Őszi divat színtrend 2023
Betöltés...
Őszi divat színtrend 2023

Őszi divat színtrend 2023

Minden év minden évszakának megvan a maga színpalettája, vagyis azok az árnyalatok, amelyek a divatot alakítják. A nyár pezsgése és vibrálása után a divatszínek 2023 őszén és telén némiképp átalakulnak: kapunk egy-két színpompás árnyalatot, ugyanakkor a földes, semleges színek is előtérbe kerülnek.


Ha szeretnéd követni a divatot, és szeretnéd tudni, hogy milyen divatszínek vannak 2023 őszén, illetve a téli szezonban, a legjobb helyen jársz. Ebben a cikkben ugyanis bemutatjuk a világ legnagyobb divatházainak, a világ legnevesebb divatbemutatóin és divat hetein debütált őszi színtrendet. Természetesen a 2023-as őszi színtrend visszaköszön a Wannabee plus size divatban is, és az új őszi szezonban ezekkel a trendszínekkel terveztük mi is izgalmas kollekciónkat.

Viva fukszia, a változás színe

A New York Fashion Week-en a Rose Violet fantázia nevet kapta a gyönyörű fukszia szín, amely a hideg és meleg színek határain helyezkedik el.


A fukszia élénk és vibráló szín, csupa ragyogás, és nemcsak vonzóan nőies és elegáns, de a színek pszichológiáját nézve a jelentése miatt is nagy kedvencünkké vált. Ez ugyanis az univerzális szeretet, a magasabb nézőpont, a kedvesség és az együttműködés színe.


Érdemes fuksziát viselned, ha valami újdonságra vágysz, szívesen megmutatnád egy új oldaladat, változtatnál a stílusodon, vagy egyszerűen csak egy sugárzó megjelenésre vágysz.


A Wannabee plus size kollekciójában több fukszia szín is vár rád, például megtalálod MELINDA felsőnket hasonlóan ragyogó árnyalatban. Fiatalos és stílusos üzleti outfitként is megállja a helyét, ha például ETAM fekete nadrággal és GILLANA fekete blézerünkkel párosítod. Ehhez a szetthez válassz egy fekete, vagy egy fukszia színű magassarkút, és már kész is a lenyűgözően nőies üzleti outfitted a modern elegancia jegyében. Ez a szett abszolút sokoldalú, ugyanis számos más helyre és alkalomra is Jolly Joker választás.

Természetesen azokra is gondoltunk, akik casual stílusban a fukszia színt egy látványos, mintás felsőben is szeretnék viszont látni. Minden casual felsőnkhöz nagyszerű választás SELLA és JINX farmernadrágok, amelyeket szintén megtalálsz a Wannabee plus size websopon az őszi kollekciónk darabjai között. A gyönyörű, virágos mintás fukszia felsőt és a farmernadrágot párosítsd egy fukszia szinű magassarkú cipővel, és már kész is az ultra nőies casual szetted.

Krém, csont és a telet idéző fehér a divatszínek között 2023/2024 őszi téli divatrendben

A divatvilág régi motorosai idén sem hagynak minket cserben. Ez a semleges színcsalád ugyanis 2023/2024 őszi-téli divatvilágában is uralma alá hajtotta a kifutókat. Sőt, már nemcsak a ruhák, hanem a lábbelik között is hódít. A fehér egyik árnyalata Coconut Milk fantázianéven debütált a New York Fashion Weeken-en.


Természetes, hogy a Wannabee molett divat webshopon és a Wannabee márkaüzletünkben is számos ruhadarabot találsz az idei szezon fehér, törtfehér, vagy ekrü divatszíneiben. Sőt, nemcsak egyszínű ruhadarabként, de úgy is, hogy a mintás felső vagy tunika alapszíneként van jelen.


A színek jelentését megvizsgálva már tudjuk, hogy a telet idéző fehér a lágyságot, a tisztaságot és a békességet szimbolizálja. Annak ellenére, hogy nem egy élénk és vibárló árnyalat, mégis erőteljes színként tartják számon.

Az őszi divat színtrend virágot idéző árnyalata: vörös dália

Az ősz egy újabb merész színét mutatjuk be, a vörös dáliát. Az Yves Saint Laurent és a Prada 2023-as bemutatóin óriási népszerűségnek örvendett. A Guccinál is feltűnt, méghozzá halvány sárgával párosítva.


Ezt a színt a nagybetűs eleganciaként is ismerhetjük, a hideg hónapokban a kabát alól kivillanva elegáns megjelenést kölcsönöz. Bátran viselhetjük merész piros kiegészítőkkel, vagy akár monokróm outfittként.


CLACY és KIMEE felsőink a piros árnyalatból sugárzó tűz és szenvedély miatt is lehetnek olyan kedveltek. LUSSY tunikánk és SENIA nadrágunk is sok gardróbban foglal már helyet. Válaszd a munkába, egy randira, üzleti vacsorára vagy kényelmesebb kardigánnal és lábbelivel egy mozis délutánra.

A színek közül a legédesebb: csokoládé barna, mint divatszín 2023-ban

A semleges színek, mint a bézs, a keki, a fekete, a fehér, vagy a szürke, divatos kiegészítője az idei szezonban a hasonlóan visszafogott csokoládé barna. Persze más árnyalatokkal is könnyedén párosítható, hiszen egy sokoldalú színről beszélünk. Egyes amerikai stylistok szerint az őszi divat színtrend 2023-as szereplői közül a csokoládé barna lesz az új fekete.


A barna szín mesésen mutat a semleges színeken túl olyan élénk színekkel is, mint például a narancssárga, a sárga vagy épp a királykék.


Akár csokoládé barna, akár őzike barna darabokat viselsz az idén, biztos lehetsz benne, hogy az aktuális divattrendet követed vele.


De vajon mit mond a színek pszichológiája a barnáról? Egyszerre idézi fel az édes desszertek világát, illetve az őszi avar illatát. Az egyik legtermészetesebb szín, amely segít kapcsolatot teremteni a földdel, a természettel – és így önmagunkkal is. Árad belőle egyfajta melegség, ami az őszi és téli hónapokan különösen jól jön.


Hoztunk nektek egy képes outfit inspirációt is a Wannabee Kollekcióból az ősz barna színtrendjére építve.

ALIOVA leveles blúzunk egy barna nadrággal párosítva emlékeztethet minket arra, milyen fontos részei is vagyunk a természetnek – és hogy a természet nélkülözhetetlen az emberek életében. A barna és a coffee (ami egy halványabb árnyalata) jól párosítható például zsálya, keki és ekrü színnel. Ajánljuk figyelmedbe KIKKI virágmintás felsőnket is.

Faleveleket idéző outfitt sárgával, naranccsal és terrakottával

Volt barna, vörös, már csak a narancs, a sárga és a terrakotta hiányzik a palettáról. Ezekkel a színekkel lehet igazán élethű őszi képet festeni, nem igaz? Ám a vásznunk ezúttal a saját testünk, az ecset pedig a szekrényünk ruhakínálata.


A sárga nemcsak a lehulló faleveleket szimbolizálja, hanem a meleg napsugarakat is. A rugalmasság, az öröm és lelkesedés színe ez, ha a színek jelentését nézzük. Sugároz magából egyfajta pezsgést, amit a szürke hónapokban különösen jól jön. Ezért vagyunk olyan hálásak, hogy ebben a szezonban is megjelenik, ahogy a narancssárga is, mint az ősz másik legnagyobb trendszíne.


Hasonlóan érzünk a naranccsal kapcsolatban is. A narancssárga dolce vita életérzést idézi meg bennünk, és visszahozza a nyár egy kis szeletét. Amellett persze, hogy akár még egy bögre forró puncsra is asszociálhatunk egy kényelmes narancs szett láttán.


A narancs és a fehér, illetve a narancs és a barna együtt viselve igazán trendi. A sárga pedig jóval sokoldalúbb, mint gondolnánk. Párosíthatjuk például a fehérrel ,krémszínnel, ekrüvel, kekivel, feketével, zölddel, barnával ám kékkel, és még pirossal is.


A terrakotta szín a New York Fashion Week-en "Burnt Sienna" fantázianéven debütált.


Természetes, hogy hoztunk nektek a Wannabee Kollekcióból a sárga, a narancssárga és terrakotta színekre is outfit inspirációt.

Használjátok bátran és elegánsan a trendszíneket 2023 őszén és telén is!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem