Öltözködési tippek adventi időszakra
Betöltés...
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Kijelenthetjük, hogy megtörtént! 2023.12.03-án, vasárnap hivatalosan is átléptük azt a bizonyos küszöböt, és kezdetét vette az adventi időszak. Az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásában van valami varázslatos. Bár a tűz a gyufáról a kanócra mindössze egyetlen másodperc törtrésze alatt terjed át, mégis melegséget hoz a szívünkbe. De vajon mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek?


Ha téged még nem csapott meg az ünnepi hangulat, akkor is olvass bátran tovább. Egyrészt a cikk végére talán átjár a karácsony szelleme, másrészt az ünnepi hangolódás kapcsán is osztunk meg veled tippeket. Ugyanis a Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.


Mi az advent?


Az advent egy négyhetes időszak, amely november utolsó vagy épp december első vasárnapján kezdődik, és karácsonyig tart. Idén december 3-án léptünk be az adventi ünnepkörbe, ami azt jelenti, hogy advent utolsó vasárnapja Szentestére, vagyis december 24-ére esik.


Célja időt adni nekünk, hogy felkészülhessünk a karácsonyra. Tulajdonképpen az átszellemülés, a lelassulás ideje ez. A várakozás és a remény is felüti fejét, ahogy a keresztény hívek Krisztus születésének napját várják és ünneplik.


Az adventi koszorún elhelyezkedő négy gyertya szimbolizálja a világosságot, amely felragyog a sötétségben. A keresztény szemlélet szerint Krisztus eljövetelét jelzik. Ugyanakkor a pogány világban is megvan a maga jelentése. A fény segítségével igyekeztek kompenzálni az egyre növekvő sötétséget a téli napforduló előtt. 


Az adventi gyertyák jelentése


Az adventi koszorún hagyományosan három darab lila, illetve egy darab rózsaszín gyertya kap helyet. Az első vasárnap egy lila gyertyát gyújtunk meg, ami a hitet szimbolizálja. Második vasárnap szintén egy lila gyertya fog felvilágolni, ami a remény jelképe.

A harmadik adventi vasárnap alkalmával a rózsaszín gyertyához érintjük a gyufa lángját, így lobban fel az öröm lángja. A negyedik gyertya pedig a szeretet, vagyis az egyik legmagasabb rezgésű érzelem jelképe.


Minden egyes vasárnappal és gyertyával egyre közelebb kerülünk ahhoz az ünnephez, amely méltó lezárása az évnek.


Öltözködési tippek adventi vasárnapokra


Miért fontos öltözködési tippekről beszélni az adventi időszakban? Mi köze a ruhának az ünnepekhez? A felszínt nézve semmi, mondhatnánk… ám egy picit mélyre ásva rájövünk, hogy sokkal többet adhat nekünk egy ünnepi outfit, mint hinnénk.


  • Minden szett jelképez, szimbolizál valamit. Általuk üzenetet közvetíthetünk magunkról a világnak.
  • Egy ünnepi szett támogathatja a ráhangolódást.
  • A csinos ruhák segítenek előcsalogatni a hétköznapok során olykor beszürkült, ám valójában ragyogó, élettel teli és nőies oldalunkat.
  • Öltözékünkkel megadhatjuk a napunk alaphangulatát, kicsit jobban át tudunk szellemülni.
  • Egy karácsonyi outfit segíthet kilépni a rohanó hétköznapokból.


Egy csinos outfit összeállításával nemcsak az adventi vasárnapokat tiszteljük meg, hanem önmagunkat és a családot is. Ezért érdemes félretenni egy kicsit a melegítőnadrágot, és valami szebbet magunkra ölteni.


Ebben fog segíteni a Wannabee plus size fashion ünnepi ajánlása!


Öltözködési tippek és outfit ajánlás adventre


Amikor csinos szettről beszélünk, nem azt akarjuk mondani, hogy minden vasárnap ruhát és magas sarkú cipőt kell húzni. Csupán arra ösztönöznénk téged és önmagunkat is, hogy válasszunk csinosabb, nőiesebb, ám kényelmes szettet így adva meg a hangulatát az adventi időszaknak.


LENNA, DILLRA, vagy VARELLA tunikáink kitűnő választás lehet egy kényelmes nadrággal vagy leggingsszel. ELLARIA tunikánk ezüst színben hasonlóan csinos ünnepi viselet. Akár még karácsony napjára, az ünnepi ebéd idejére is felvehetjük.


Vagy mit szólnál SORELA felsőnkhöz? A felső elejét finoman csillogós anyaggal, nyakánál nőies necc betéttel kombináltuk.


Tasha nadrágunk és Kallia csipkével díszített felsőnk remek kombináció a vasárnapi gyertyagyújtáshoz.Ha pedig még nem vagyunk ünnepi hangulatban, választhatunk a szettünk mellé karácsonyi kiegészítőket: például hópelyhes fülbevalót vagy karácsonyfás nyakláncot.

Ünnepekre való hangolódás, lelassulás és elcsendesedés


Nőként bennünk is megvan az a ciklikusság, ami a természetben. Épp ezért különösen fontos, hogy az év vége ne egy újabb maratoni hajár legyen, hanem épp ellenkezőleg: a megnyugvás, lelassulás ideje. Persze vannak olyan kötelező feladatok, amelyek alól nem vonhatjuk ki magunkat, viszont érdemes mindent megvizsgálni, mérlegre tenni.


Amennyiben úgy érezzük, határt kell húznunk, tegyük meg. Sok esetben csak első ránézésre tűnik bonyolultnak a helyzet, idővel azonban rájöhetünk, hogy sokkal jobban tehermentesíthetjük magunkat, mint hittük.


Tulajdonképpen minden esetben ez az első lépés: a tehermentesítés. Utána sokkal könnyebb törekedni a nyugalom és a béke érzésére, az ünnepekre való hangolódásra, mintha stresszesen próbáljuk kicsikarni magunkból a karácsony szellemét.Ez olyan lenne, mintha egy koszos, használt edényekkel megrakott asztalt próbálnánk megteríteni Szenteste.


Arra biztatunk hát, hogy kövesd a lelked. Nézd meg, mire van szükséged, és mi esne jól. Igaz ez az adventi vasárnapokra kiválasztott ruhák esetében is. Olyan szettbe bújj, ami jó érzéssel tölt el, és fellobbantja a melegséget a szívedben.


Kellemes adventi készülődést!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodójavissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem