Öltözködési tippek adventi időszakra
Betöltés...
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Kijelenthetjük, hogy megtörtént! 2023.12.03-án, vasárnap hivatalosan is átléptük azt a bizonyos küszöböt, és kezdetét vette az adventi időszak. Az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásában van valami varázslatos. Bár a tűz a gyufáról a kanócra mindössze egyetlen másodperc törtrésze alatt terjed át, mégis melegséget hoz a szívünkbe. De vajon mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek?


Ha téged még nem csapott meg az ünnepi hangulat, akkor is olvass bátran tovább. Egyrészt a cikk végére talán átjár a karácsony szelleme, másrészt az ünnepi hangolódás kapcsán is osztunk meg veled tippeket. Ugyanis a Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.


Mi az advent?


Az advent egy négyhetes időszak, amely november utolsó vagy épp december első vasárnapján kezdődik, és karácsonyig tart. Idén december 3-án léptünk be az adventi ünnepkörbe, ami azt jelenti, hogy advent utolsó vasárnapja Szentestére, vagyis december 24-ére esik.


Célja időt adni nekünk, hogy felkészülhessünk a karácsonyra. Tulajdonképpen az átszellemülés, a lelassulás ideje ez. A várakozás és a remény is felüti fejét, ahogy a keresztény hívek Krisztus születésének napját várják és ünneplik.


Az adventi koszorún elhelyezkedő négy gyertya szimbolizálja a világosságot, amely felragyog a sötétségben. A keresztény szemlélet szerint Krisztus eljövetelét jelzik. Ugyanakkor a pogány világban is megvan a maga jelentése. A fény segítségével igyekeztek kompenzálni az egyre növekvő sötétséget a téli napforduló előtt. 


Az adventi gyertyák jelentése


Az adventi koszorún hagyományosan három darab lila, illetve egy darab rózsaszín gyertya kap helyet. Az első vasárnap egy lila gyertyát gyújtunk meg, ami a hitet szimbolizálja. Második vasárnap szintén egy lila gyertya fog felvilágolni, ami a remény jelképe.

A harmadik adventi vasárnap alkalmával a rózsaszín gyertyához érintjük a gyufa lángját, így lobban fel az öröm lángja. A negyedik gyertya pedig a szeretet, vagyis az egyik legmagasabb rezgésű érzelem jelképe.


Minden egyes vasárnappal és gyertyával egyre közelebb kerülünk ahhoz az ünnephez, amely méltó lezárása az évnek.


Öltözködési tippek adventi vasárnapokra


Miért fontos öltözködési tippekről beszélni az adventi időszakban? Mi köze a ruhának az ünnepekhez? A felszínt nézve semmi, mondhatnánk… ám egy picit mélyre ásva rájövünk, hogy sokkal többet adhat nekünk egy ünnepi outfit, mint hinnénk.


  • Minden szett jelképez, szimbolizál valamit. Általuk üzenetet közvetíthetünk magunkról a világnak.
  • Egy ünnepi szett támogathatja a ráhangolódást.
  • A csinos ruhák segítenek előcsalogatni a hétköznapok során olykor beszürkült, ám valójában ragyogó, élettel teli és nőies oldalunkat.
  • Öltözékünkkel megadhatjuk a napunk alaphangulatát, kicsit jobban át tudunk szellemülni.
  • Egy karácsonyi outfit segíthet kilépni a rohanó hétköznapokból.


Egy csinos outfit összeállításával nemcsak az adventi vasárnapokat tiszteljük meg, hanem önmagunkat és a családot is. Ezért érdemes félretenni egy kicsit a melegítőnadrágot, és valami szebbet magunkra ölteni.


Ebben fog segíteni a Wannabee plus size fashion ünnepi ajánlása!


Öltözködési tippek és outfit ajánlás adventre


Amikor csinos szettről beszélünk, nem azt akarjuk mondani, hogy minden vasárnap ruhát és magas sarkú cipőt kell húzni. Csupán arra ösztönöznénk téged és önmagunkat is, hogy válasszunk csinosabb, nőiesebb, ám kényelmes szettet így adva meg a hangulatát az adventi időszaknak.


LENNA, DILLRA, vagy VARELLA tunikáink kitűnő választás lehet egy kényelmes nadrággal vagy leggingsszel. ELLARIA tunikánk ezüst színben hasonlóan csinos ünnepi viselet. Akár még karácsony napjára, az ünnepi ebéd idejére is felvehetjük.


Vagy mit szólnál SORELA felsőnkhöz? A felső elejét finoman csillogós anyaggal, nyakánál nőies necc betéttel kombináltuk.


Tasha nadrágunk és Kallia csipkével díszített felsőnk remek kombináció a vasárnapi gyertyagyújtáshoz.Ha pedig még nem vagyunk ünnepi hangulatban, választhatunk a szettünk mellé karácsonyi kiegészítőket: például hópelyhes fülbevalót vagy karácsonyfás nyakláncot.

Ünnepekre való hangolódás, lelassulás és elcsendesedés


Nőként bennünk is megvan az a ciklikusság, ami a természetben. Épp ezért különösen fontos, hogy az év vége ne egy újabb maratoni hajár legyen, hanem épp ellenkezőleg: a megnyugvás, lelassulás ideje. Persze vannak olyan kötelező feladatok, amelyek alól nem vonhatjuk ki magunkat, viszont érdemes mindent megvizsgálni, mérlegre tenni.


Amennyiben úgy érezzük, határt kell húznunk, tegyük meg. Sok esetben csak első ránézésre tűnik bonyolultnak a helyzet, idővel azonban rájöhetünk, hogy sokkal jobban tehermentesíthetjük magunkat, mint hittük.


Tulajdonképpen minden esetben ez az első lépés: a tehermentesítés. Utána sokkal könnyebb törekedni a nyugalom és a béke érzésére, az ünnepekre való hangolódásra, mintha stresszesen próbáljuk kicsikarni magunkból a karácsony szellemét.Ez olyan lenne, mintha egy koszos, használt edényekkel megrakott asztalt próbálnánk megteríteni Szenteste.


Arra biztatunk hát, hogy kövesd a lelked. Nézd meg, mire van szükséged, és mi esne jól. Igaz ez az adventi vasárnapokra kiválasztott ruhák esetében is. Olyan szettbe bújj, ami jó érzéssel tölt el, és fellobbantja a melegséget a szívedben.


Kellemes adventi készülődést!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodójavissza a divatbloghoz
Tavaszi színtrend 2024-ben: káprázatos utazás a divatszínek világába

Tavaszi színtrend 2024-ben: káprázatos utazás a divatszínek világába

A 2024-es év tavaszi színtrendje a kihívásokkal, lehetőségekkel és kreatív szabadsággal teli időszakot idézi meg. Ebben az évben a színek egy különleges szerepet kapnak, amely a finom nőiességet és a merész önkifjezést művészien ötvözi. Olvasd el cikkünket, amelyből megismerheted a 2024-es év tavaszi színtrendjét.

Tovább
5 tipp a megújuláshoz – plus size outfit ötletek

5 tipp a megújuláshoz – plus size outfit ötletek

Tudtad, hogy nemcsak a rossz dolgok bekövetkezésétől, a jótól is épp úgy tarthatunk? Az ismeretlen miatt ez teljesen természetes. Mi most mégis arra biztatunk, újulj meg az évvel együtt, és nézd meg a legfrissebb outfit ötleteket, amiket hoztunk neked. Öt tippet szedtünk össze, amelyek támogathatnak a megújulásban, illetve leszámolunk egy tévhittel is.

Tovább
Hogyan öltözz fel szilveszterkor?

Hogyan öltözz fel szilveszterkor?

Ha még nem maxoltad ki a csillogást az ünnepi fényekbe öltöztetett fa mellett, akkor az év utolsó napja a remek alkalom rá. És miért ne tennéd meg? Persze nemcsak szilveszteri outfit ajánlást hoztunk neked, hanem néhány hangolódást segítő gondolatot is.

Tovább
Kényelmes és stílusos outfit ötletek a két ünnep közötti időszakra

Kényelmes és stílusos outfit ötletek a két ünnep közötti időszakra

Fogalmad sincs, mit viselj a két ünnep közötti bekuckózás idején. Egy olyan összeállításra van szükséged, amiben lazíthatsz, ugyanakkor a nőiséged megélését, a hangulatodat és az emelkedettség érzését sem csorbítja. Outfit ötletek várnak rád ebben a cikkben, és még azt is megnézzük, hogyan hat a ruházat a hangulatunkra, a viselkedésünkre és a megéléseinkre.

Tovább
5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét

5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét

Mindannyian egyetlen ünnepet várunk, ami azt az érzetet kelti bennünk, hogy mégsem vagyunk annyira különbözőek. De vajon hogyan lehet meghitt a Szenteste? Milyen újdonságokat csempészhetünk bele, amelyek még inkább különlegessé teszik? A Wannabee plus size divat ajánlását olvashatod ebben a cikkben, hogy még harmonikusabban teljen az év egyik legszebb napja.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem