Alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek
Betöltés...
Alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek

Alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek

Elkezdődött, igaz? Akár össze is kacsinthatnánk egy csésze kávé fölött izgatottságunkban. Hát persze, hogy elkezdődött. A tavasz nemcsak a jó időt hozza el nekünk, de megnyitotta az esküvők szezonját is. A készülődés nem semmi kihívás elé állítja az úgy szeretett menyasszonyt és vőlegényt, ugyanakkor vendégként nekünk is van mivel foglalatoskodnunk: többek között a megjelenésünkkel.


Ezért született meg ez a cikksorozatunk, ahol minden testalkat típusra hozunk alkalmi ruha ajánlást esküvőre. Ebben a jelenlegi cikkben az alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek szól.


Egy percig sem kell azon aggódnod, mit vegyél fel a szeretteid nagy napján. Csodás szetteket állítottunk össze neked, ráadásul a testalkatodnak megfelelően. Lesz elég dolgod a tökéletes meglepetés kiválasztásával az ifjú párnak, a ruhádat bízd csak ránk!

A homokóra testalkat jellemzői

Mielőtt megmutatjuk azokat a ruhákat, amelyek optikailag a legelőnyösebben formáljak az alakodat homokóraként. Előtte nézzük meg, hogy röviden mi a homokóra testalkat jellemzője.


A vállak és a csípő körülbelül egyforma szélesek, és ehhez egy karcsúbb derék párosul. A homokóra testalkatra mondják, hogy a legtöbb szabásvonal ideálisan mutat rajta. Ez így is van. Érdemes mégis odafigyelned neked is arra, hogy mit hangsúlyozz magadon ahhoz, hogy optikailag is kiemeld az outfiteddel az arányos testalkatod.


A homokóra testalkat legnagyobb előnye a vékony derék. Ezt fogjuk hangsúlyozni az összeválogatott szettekkel. 


Szeretnél még többet olvasni a homokóra testalkatról? Részletesebb tájékoztatást kapni, hogy biztos lehess benne, te is ebbe a testalkat típusba tartozol? Készítettünk a homokóra testalkat meghatárázásához egy átfogó cikket,

Alkalmi outfit ajánlás esküvőre homokóra testalktra

A homokóra testalkatnál a derék rész karcsú, ezért olyan ruhákat érdemes választani, amelyek kiemelik a derék részt, vagyis hangsúlyozzák a derék karcsúságát. Mivel a vállak és a csípő körülbeül egyformák, vagyis arányos a testalkat, ezért a homokóra testalkattal rendelkező plus size hölgyek bátran választhatnak akár teskövető fazonú ruhákat is.


Mielőtt azonban rátérnénk a konkrét ruhaajánlásra, itt ezen a ponton fontos egy kis kitérőt tenni. Amikor testkövető fazonú ruhákról beszélünk, nem a túl szűk ruhadarabokra gondolunk természetesen. Hiszen a túl szűk ruhák nem stílusosak és nem csak plus size nők esetében nem elegáns viseletek, de épp az ellenkező hatást lehet elérni vele, mint amit valóban szeretne elérni vele a viselője. Vagyis, ahelyett, hogy karcsúsítana, optikailag épp nagyobbnak mutatja a szilluettet, mint valójában.


A két legnagyobb hiba amit plus size hölgyek elkövetnek az öltözködésban, ha túl nagy, azaz oversize ruhadarabokat viselnek, vagy ha túl szűk ruhát választanak. Mindkét esetben a sziluett optikailag nagyobbnak fog látszani, mint amilyen valójában. A túl szűk ruha választás azt jelenti, hogy nem megfelelő a méret, ezért feszül a testen a ruhadarab.


A testkövető fazonú ruha esetében viszont nem arról van szó, hogy szűk a ruha, hanem arról, hogy lágyan követi a test vonalát, amely ultra nőies megjelenést eredményez. Ha biztos szeretnél lenni a Wannabee plus size ruhák méreteinek kiválasztásában, akkor javasoljuk, hogy vessetek egy pillantást a vásárlás előtt a Wannabee kollekció mérettáblázatára.Vágjunk is bele, hogy milyen alkalmi ruhákat javaslunk molett hölgyeknek homokóra testalkat esetén.


Az első javaslatunk a sötkék és fehér színkombinációra épül. Esküvőre tökéletes viselet akár GRANDA kék pöttyös, vagy KREOLA kék nagy csíkos ruha. Mindkét ruha a klasszikus és a modern elegancia fúziója, és a sikkes, ultra nőies nőt testesíti meg. A mediterrán hangulat a "dolce vita" életérzéssel és a légies könnyedséggel párosul ezekben a ruhákban, miközben stílusos, elegáns megjelenést biztosít.


A ruhák sötétkék és fehér színei több lehetőséget is adnak a kiegészítők terén. Válszthatsz hozzá piros kiegészítőket (piros cipő, piros elegáns táska piros ékszerrel kombinálva), vagy fehér, esetleg pink, sőt, akár sárga kiegészítők is mesésen mutatnak hozzá.

Szereted azokat az alkalmi ruhákat, amelyeknek lágy esésű A-vonalú szoknyarésze van? Bátran választhatsz A-vonalú ruhát is homokóra testalkatként. Csodásan fogsz mutatni egy légies könnyedséget tükröző, lágyan hullámzó ruhában is. De ne feledd! A lényeg a derékrész kiemelése. Jó példa erre GEORGINA ruha, amelynek derék részét dekoratív gomb és karika díszítés emel ki. Ha letisztult stílus a kedvenced, akkor GEORGINA ruha csodás válsztás lesz számodra az esküvőre vendégként.


Ha valami izgalmasabb ruhát keresel, amelyben úgy akarod magad érezni mint egy sztár, mi több, mint egy hercegnő, akkor válaszd MARELLA ruhát. Ez csodás ruha finom csipke és muszlin anyagok kombinációjával készült. Ez a ruha is kiemeli a derékrészt, de másképp. Nem direkt, hanem indirekt módon. A dekorítv csipke felsőrész deréknál vált muszlin anyagra, és ez a törés optikailag a derék részre helyezi a hangsúlyt.

Nadrágban is csinosan az esküvőn

Idáig csak az alkalmi ruhákróll beszéltünk, de mi van akkor, ha te inkább nadrágot húznál? Remek ötlet! Nadrágban is lehetsz elegáns, csinos és nőies az esküvőn. Arra figyelj, hogy csakis az alkalmi nadrágok jöhetnek szóba ebben az esetben. Ha viszont ultra stílusos, modern módon elegáns szeretnél lenni egyszerre, akkor menj tovább az alkalmi nadrág, blúz szetten, és válassz a nadrághoz színben passzoló blézert és párosítsd egyszinű basic felsővel. Egy ilyen szetben olyan leszel, mintha egy híresség lennél, aki a modern eleganciát testesíti meg, és a magabiztos nőiességet sugározza magáról.


Az idei tavaszi és nyári esküvőkre válaszd az év egyik legtrendibb szinét, a levendulát. Homokóra testalkat révén biztos lehetsz benne, hogy a nadrág jól fog állni.


Hoztunk egy példát háorm verzóban VIVIONE lila blézerre és BLANKA lila nadrágra építve. A kép jobb és bal oldali változata a modern elegancia, a középső változat a sportos elegancai. Egyelten apró kiegészítő meg tudta változtatni a stílust, és ez akiegészítő jelen esetben táska. De lehetne akár a cipő is.


A másik izgalmas dolog a divatban amit ezen a képen keresztül is meg akartunk mutatni nektek, hogy a szettünkben egy aprónak tűnő változtatás mennyire más hangulatot tud adni a megjelenésünknek.


Például VIVIONE lila blézert és BLANKA lilag nadrágot viselheted monokróm színvilágban, mint a jobb oldali képen, colorful színvilágban mint a középső képen, vagy kontrasztba állítva a színeket, mint a bal odali verziónál. Bármelyiket is választod az esküvőre, lenyűgöző leszel egy ilyen szettben.


A cél egyrészt az, hogy a szetted passzoljon a testalkatodhoz, másrészt viszont a kényelem. Az öltözéked összeállítása során vedd figyelembe azt is, hogy miben érzed magad a legjobban. Gondold át, hogy szeretnél-e két ruhával készülni: egy lesz rajtad a szertartás során, a másik pedig a táncparketten. Ugyanígy járj el a cipőddel is.

Viszont… van még valami, amire érdemes odafigyelned.

nadrágkosztüm esküvőre, plus size divat, Wannabee kollekció, molett divat

Dresscode az esküvőn

Az előbb felsorolt szettek remekül illenek egy hagyományos esküvőhöz. Na, de mi van akkor, ha az ifjú pár tematikus esküvővel készül, és dresscode-ot adott meg a meghívón? Akkor bizony, mindenképpen azt kell követned! Viszont érdemes átgonolnod, hogy az adott tematikába hogyan tudnád beilleszteni azt a szettet, amit egyébként dress code nélkül viselnél. Ez egy fantasztikus utazás is egyben a kreatívitás világában.


Képzeld csak el, hogy például az előbbi lila szettet hogyan tudnád bele illeszteni egy Hawaii, egy Gatsby vagy egy fesztivál tematikára épített esküvőnél.

Súgunk! :) A kiegészítőkön van ilyenkor a hangsúly.


Például a fenti lile szetthez válassz:

  • Hawaii témájú esküvőre egy hawaii virágfüzért a nyakba, vagy egy hawaii virágos fejdíszt (esetleg mindkettőt).
  • Gatsby tematikájú esküvő esetén válassza a szetthez egy charleston tollas fejdíszt.
  • Fesztivál temaikájú esküvőnél válassz a szetthez egy sportos cipőt, egy nagyobb trendi láncot, és hozzá egy nagyobb fülbevalót.és az elegáns táska helyett válassz egy keresztpántos vagány női táskát.


Látod? Egy tematikus esküvőnél sem feltétlenül jelmezkölcsönzőbe menned. Egy szuper csinos alklami szettet is átvarázsolhatsz tematikus szetté egy kis kreatívitással.


A temaikus eskükvőknél de még egy hagyományos esküvőnél is az első reakció jellemzően a bizonytalanság, de mi, nők bizony nagyon hamar meg tudjuk oldani a dolgokat. Amikor ez megtörténik, akkor jövünk rá, hogy nem is kellett volna stresszelnünk.


Egy izgalmas este áll előtted, és egy olyan buli, amit talán még évek múltán is emlegetni fogsz a vendégsereggel és az ifjú párral. Úgyhogy csak élvezd!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

A divat nemcsak ruhadarabokat jelent, hanem egy életérzést is, amely kreativitással, szabadsággal és kalandokkal van tele. Fedezd fel cikkünkben, hogyan varázsolhatják az egyedi színek és minták az öltözködést egy igazi izgalmas és lenyűgöző utazássá!

Tovább
Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Megújulni minden évszakban lehet, mégis a legtöbb nő, ilyenkor tavasszal érzi, hogy itt az ideje, hogy új szemmel nézzen a világra, és a világ új szemmel nézzen rá. Ebben az időszakban egy komplett stílusváltás is megfogalmazódik sok nőben. Ez a cikk abban lesz a segítségedre, hogy elkerüld azt a 4+1 hibát, amelyet sok nő elkövet a gardróbfrissítés során. Valamint útmuatót is kapsz, ami segít az ideális gardrób kialakításában.

Tovább
Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Ebben a cikkben nemcsak arra a kérdésre kapsz választ, hogy mit jelent sikkes nőnek lenni! Szuper outfit inspirációkat is találsz, és bemutatunk neked néhány fő pontot is, amely segíthet kihozni önmagadból a sikkes nők stílusos könnyedségét és magabiztosságát. Útmutatást és aranyszabályokat is kapsz. Tehát ez a cikk abban segít, hogy még inkább ki tudd hozni magadból az ízig-vérig, önmagával tisztában lévő, értékeit élő nőt.

Tovább
Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mit jelent a mid-size méret? Mi a különbség a mid-size és a plus size divat között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapsz ebből a cikkből, és még sok érdekes információt is megosztunk veletek a mid-size és plus size divat világából.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem