Nőies divat és alkalmi ruhák körte testalkatra – esküvők idején!
Betöltés...
Nőies divat és alkalmi ruhák körte testalkatra – esküvők idején!

Nőies divat és alkalmi ruhák körte testalkatra – esküvők idején!

Úgy ragyognak a virágok a nyári napsütésben, mint ahogy a menyasszonyok mosolya az esküvőre készülődve. A lelkesedés talán ránk is átragad, főleg, ha egy közeli szerettünk készülődik élete nagy napjára. A munka nagy része az ifjú párra hárul, de azért nekünk is megvannak a magunk feladatai vendégként. Nemcsak a tökéletes nászajándék megtalálása, hanem bizony a megjelenésünk megtervezése is. Ha pedig körte testalkatod van, talán épp nehéznek gondolod a tökéletes esküvői alkalmi outfit választást. Így talán benned is felmerült már a kérdés: Vajon milyen alkalmi ruhák valók körte testalkatra? Mi áll jól a nőnek, ha ebbe a testalkat típusba tartozik?


Bár ez a cikk körte testalkattal rendelkező teltakarcsú nőknek szól, azonban a Wannabee Plus size divat blogjában minden molett testalkat típushoz találsz segítséget az esküvői szezonra az alkalmi ruha kiválasztásához.

Öleld át magadban a nőt!

Minden testalkat típusra igaz, hogy a test sziluettjének legelőnyösebb tulajdonságait fontos kiemelni. A testünk fantasztikus és szerethető – tartozzunk bármelyik kategóriába is. Szóval mielőtt elkezdenénk átbeszélni a főbb jellemzőket, szánj egy kis időt magadra.


A mindennapokban ugyanis túl kevés időt szentelünk a testünknek és a lelkünknek. Pedig néha bizony csak ennyire lenne szükségünk ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat.


A feladat tehát az, hogy ülj le, és hunyd le a szemed. Vegyél egy mély levegőt, fújd ki, és gondolatban szeretettel öleld át magad. Vedd észre azokat a csodás tulajdonságokat amelyekkel rendelkezel, és lásd magad ragyogónak úgy, ahogy vagy! Vedd észre, hogy mennyire nőies nő vagy! Töltekezz így néhány percig, majd nyisd ki a szemed, és olvass tovább!

Körte testalkat jellemzői

A körte testalkatról a következőket kell tudnod:

  • a csípő szélesebb, mint a mellkas és a vállak
  • a lábak teltebbek, izmosabbak
  • a csípő és a combok is hangsúlyosak
  • az egyensúly a test alsó része felé billen el


A figyelmet érdemes a szélesebb csípőről elvonni, és inkább a derékra, a felsőtestre, a mellkasra és vállakra hozni. Máris mutatjuk, hogy mely szabásvonalakkal teheted ezt meg.

Molett alkalmi ruhák körte testalkatra

A nyakkivágás jó barátod. Főleg abban az esetben, ha széles, például csónak nyakú, vagy mélyebb, például V-alakú, vagy akár aszimmetrikus, egyik vállat szabadon hagyó kivágásról van szó.


A csónak nyak kivágás, valamint az aszimmetrikus nyakmegoldás esetében is, a hangsúly a vállakra kerül, így optikailag a felső testre helyezi a hangsúly. A V-alakú nyakkivágás esetében pedig a hangsúly a dekoltázsra kerül, amely optikailag szintén nagyon előnyösen befolyásolja a körte testalkatot.


Ha mégis a kerek nyakkivágást szereted leginkább, nem kell lemondanod róla. Azonban kerek nyakkivágás esetén arra ügyelj, hogy a ruha felső részén legyen a hangsúly, például egy fodor, vagy egy mintás, esetleg csipkés anyag (csak néhány példát említve a sok lehetőség közül).


Az ideális az, ha ruhának az alsó része lágy esésű, legalább enyhén A-vonalú szabásvonallal vagy egy úgynevezett pörgős szoknyarésze van.


Ha nem ruhát képzelsz el magadnak vendégként az esküvőre, hanem sokkal inkább egy szoknya felső, vagy blúz nadrág kombinációt, a Wannabee Kollekció kínálatából csodás plus size alkalmi szetteket tudsz összeállítani magadnak.


A deréknál húzott, vállakat szabadon hagyó, felsők előnyösek számodra körteként. Egy lágy esésű tunika is remek választás, hiszen szépen átsiklik a csípőn.

Wannabee plus size alkalmi ruhák esküvőre

A megfelelő alkalmi ruha kiválasztásánál ügyelj rá, hogy a testhezálló fazonok helyett inkább olyannal bővítsd a ruhatáradat, ami szépen átsiklik a csípődön. Gondolunk itt az A- vagy X-vonalú, a hajtott és a tulipán fazonú ruhákra.


Figyelmedbe ajánljuk VIVETTA alkalmi ruhánkat, amelyet választhatsz zöld, sötétzöld, royál kék és sötétkék színekben. Ez a csodás, letisztult stílusú "A" vonalú, átlapolt ruha mesés választás ha körte testalkattal rendelkezel. A derék részen hajtásokkal és megkötővel készítettük, igazi nőies ruha, amely optikailag szuper előnyösen befolyásolja az alakot. Egyrészt az átlapolt V-alakú dekoltázs csodásan nyújtja az alakot, a dekoltázs vonalra és a felsőtestre helyezve a hangsúlyt. Másrészt a ruha lágyan hullámzó, légiesen könnyed szoknyarésze nemcsak mesésen nőies, de csodásan palástolja a hangsúlyosabb csípőrészt.

Esküvőre ultra stílusos és lenyűgöző választás alkalmi maxi ruhánk, amely a WANDA fantázianevet kapta. Ez a csodás alkalmi maxi ruha a non-plus ultra választást jelenti a számodra, ha körte testalkatod van. Ez a ruha egyszerűen varázslatosan fog mutatni rajtad. WANDA ruhánk egyszerre testesíti meg mindazt, ami az optikai alakformálás szempontjából a legideálisabb a körte testalkattal rendelkező teltkarcsú nők számára.


A ruha V-alakú nyakkivágása, a ruha felső részén lévő fodor a hangsúlyt a felsőtestre helyezi. A ruha A-vonalú szoknyarészének légies hullámzása, és a könnyed muszlin anyag lágyan siklik át a csípőn. Így a ruha felsőrésze és szoknyarésze együtt megalkotja a tökéletes arányokat a test sziluettjében a körte testalkatú molett hölgyek számára.

Alkalmi nadrág és blúz szett esküvőre

Ne gondold, hogy csak ruhában lehetsz ultra nőies, szuper csinos és stílusos! Nyári esküvőre idilli választás egy fehér nadrág egy lélegzetállítóan gyönyörű muszlin blúzzal párosítva. Mint például NARI blúzunk, amelynek egyik vállán a nyitást egy masnira köthető szalag díszítés tesz még izgalmasabbá.

Tematikus esküvőre készülődve körte testalkatú hölgyként

Manapság bizony számítani kell arra, hogy nem egy hagyományos, hanem egy tematikus esküvőre hívnak minket. Az alkalmi ruha ajánlás ebben a tekintetben kissé módosul, ugyanis elengedhetetlen figyelembe venned az esküvő dress code-ját. Ez felülírja a ruhaválasztást stílus tekintetében.


Azonban az általános szempontok változatlanok. Itt a körte testalkat típus jellemzésére gondolunk, amit a cikk elején ismertettünk. Ezekbe bármikor kapaszkodhatsz: egy tematikus esküvőre készülve, de akár a hétköznapok során is. Minden esetben figyelj a ruha nyakkivágására, a szoknya szabásvonalára, illetve a derékrész karcsúsítására. A cél, hogy a test felsőrészére helyezzük a hangsúlyt az alsóval szemben.

A molett divat nemcsak az önkifejezésről, a nőiességről, de a test szeretetéről is szól

Tudod jól, hogy számunkra a divat sokkal többet jelent a ruháknál. Az önkifejezésről, és a nőiesség megéléséről is szól. Nemcsak azért szeretjük, mert a megjelenésünkkel bármilyen üzenetet közvetíthetünk a világ felé, hanem azért is, mert megváltoztathatja a testünkhöz fűződő kapcsolatunkat egy nagyon pozitív értelemben.


A testalkat típusok erősségeinek felfedezésével új nézőpontba kerülhet a testünk. Más szemmel tekinthetünk azokra a részeinkre, amelyek a legnagyobb előnyt adják számunkra az öltözködésben.


Ugyanolyan sokszínűek vagyunk, mint a virágzó természet. Használjuk ezt ki! Erősítsük magunkat a divaton keresztül! Egy jól megválasztott szettben magabiztosabban tekinthetünk önmagunkra. Az így szerzett erő és lelkesedés pedig beragyogja a világot. 

Csak próbáld ki!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója


vissza a divatbloghoz
Létezik karácsonyi divat?

Létezik karácsonyi divat?

Hogyan varázsoljuk ünnepivé az outfittünket? Létezik egyáltalán olyan, hogy karácsonyi divat? Miként ne görcsöljünk rá az öltözködésre az ünnepek alatt? Mit tanulhatunk a karácsonyi filmekből az ünnepekről? Ebben a cikkben többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.

Tovább
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek? A Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.

Tovább
5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

Nem mindegy, hogy csupán felszínesen, vagy épp átszellemülve tudunk jelen lenni a fa körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5+1 karácsonyra hangoló tippet, amelyek segíthetnek átszellemülni – még az év végi hajtás közepette is!

Tovább
Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Minden évszakhoz tartoznak hagyományok, amelyek megszínesítik az életünket, így az őszhöz is. Gondoljunk az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Hálaadásra, a különböző szüreti ünnepekre, az angolszász hagyományok Mihály-napjára, az itthon tartott Szent Márton-napra vagy a Halloweenre. Tudtad, hogy bár amerikai hagyománynak tekintik, a gyökerei valójában európaiak? Olvass tovább, és tudj meg még több érdekességet az ünnepről! Ne aggódj, lesznek Halloween ruha ötletek is, hiszen október 31-e nem telhet el egy igazán szórakoztató összejövetel nélkül.

Tovább
Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Egy borongós, frontokban gazdag napon az apró örömök közé nemcsak a pumpkinspice latte vagy a tökfaragás tartozik. Hanem az is, amikor úgy öltözöl fel, ami emeli a hangulatod. Mint például egy csinos őszi kabát vagy kardigán, amelyek bizony lehetnek izgalmas darabok is...

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem