Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!
Betöltés...
Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

A tavasz megérkezésével nemcsak a természet születik újjá, de mi nők is érezzük a hívást, hogy megújuljunk kívül-belül. A külső megújulás hatással van a belső megújulásra, és ez fordítva is igaz. Bár megújulni minden évszakban, bármikor lehet, mégis a legtöbb nő, ilyenkor tavasszal érzi, hogy itt az ideje, hogy új szemmel nézzen a világra, és a világ új szemmel nézzen rá.


Ebben az időszakban egy komplett stílusváltás is megfogalmazódik sok nőben. Vannak, akik lépésről lépésre vágnak bele, és vannak akik bátran vállalják a teljes átalakulást. 


Azonban sok nőnél az első megtorpanás már az elindulásnál elérkezik, amikor bár a vágy megvan arra, hogy új színt vigyenek a megjelenésükbe, a stílusukba, de nem igazán tudják, hogy mi az, ami a legjobban kifejezi őket. Ilyenkor sok kérdés merül fel, mint például: „Hogyan találjam meg a stílusom?” A kérdés teljesen természetes, hiszen, ahogy változunk, velünk együtt változik a stílusunk. Sokszor érezzük a belső változást, de nem mindig tudjuk, hogy ezt hogyan tudjuk összhangba hozni a külső megjelenésünkkel. 


Talán te is voltál már úgy, hogy úgy érezted, hogy az, amit viselsz, valahogy nincs is igazán összhangban azzal a nővel, aki valójában vagy, vagy akivé válni szeretnél. Mintha szavak nélkül mást mesélne rólad a szett, amit viselsz. Ha ezt érzed, akkor biztos lehetsz benne, hogy itt az ideje a női megújulásnak és az öltözködésen keresztüli önazonos outfitek beszerzésének.


Ez a cikk segítségedre lesz abban, hogy elkerüld azokat a hibákat, amelyet sok nő elkövet a gardróbfrissítés során, és útmutatót is adunk a cikk végén, ami segít az ideális gardróbod kialakításában.4+1 hiba a gardróbfrissítés során


1: Nem szettben gondolkodsz


Sok nő hajlamos arra, hogy a gardróbfrissítés során olyan ruhadrabokat válasszanak, amelyeket nem tudnak szettbe állítani.


Te is voltál már úgy, hogy álltál a ruhákkal telis-tele lévő gardróbod előtt, majd felsóhajtottál, hogy " nincs egy rongyom se, amit felvegyek"? Ennek az érzésnek ez az egyik oka, hogy vásárlásnál nem egy teljes szettben gondolkodsz. Ennek eredményeként a szekrény tele lesz olyan darabokkal, amelyeket ritkán vagy soha nem fogsz felvenni, mert nehezen tudod mivel párosítani.


2: Nem veszed figyelembe a saját stílusod


Egy másik gyakori hiba az, hogy sok nő nem veszi figyelembe a saját stílusát amikor ruhákat választanak. Így előfordulhat, hogy olyan darabokat vásárolnak, amelyek nem illenek hozzájuk, és amelyeket végül soha nem fognak felvenni.


Teljesen természetes, ha úgy érzed, hogy nőként több oldalad is van amit szeretnél megmutatni, de ehhez a saját stílusodnak megfelelően válassz darabokat. Ha nem a saját stílusodnak megfelelő ruhákat választasz, akkor a végeredmény az lesz, hogy bármennyire tetszik a ruha, mégsem fogod viselni. Mert érzed, hogy valahogy nem passzol hozzád. Tökéletesen áll, mégis van valami, ami miatt nem érzed benne magad úgy, ahogy szeretnéd.


3: Nem megfelelő méretű ruhák választása


A teltkarcsú nők - mid-size és plus size nők egyaránt - gyakran esnek abba a hibába, hogy nagyobb méretű ruhákat választanak, vagy oversize (szabásvonal nélküli) darabokat részesítenek előnyben.


Ez abból a tévhitből ered, hogy sok mid-size és plus size nő gondolja azt, hogy a nagyobb méretű ruhák, vagy épp az oversize (szabásvonal nélküli) darabok elrejtik azt amit takarni szeretnének, és ezért előnyösebb viseletek. Azonban ez óriási tévhit! Az oversize darabok, vagy ha nagyobb méretet választasz, mint amire szükséged lenne, nem takarni fognak, hanem éppenhogy nagyobbnak fogják mutatni a sziluettet!

Ennek az ellenkezője is igaz, ha kisebb méretű ruhát vásárolsz, azzal nem lehet elérni azt, hogy optikailag karcsúbbnak tűnjön valaki, épp ellenkezőleg.


4: Nem a testalkatnak megfelelő szabásvonalak választása


Az egyik leggyakrabban előforduló hiba, hogy sok nő nem a testalkatnának megfelelő szabásvonalakat választ, amely kulcsfontosságú a megjelenés és a önbizalom szempontjából is.


A testalkatnak megfelelő szabásvonalakkal rendelkező ruhák előnyei közé tartozik, hogy a testalkatot a legelőnyösebb tulajdonságai szerint emeli ki, és ezzel megteremti az előnyös optikai alakformálást. Például egy eper testalkat esetében, ahol a vállak szélesebbek, kerülni kell a csónak nyakú, vagy kerek nyakkivágással rendelkező darabokat. Helyette olyan szabásvonalú ruhadrabokat érdemes választani, amelyek V-nyakkivágással rendelkeznek. (A különböző testalkat típusokhoz rövid összefoglaló útmutatónkat is megtaláljátok a Wannabee mid-size és plus size webshopon)


Fontos megérteni, hogy minden testalkatnak megvan a maga egyedi szépsége és vonzereje, és a megfelelő szabásvonalakkal rendelkező ruhák kiválasztása segít ezt kiemelni. Emellett a megfelelő szabásvonalak megválasztása segít elfedni az esetleges bizonytalan területeket és hangsúlyozni a testalkat előnyös erősségeit. Ezért fontos, hogy a gardróbfrissítés során mindig figyelembe vegyük saját testalkatunkat és válasszunk olyan ruhákat, amelyek kiemelik a testalkat előnyös tulajdonságait, és nem elfedik azt.


4+1: Alapdarabok hiánya


Az alapdarabok hiánya a gardróbfrissítés során egy másik gyakori probléma. Ezek a ruhadarabok, mint például egy letisztult stílusú egyszinű felső vagy blúz, egy klasszikus blézer, vagy farmernadrág vagy egy basic színű (például sötétkék vagy bézs) tavaszi nadrág elengedhetetlenek egy sokoldalú és funkcionális gardrób megteremtéséhez.


Az alapdarabok másik nagy előnye, hogy bármilyen stílussal lehet kombinálni, vagyis nincs stílus kötöttsége, ezért az alapdarabok azok, amelyeket akkor is viselni tudsz, ha nemcsak gardróbfirssítésen, de stílusfrissítésen is gondolkodsz. Egy basic ruhadarab tökéletesen harmónikus részévé válik bármilyen stílusú szettnek.


Hoztunk nektek inspirációként néhány basic, azaz alapdarabot a Wannabee mid-size és plus size divat kínálatából.


Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez


A hibák elkerülése mellett néhány hasznos útmutatót is hoztunk neked, amely segít, hogy létrehozd az ideális ruhatárad a tavaszi gardróbfrissítés során.


Nézd át a ruhatárad és állítsd szettbe a ruhadarabokat. Ez fogja tisztán megmutatni neked, hogy milyen alapdarabokkal kell frissíteni a gardróbod.

Válaszd ki azokat a ruhadarabokat, amelyeket nem tudtál csak egy, vagy egyetlen szettbe sem beállítani. Ha például van olyan színes, mintás nadrágod, amelyhez csak egy (vagy egyetlen felsőt sem tudtál párosítani), akkor itt az idő, néhány basic szinű felsővel frissítsd a gardróbod. Ez számtalan variációs lehetőséget fog biztosítani neked.


Nézd át a ruhatárad olyan szemmel is, hogy milyen alkalmakra nem vagy felkészülve. Írd össze, hogy milyen darabok hiányoznak, és egészíítsd ki velük a ruhatárad.


Nélklüzhetetlen szempont, hogy a gardróbod átrendezésénél vedd figyelembe a stílusod.

Ha egy komplett stílusváltásban gondolkodsz, ezt lépésről lépésre is ki tudod alakítani. A lépésről lépésre elvnél érdemes arra fókuszálni, hogy ne egyetlen életterülethez vásárolj sok új ruhát, hanem inkább fordítva. Több életterülethez kevesebbet. így könnyebben meg tudod valósítai a stílusváltást vagy a gardróbfirssítést, valamint könnyebben, és előbb tudsz majd azonosulni az új stílusoddal. Vagyis, például ne csak a hétköznapi outfitjeidre koncentrálj a gardróbfrissítésnél, vagy a stílusváltásnál, hanem az üzleti / munkahelyi, és alkalmi szettekre is gondolj. Inkább mindegyikben legyen frissítés még ha kevesebb is, mint csak az egyik vonalon, de ott mindenben. Ez utóbbi diszharmóniát fog okozni nemcsak a megjelenésedben, de abban is, hogy önazonos tudj lenni azzal a változással, amit látni szeretnél magadon.


Akár a tavaszi gardróbfirssítés a célod a megújuláshoz, akár egy teljes stílusváltás, a Wannabee mid-size és plus size kollekciójára bármikor számíthatsz. A Wannabee-nél nemcsak széles termékkínálat, és többféle stílus vár, de különöbző testalkatokra tevezett ruhadarabok közül tudsz válogatni.


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodójavissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem