Molett szépségideálok mutatják meg a nők sokszínűségét
Betöltés...
Molett szépségideálok mutatják meg a nők sokszínűségét

Molett szépségideálok mutatják meg a nők sokszínűségét

A molett szépségideálok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a divatvilágban. Miért jó hír ez a nőknek a 21. században? Azért, mert mindenhonnan a tökéletes testtel kapcsolatos sztereotípiák és elvárások ömlenek ránk. Mindez hatással van a testképünkre és a közérzetünkre – manapság már egészen fiatal kortól. Ha szóba kerül a test vagy az alak, először mindig azt tesszük szóvá, amit nem szeretünk magunkon. 


Hiszen a médiában mutatott „tökéletes testtől” nem olyan nehéz ám különbözni. Persze tisztelet a kivételnek, ám a nagy - nemcsak - magyar valóság ez. Holott a klisé nagyon is igaz: minden test gyönyörű, mert minden test egyedi. Ezt bizonyítják a legnagyobb divatházak teltkarcsú modelljei is, akik nemcsak, hogy elfogadták önmagukat, de szeretik a saját testüket, mi több, büszkék saját magukra. Azonban nemcsak a plus size modellek bizonyítják, hogy a szépségnek többféle arca van, hanem azok a molett, sikeres nőik is, akik nagyon messzire jutottak, és példaképei lehetnek mindannyiunknak.

Magabiztos nőiesség molett nőként Tess Holliday nyomán

Neked mond valamit Tess Holliday neve? Ő a sikeres molett modellek egyik neves képviselője, akinek közel 3 millió követője van az Instagramon. Képein bátran mutatja meg a testét. Volt már Cosmoplitan Magazin címlapján fürdőruhában, és már több fehérneműs fotózáson is részt vett. Szóval nemcsak ruhában, de bizony a sziluettet nem igazán takaró szettben is szeret tündökölni.


Mi az ő története? Tulajdonképpen… Tess bármelyikünk lehetne. A társai rengeteget bántották az iskolában a súlya miatt. Ez szerintem sokaknak ismerős. Ugyanakkor ő tizenegy évesen ott is hagyta a sulit, mert a bántás olyan mértékeket öltött. 

A kamaszévei alatt sem kímélték, ahogy modellként is bezsebelt jó pár negatív véleményt. Mégis itt van, kiáll az emberek elé, és a testünk elfogadását, szeretetét hirdeti, miközben sikeres plus size modell lett.

További molett szépségideálok, akik bátran vállalják a testüket

Candice Huffine álma az volt, hogy modell legyen. Tinédzserként szépségversenyekre járt, és szép karriert jósoltak neki. Súlya miatt azonban több modellügynökség is visszautasította, míg végül… egy molett szépségideálokat képviselő ügynökségtől szerződést kapott.


Az egyik vele készült interjúban azt nyilatkozta, hogy fiatalkorában gyönyörűnek látta a molett modelleket, ezért szeretett volna ő is az lenni. Szintén egy cikkben hangsúlyozta a következőt: 

„nem hagyhatjuk, hogy a ruhaméretek tönkretegyék az életünket”.


Ő is egy példakép lehet azoknak a nőknek, akik nem látják szépnek magukat, vagy nem tudják elfogadni a testüket. Candice sikere is jelzi, hogy a női szépségideálok nem olyan szűk keretek között mozognak, mint ahogy a mainstream social media tükrözi.


Emellett említhetnénk még Precious Lee, Hunter McGrady vagy más gyönyörű plus size modellek neveit és történeteit is. Mindegyikük azt a nézetet képviseli, hogy nem vagyunk egyformák, és ez csodálatos. A női szépség sokféle, és bizony a férfiaknak sem ugyanaz a típusú nő tetszik.

A szépség többféle arca

A másik ember véleményéhez neked semmi közöd. Azaz, az a vélemény hozzá tartozik, és nem hozzád. A bántó emberek jellemzően azért kötnek bele másokba, mert nem akarnak szembesülni a saját tökéletlenségükkel. Mintha az olyan szörnyű lenne! Mindenki tökéletes és tökéletlen egyszerre. Ez egy rendkívül fontos gondolat.


Sőt, a bántó szavak sokszor nagyobb fájdalmat okoznak a bántó félben, mint a bántalmazottban. Láthattad, hogy a híres modelleknek is jutott bőven ezekből a negatív élményekből. Nem kerülhetjük el. Észrevetted már azt is, hogy bizony nemcsak a plus size nők esetében igaz ez? Bántó emberek mindig voltak, vannak és lesznek. Egyszerűen meg kell tanulni figyelmen kívül hagyni őket. Ha nem lennél plus size nő, akkor másba kötne bele az, aki nincs jóban önmagával.


Egy valamit tehetünk: NEM AZONOSULUNK VELÜK. Bármivel is bántottak, azért tudott mély sebeket okozni, mert elhitted, hogy igaz. Ilyen alapon viszont a te pozitív gondolataid és szavaid önmagadról is épp annyira igazak – ha nem igazabbak! Ugyanis a szépségnek többféle arca van!


Úgyhogy most gondolatban öleld át azt a fantasztikus nőt, aki vagy!

Teltkarcsú női szépségek között te

A magabiztos nőiesség molett nőként nemcsak a modellek kiváltsága. Nem kell sikeres modellnek lenned és címlapokon szerepelned ahhoz, hogy teltkarcsú nőként ragyoghass.


A Wannabee plus size kollekcióval lehetővé tesszük, hogy a hétköznapokban és a különleges alkalmakkor is önbizalmat ölthess magadra.


A Wannabee plus size webshopban a különböző testalkat típusoknak megfelelően mindenki megtalálhatja a saját stílusához passzoló darabokat – a klasszikus és a modern elegancián keresztül a casual szetteken át egészen a flamboyant stílusig.


Ha úgy érzed, elgyengülnél, töltekezz a teltkarcsú női szépségek történeteivel, és fezed fel önmagad szépségét. Mert bizony benned is van bőven szépség! Még akkor is, ha te ezt most nem így látod. Sőt, tudod, mit mondunk? A világon minden nő szépségideál a maga módján. Csak meg kell találnia azt az erősséget, amellyel képes elbűvölni a világot. A Wannabee kollekció darabjaival ezt könnyebb megtenned, mint gondolnád!

Wannabee stílus inspiráció elő őszi kollekciónkból

Szeretnéd végre jól érezni magad a bőrödben? Elengedni a szorongást a tested és a ruháid miatt? Hadd mutassunk be neked néhány káprázatos darabot a Wannabee elő őszi kollekciójából!

 

A romantikus stílus rajongóinak ZARRA tunikánkat és KIKKI felsőnket javasoljuk. Mesés casual szett a nőiesség jegyében, egy keki, vagy egy barna nadrággal és körömcipővel párosítva. Azonban bátran választhatsz hozzá egy farmernadrágot is.

Ha imádod a letisztult stílust, és a monokróm színösszeállítású szetteket, akkor ez a outfit inspiráció neked szól. Az első képen a szettben a szuper nőies felsőt a Wannabee webshopon CLACY néven találod. A második szettben a világos lila felsőt MELINDA néven találod a Wannabee webshopon. Nadrág kollekciónkat pedig keresd a nadrágok szűrési opciónál.

Az önszeretet feltöltő mivolta

A negatív gondolatok mentén negatív érzések keletkeznek. Ezek vámpírként szívják le az életenergiádat. A szorongás és a megfelelési kényszer ugyanezt teszi. Ezért (is) hangsúlyozzuk annyit, hogy miért elengedhetetlen a testalkatod szerint öltözködni és az erősségeidet hangsúlyozni, hogy jól érezhesd magad a bőrödben.


Hiszen, ha elégedetten lépsz ki az utcára, pozitív érzések élednek benned, így az életenergiád is emelkedik. Többet bírsz, több lehet az erőd, sőt még azt is tapasztalhatod, hogy kreatívabban vagy jelen a munkában.


Mindemellett egy magával jóban lévő nő más nőkkel is kedvesebb. Emlékszel a bántásokra a cikk elején? Csak az önmagával elégedetlen emberek bántanak másokat, így kerülnek bele egy bántás-körforgásba. Ám ha fellobban az önszeretet, változik az önmagadhoz fűződő viszonyod, akkor azt fogod tapasztalni, hogy furcsa módon mintha a világ is változott volna magad körül. És ez így is van. Bár klisé - de éppen azért klisé, mert nagyon igaz - ha te magad változol belül, a világ is változni fog körülötted! Vagyis, minden pozitív szemlélet, minden pozitív változás először bennünk kell, hogy megtörténtjen. Igen, saját magunkkal kapcsolatban is!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Létezik karácsonyi divat?

Létezik karácsonyi divat?

Hogyan varázsoljuk ünnepivé az outfittünket? Létezik egyáltalán olyan, hogy karácsonyi divat? Miként ne görcsöljünk rá az öltözködésre az ünnepek alatt? Mit tanulhatunk a karácsonyi filmekből az ünnepekről? Ebben a cikkben többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.

Tovább
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek? A Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.

Tovább
5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

Nem mindegy, hogy csupán felszínesen, vagy épp átszellemülve tudunk jelen lenni a fa körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5+1 karácsonyra hangoló tippet, amelyek segíthetnek átszellemülni – még az év végi hajtás közepette is!

Tovább
Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Minden évszakhoz tartoznak hagyományok, amelyek megszínesítik az életünket, így az őszhöz is. Gondoljunk az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Hálaadásra, a különböző szüreti ünnepekre, az angolszász hagyományok Mihály-napjára, az itthon tartott Szent Márton-napra vagy a Halloweenre. Tudtad, hogy bár amerikai hagyománynak tekintik, a gyökerei valójában európaiak? Olvass tovább, és tudj meg még több érdekességet az ünnepről! Ne aggódj, lesznek Halloween ruha ötletek is, hiszen október 31-e nem telhet el egy igazán szórakoztató összejövetel nélkül.

Tovább
Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Egy borongós, frontokban gazdag napon az apró örömök közé nemcsak a pumpkinspice latte vagy a tökfaragás tartozik. Hanem az is, amikor úgy öltözöl fel, ami emeli a hangulatod. Mint például egy csinos őszi kabát vagy kardigán, amelyek bizony lehetnek izgalmas darabok is...

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem