Öltözködési tippek teltkarcsú nőknek nyári utazós programokhoz
Betöltés...
Öltözködési tippek teltkarcsú nőknek nyári utazós programokhoz

Öltözködési tippek teltkarcsú nőknek nyári utazós programokhoz

Itt a nyári kalandok ideje! Utazás, napsütés, hajókázás, Balaton vagy épp… egy homokos tengerpart. Bárhol is vagy: öltözz stílusosan, nőiesen és kényelmesen a kedvenc nyári programodhoz! (Pszt, figyelj csak! Így még talán az is előfordulhat, hogy helyinek néznek. Kell ennél nagyobb bók külföldön?) Fogadd hát szeretettel a következő öltözködési tippeket teltkacsú nőknek nyári utazós programokhoz!

Molett divat trend nemcsak utazáshoz

Tudod, mit? Most elmesélek egy személyes történetet. Emlékszem, nőiségem nyiladozásának kezdetén nem foglalkoztam a molett divat trendekkel. Csak magamra kapkodtam a különböző ruhadarabokat, de valahogy úgy éreztem, hogy egyik sem az igazi. ezért valahogy a magabiztosságom sem erősítette. Mint ahogy a stílusos megjelenést sem, és főleg nem a nőiesség érzését.

.

Gondban voltam azzal is, hogy egy adott programnak megfelelően öltözzek. Persze, amikor a dresscode megkövetelte, könnyebb volt a választás, de ennyi. Nem éreztem igazán jól magam a bőrömben. nem találtam olyan molett ruhadarabokat, amelyek elég fiatalosak voltak és a szabásvonala is előnyös lett volna.


Úgy éreztem, hogy nekem és a molett nőknek általában nincs elég mozgástere a divatban. Így nem tudtam sem önmagamra, sem az adott programra szabni a megjelenésemet. Azt tapasztalatam akkoriban, hogy nagyon korlátozottak a lehetőségek a molett divat kapcsán.. Mindemellett pedig azon feszengtem, hogy mások milyennek látnak. Folyton azon gondolkodtam, hogy én miben érezném jól magam.


Közben sokat tanultam magamról, a testalkatokról, a divatról és arra is rájöttem, hogy a női test egyedisége igenis is csodálatos, és minden molett nőnek vannak fantasztikus testi adottságai, amelyek gyönyörűek. Miért ne koncentráljak én is ezekre?


Ha pedig nem találok olyan fiatalos és nőies ruhadarabokat, amelyek a testalkat típusomhoz előnyösek, akkor ezzel más nők is küzdenek. Ekkor merült fel bennem az a kérdés is, hogy hogyan tudnám ezt megoldani úgy, hogy másoknak is segítsek ebben? Ahogy pedig mondják, a többi már történelem... megszületett a Wannabee plus size divat brand.

Divatinspiráció egy teltkarcsú nőtől

Elkezdtem a divatvilág mélyére nézni, elmerülni benne, és megtanultam mindent, ami lehetővé teszi, hogy egyedi, nőies és a különböző testalkat típusokra szabott ruhadarabokban tudjak gondolkodni, amelyek optikailag előnyösen befolyásolják az alakot.


Mostanra már egy komplett szakértői csapat dolgozik a különböző területeken a Wannabee Kollekciónál, hogy minden teltkarcsú nő megtalálja a saját testalkat típusának előnyös ruhadarabokat a legkülönfélébb stílusokban a fiatalos és nőies megjelenést szem előtt tartva.


A teltkarcsú nők szépségének hangsúlyozása, és magabiztosságuk növelése a ruhadarabokon keresztül a küldetésemmé vált.

3+1 tipp, amit érdemes figyelembe venned egy szett kiválasztásakor

1) A megjelenéseddel tiszteld meg az eseményt vagy programot, és önmagadat is

Bármilyen programra készülsz, az öltözéked attól függően, hogy miben jelensz meg, lehet a tisztelet jele de a tiszteletlenség jele is. Ezért fontos, hogy mindig az adott programhoz vagy eseményhez öltözz! Például egy nyaralásnál se flip-flop papucsban közlekedj a városban és egy kinyúlt pólóban, és a esküvőre se menj "nyaralós miniruhában" csak azért mert nyár van.


2) Figyelj arra, hogy ne legyél túlöltözött

Bármilyen furcsán hangzik, ha túlöltözött vagy egy eseményen (például nagyestélyiben mész egy kerti party stílusú esküvőre), az éppúgy a tiszteletlenség jele, mint az alulöltözöttség.


3) Mit szeretnél üzenni az outfiteddel a világnak?

Az amit viselsz, akár akarod, akár nem, üzen valamit rólad a világnak. Ez a non-verbális kommunikáció erősebb, mint gondolnád. Ahogy pedig a mondás is tartja, az első benyomást nem lehet megismételni. A jó hír az, hogy van mozgástered az önazonosságban divatban is!

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy hogyan tudsz önazonos maradni úgy, hogy közben az esemény írott vagy épp íratlan szabályainak is megfelelj?


+1 tipp: Ismerd meg pontosan a saját testalkat típusodat, a saját színtípusodat, és ennek megfelelően válassz mindig outfitet

A különböző testalkat típusokhoz (alma, körte, eper, homokóra, téglalap) más-más szabásvonalak előnyösek. A megfelelő szabásvonal választással eszményi módon tudod optikailag előnyösen befolyásolni a test sziluettjét. Ha pedig azt is tudod, hogy mely színek az előnyösek a számodra a saját színtípusodnak (tavasz, nyár, ősz vagy tél) megfelelően, akkor a megjelenésed nemcsak ultra stílusos lesz az összhatás, de olyan összhangot fogsz teremteni, amely ragyogtatni fog.

Nyári utazós programokhoz outfit ajánló

Az egyik legfőbb szabály, amelyet egy stílusos és nőies nő kerüli, hogy úgy nézzen ki, mint egy turista a nyaralás során. Bárhová is mész, ezt érdemes szem előtt tartani. És képzeld! Ha nem látszik az öltözködéseden, hogy turista vagy, kisebb az esélye annak is, hogy átvágjanak fizetéskor külföldön, vagy bármilyen más szituációban félre vezessenek.


Bármilyen furcsa, ez a legtöbb esetben nem a nyelvtudástól, hanem az öltözködéstől függ. Hiszen egy külföldi is élhet és dolgozhat ott abban az adott országban és városban. Akiről azt gondolják, hogy ott él, még ha nem is azt a nyelvet beszéli, velük általában tisztelettudóbbak az emberek. Persze ez nem általánosítható, és nem minden esetben van így, de sokszor előfordulhat ilyen szituáció, ha látványosan turistaként öltözöl.


Tehát az öltözködés nagyon is számít, nemcsak abban játszik szerepet, hogy mások hogyan határoznak meg tudat alatt bennünket, de saját magunk megitélésében is szerepet játszik tudat alatti szinten is. Teljesen másképp érezzük magunkat, ad egyfajta magabiztosságot is, ha olyan ruhadarab van rajtunk ami nemcsak kényelmes, de stlíusos és nőies is. Ne feledd, a divatban mindig van mozgástered! Egy dögös ruha is lehet stílusos, és vagány ruha is lehet nőies, és klasszikus stílus is lehet fiatalos.


Városnézéshez egy tipikus „turistás” szett helyett, amilyen például a flip-flop papucs, halásznadrág és az oversize póló, fontold meg például ZSAZSA vagy MARTHI ruháinkat.

A-vonalú, tréd alá érő darab átlapolt dekoltázzsal, finoman fodrozott ujjal és rugalmas anyaggal. Válassz mellé egy csinos, kényelmes szandált, egy vállra akasztható táskát, és voilá! Talán még helyinek is fognak nézni. (Persze azért a napszemüveg se maradjon otthon!)

 

Lilja egyszinű maxiruhánkat papuccsal (sőt, mezítláb!) mintha a tengerpartra álmodtunk volna meg. Azért mintha, mert valójában túlságosan sokoldalú ahhoz, hogy korlátozzuk a ragyogását. Mivel egy városnézésre is remek választás, ha kényelmes szandált húzol hozzá. De a mólón való kora esti sétához is tökéletes. Ha a mintás ruhadarabok a kedvenceid nyáron, plus size maxi ruha kínálatunkban számtalan színes mintás darabot is találsz, mint például GOLDY és ARAGÓNIA maxi ruháink.

Jöjjön most egy nadrágos szettajánló is. CHRISELLE blúz és NARI blúz is remek választás egy fehér, vagy a blúzok színéhez harmonizáló színes 7/8-os nadrággal, valamint csinos, kényelmes szandállal párosítva. Nemcsak városnézéshez, hanem vacsorához is idilli viselet. Akár reggelizni is lemehetsz benne, és ha már ott vagy, szürcsölj el egy kávét a teraszon.


CHRISELLE blúz letisztult stílusa könnyed, sportos eleganciát tükröz.


NARI színes, mintás, légiesen könnyed muszlin blúz a mediterrán életérzést ötvözi a kifinomult nőiességgel.

Molett divat trend tengerparti nyaraláshoz

Ó, a tenger! Annyira sokszínű és pezsgő, hogy ezek az érzések ránk is átragadnak. Mi is meg akarjuk mutatni, milyen színes egyéniségek vagyunk, miközben jól érezzük magunkat. Legszívesebben ruhák és maxiruhák tömkelegével érkeznénk, de sajnos tudjuk… hogy bizony a bőrönd méretei és súlya korlátozott.


De ne aggódj, hozunk néhány kényelmes és mutatós darabot a Wannabee plus size divat webshopból, amiben azonosulhatsz a pezsgéssel. DIANNE színes és csíkos ruháink vagy JOLY fekete vagy kék csíkos ruháink, amelyek alatt könnyen megbújuk a fürdőruha, a parton pedig egyszerűen kibújhatsz belőle, és már indulhatsz is a tengerbe. DIANNE és JOLY ruháink egyszerre nőiesek, kényelmesek és fiatalosan trendik.

Ha már tengerparti nyaralás, akkor a hajókázás is, mint program sok helyen opció lehet. Például kihajózni egy közeli szigetre, vagy felfedezni egy közeli lagúnát és megmártózni ott is a vízben. Egy ilyen hajókázáson a legideálisabb outfit, ha a fürdőruha fölé egy hangulatos élénkséget tükröző felsőt választasz mint például MIXA felső. Akár szoknyát, akár rövidnadrágot is párosíthatsz hozzá. Sőt, akár egy széles gumis derekú 7/8-os kényelmes nyári nadrágot is. Amikor pedig elérkezik a csobbanás ideje, egyszerűen csak ledobod a szettedet magadról amely alatt megbújik a fürdőruhád vagy épp a bikinid.

nyári mintás plus size felsők, Wannabee kollekció, plus size divat webshop

Tudod mi a helytakarékos pakolás titka? Tulajdonképpen az, ha olyan ruhákat válogatsz össze, amelyek több program esetében is szóba jöhetnek. A ruhák mellett viszont a kedvenc nadrágod se hagyd otthon, sőt az a legjobb, ha van nálad leggings is. A természeti kincseket sokkal kényelmesebb felfedezni egy 7/8-os nyári nadrágban, mint mondjuk egy maxiruhában. 

(Bizony-bizony… bár a maxiruhák elképesztően sokoldalúak, azért mindenben nem állhatnak az első helyen.)

Outfit ötletek utazáshoz

Milyen ruhát válasszak utazáshoz? Jogos a felvetés! Bárhol is töltöd a nyári szabadságot, oda azért el kell jutni. Utazás közben is lehetsz trendi és nőies, ám érdemes a közlekedési eszköznek és az út hosszának megfelelően összeállítanod a szetted.


Repüléshez a legideálisabb viselet a nadrág és csinos felső kombináció. Bevallom, én ilyenkor szeretek sötétebb színt viselni, hiszen olyan hosszadalmas a várakozás, a beszállás… a világos nadrágjaimat féltem. Azokat inkább vacsorához szoktam félretenni.


Arról nem beszélve, hogy egy repülőút során sokféle szituációban kell helytállnunk, és egy nadrágban alkalmazkodóbbak tudunk lenni.


Válogass nadrág kollekciónkból a Diel, Sienna vagy Nimfa darabjaink közül, és szerezz be melléjük egy laza, rugalmas anyagú felsőt is. Ott van például a Maxime, Zsina, vagy Weval letisztult stílusú casual felsőnk. Vonatos utazáshoz választhatsz a nyári nadrághoz egy trikót is, amely szintén csinos viselet egy kánikulai napon.

Viszont, ha autóval indultok nyaralni, szóba jöhetnek a lenge, nyári ruhák is, ami akár lehet maxi ruha is.


Na, mit mondasz? Kezdetét veheti az álomnyaralás?


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Létezik karácsonyi divat?

Létezik karácsonyi divat?

Hogyan varázsoljuk ünnepivé az outfittünket? Létezik egyáltalán olyan, hogy karácsonyi divat? Miként ne görcsöljünk rá az öltözködésre az ünnepek alatt? Mit tanulhatunk a karácsonyi filmekből az ünnepekről? Ebben a cikkben többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.

Tovább
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek? A Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.

Tovább
5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

Nem mindegy, hogy csupán felszínesen, vagy épp átszellemülve tudunk jelen lenni a fa körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5+1 karácsonyra hangoló tippet, amelyek segíthetnek átszellemülni – még az év végi hajtás közepette is!

Tovább
Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Minden évszakhoz tartoznak hagyományok, amelyek megszínesítik az életünket, így az őszhöz is. Gondoljunk az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Hálaadásra, a különböző szüreti ünnepekre, az angolszász hagyományok Mihály-napjára, az itthon tartott Szent Márton-napra vagy a Halloweenre. Tudtad, hogy bár amerikai hagyománynak tekintik, a gyökerei valójában európaiak? Olvass tovább, és tudj meg még több érdekességet az ünnepről! Ne aggódj, lesznek Halloween ruha ötletek is, hiszen október 31-e nem telhet el egy igazán szórakoztató összejövetel nélkül.

Tovább
Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Egy borongós, frontokban gazdag napon az apró örömök közé nemcsak a pumpkinspice latte vagy a tökfaragás tartozik. Hanem az is, amikor úgy öltözöl fel, ami emeli a hangulatod. Mint például egy csinos őszi kabát vagy kardigán, amelyek bizony lehetnek izgalmas darabok is...

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem