklik a csípőn. Ugyanez igaz a vékonyabb anyagból készült tunikákra is, mint például ROZEN ingtunikánk. 

molett divat, plus size fashion, körte testalkat

Ugye, milyen izgalmas? Teljesen más élmény lesz úgy vásárolni, hogy pontosan tudod, milyen ruhadarabok között keresgélj. Nemcsak pénzt, hanem időt is spórolsz magadnak, ráadásul talán még egy kicsit jobban is élvezed majd ezt a kellemes és hasznos programot.

Dzsekik és kabátok

Ebben az esetben is igaz az aranyszabály. A dzsekiknek és a kabátoknak a test mellrészét és a vállakat érdemes hangsúlyoznia, miközben szépen átsiklanak a csípőn vagy el sem érik azt. 

A gallérrész kiválóan alkalmas arra, hogy magára vonja a tekintetet. Érdemes elkerülni az extra díszítéseket, a kiálló zsebeket, fodrokat a kabáton, inkább a letisztult stílust javasoljuk előnyben részesíteni.

A hosszabb, sötétebb kabátok karcsúsítanak, természetessé varázsolják a test sziluettjét. Ugyanakkor az egyenes szabású darabokat érdemes elkerülni – még sötét árnyalatban is –, mert alaktalanná teszi a testet. A Wannabee Kollekció MERIEM kiskabátja tökéletes választás a körte testalkat számára, egyérszt a karcsúsított derékmegoldásnak köszönhetően. Másrészt az elején a fém hatású zippzár nyitással a dekoltázsra helyezhető a hangsúly.

plus size kabátok

Előnyös ruhák körte testalkatra: nadrágok, farmerek és szoknyák

A körte számára választott nadrág ismérve, hogy nem hangsúlyozza túl a lábakat. A legjobb, ha lazán illeszkedik és nincs rajta extra díszítés (például zsebek). Lehet közepes vagy magasderekú is. A körtének jól állnak az alul kissé szélesebb szárú nadrágok is.

A szoknyák kiválóan elrejtik a körte testalkat széles csípőjét. A megfelelő szoknyahossz a térd és a vádli között van, mert vizuálisan megnyújtja a testet. A szorosan testhezálló darabokat inkább kerüld, mert a csípőre tapadva odavonzza a tekintetet.

A tulipán, az A-vonalú és az úgynevezett pörgős szoknya viszont remek választás, mert szépen átsiklik a testen. Arra viszont ügyelj, hogy ne legyenek rajta extra fodrok, rétegek és zsebek.

molett divat, körte testalkat, molett stílustanácsadás

A Wannabee plus size kollekcó ruhái

A ruhákra több feladat is hárul: fel kell hívniuk a figyelmet a derékra, miközben szépen elfedik a csípőt és a combokat. Kihívás ugyan, de teljesíthető!

A tévhittel ellentétben nem a testhezálló, hanem inkább a lazább, alul picit szélesebb darabok egyensúlyozzák ki a csípőt. Ennek az az oka, hogy harsányság nélkül, szépen átsiklanak rajta.

A legjobb választás az A- vagy az X-vonalú, a tulipán és a hajtott ruha. Amit viszont érdemes elkerülni: az egyenes szabásúak, mivel elrejtik a derekat. Ami a díszítést és a nyakkivágást illeti, ugyanazt vedd figyelembe, mint a felsők esetében.

Már tudod is, miben mész legközelebb a céges vacsorára? Szinte látod magad az irodában a legújabb divatos ruhádban körte testalkatra tervezve? Szuper! Engedd bátran szabadjára a benned élő nőt, akiből sugárzik a magabiztosság és a nőiesség.

Tudatosság az öltözködésben is

Reméljük, sikerült még inkább elmélyedned a molett divat és a körte testalkat rejtelmeiben. A személyre szabott stílus megvalósításának első lépése a saját testalkat típusod meghatározása – amihez mostanra sokkal közelebb kerültél.

A tudatosság nemcsak a hétköznapi életben fontos, hanem az öltözködésben is. Így érheted el – te és minden nő – azt a magabiztosságot, amely átragyogja a szürke hétköznapokat.

Ugye, emlékszel még, mit írtunk a cikk elején? Fókuszálj arra, mit szeretnél elérni, és hangsúlyozd az erősségeidet. Ez nemcsak a ruhaválasztásnál és a gardróbfrissítésnél igaz, hanem az élet minden területén.


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Létezik karácsonyi divat?

Létezik karácsonyi divat?

Hogyan varázsoljuk ünnepivé az outfittünket? Létezik egyáltalán olyan, hogy karácsonyi divat? Miként ne görcsöljünk rá az öltözködésre az ünnepek alatt? Mit tanulhatunk a karácsonyi filmekből az ünnepekről? Ebben a cikkben többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.

Tovább
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek? A Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.

Tovább
5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

Nem mindegy, hogy csupán felszínesen, vagy épp átszellemülve tudunk jelen lenni a fa körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5+1 karácsonyra hangoló tippet, amelyek segíthetnek átszellemülni – még az év végi hajtás közepette is!

Tovább
Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Minden évszakhoz tartoznak hagyományok, amelyek megszínesítik az életünket, így az őszhöz is. Gondoljunk az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Hálaadásra, a különböző szüreti ünnepekre, az angolszász hagyományok Mihály-napjára, az itthon tartott Szent Márton-napra vagy a Halloweenre. Tudtad, hogy bár amerikai hagyománynak tekintik, a gyökerei valójában európaiak? Olvass tovább, és tudj meg még több érdekességet az ünnepről! Ne aggódj, lesznek Halloween ruha ötletek is, hiszen október 31-e nem telhet el egy igazán szórakoztató összejövetel nélkül.

Tovább
Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Egy borongós, frontokban gazdag napon az apró örömök közé nemcsak a pumpkinspice latte vagy a tökfaragás tartozik. Hanem az is, amikor úgy öltözöl fel, ami emeli a hangulatod. Mint például egy csinos őszi kabát vagy kardigán, amelyek bizony lehetnek izgalmas darabok is...

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem