Nőies divat és alkalmi ruhák körte testalkatra – esküvők idején!
Betöltés...
Nőies divat és alkalmi ruhák körte testalkatra – esküvők idején!

Nőies divat és alkalmi ruhák körte testalkatra – esküvők idején!

Úgy ragyognak a virágok a nyári napsütésben, mint ahogy a menyasszonyok mosolya az esküvőre készülődve. A lelkesedés talán ránk is átragad, főleg, ha egy közeli szerettünk készülődik élete nagy napjára. A munka nagy része az ifjú párra hárul, de azért nekünk is megvannak a magunk feladatai vendégként. Nemcsak a tökéletes nászajándék megtalálása, hanem bizony a megjelenésünk megtervezése is. Ha pedig körte testalkatod van, talán épp nehéznek gondolod a tökéletes esküvői alkalmi outfit választást. Így talán benned is felmerült már a kérdés: Vajon milyen alkalmi ruhák valók körte testalkatra? Mi áll jól a nőnek, ha ebbe a testalkat típusba tartozik?


Bár ez a cikk körte testalkattal rendelkező teltakarcsú nőknek szól, azonban a Wannabee Plus size divat blogjában minden molett testalkat típushoz találsz segítséget az esküvői szezonra az alkalmi ruha kiválasztásához.

Öleld át magadban a nőt!

Minden testalkat típusra igaz, hogy a test sziluettjének legelőnyösebb tulajdonságait fontos kiemelni. A testünk fantasztikus és szerethető – tartozzunk bármelyik kategóriába is. Szóval mielőtt elkezdenénk átbeszélni a főbb jellemzőket, szánj egy kis időt magadra.


A mindennapokban ugyanis túl kevés időt szentelünk a testünknek és a lelkünknek. Pedig néha bizony csak ennyire lenne szükségünk ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat.


A feladat tehát az, hogy ülj le, és hunyd le a szemed. Vegyél egy mély levegőt, fújd ki, és gondolatban szeretettel öleld át magad. Vedd észre azokat a csodás tulajdonságokat amelyekkel rendelkezel, és lásd magad ragyogónak úgy, ahogy vagy! Vedd észre, hogy mennyire nőies nő vagy! Töltekezz így néhány percig, majd nyisd ki a szemed, és olvass tovább!

Körte testalkat jellemzői

A körte testalkatról a következőket kell tudnod:

  • a csípő szélesebb, mint a mellkas és a vállak
  • a lábak teltebbek, izmosabbak
  • a csípő és a combok is hangsúlyosak
  • az egyensúly a test alsó része felé billen el


A figyelmet érdemes a szélesebb csípőről elvonni, és inkább a derékra, a felsőtestre, a mellkasra és vállakra hozni. Máris mutatjuk, hogy mely szabásvonalakkal teheted ezt meg.

Molett alkalmi ruhák körte testalkatra

A nyakkivágás jó barátod. Főleg abban az esetben, ha széles, például csónak nyakú, vagy mélyebb, például V-alakú, vagy akár aszimmetrikus, egyik vállat szabadon hagyó kivágásról van szó.


A csónak nyak kivágás, valamint az aszimmetrikus nyakmegoldás esetében is, a hangsúly a vállakra kerül, így optikailag a felső testre helyezi a hangsúly. A V-alakú nyakkivágás esetében pedig a hangsúly a dekoltázsra kerül, amely optikailag szintén nagyon előnyösen befolyásolja a körte testalkatot.


Ha mégis a kerek nyakkivágást szereted leginkább, nem kell lemondanod róla. Azonban kerek nyakkivágás esetén arra ügyelj, hogy a ruha felső részén legyen a hangsúly, például egy fodor, vagy egy mintás, esetleg csipkés anyag (csak néhány példát említve a sok lehetőség közül).


Az ideális az, ha ruhának az alsó része lágy esésű, legalább enyhén A-vonalú szabásvonallal vagy egy úgynevezett pörgős szoknyarésze van.


Ha nem ruhát képzelsz el magadnak vendégként az esküvőre, hanem sokkal inkább egy szoknya felső, vagy blúz nadrág kombinációt, a Wannabee Kollekció kínálatából csodás plus size alkalmi szetteket tudsz összeállítani magadnak.


A deréknál húzott, vállakat szabadon hagyó, felsők előnyösek számodra körteként. Egy lágy esésű tunika is remek választás, hiszen szépen átsiklik a csípőn.

Wannabee plus size alkalmi ruhák esküvőre

A megfelelő alkalmi ruha kiválasztásánál ügyelj rá, hogy a testhezálló fazonok helyett inkább olyannal bővítsd a ruhatáradat, ami szépen átsiklik a csípődön. Gondolunk itt az A- vagy X-vonalú, a hajtott és a tulipán fazonú ruhákra.


Figyelmedbe ajánljuk VIVETTA alkalmi ruhánkat, amelyet választhatsz zöld, sötétzöld, royál kék és sötétkék színekben. Ez a csodás, letisztult stílusú "A" vonalú, átlapolt ruha mesés választás ha körte testalkattal rendelkezel. A derék részen hajtásokkal és megkötővel készítettük, igazi nőies ruha, amely optikailag szuper előnyösen befolyásolja az alakot. Egyrészt az átlapolt V-alakú dekoltázs csodásan nyújtja az alakot, a dekoltázs vonalra és a felsőtestre helyezve a hangsúlyt. Másrészt a ruha lágyan hullámzó, légiesen könnyed szoknyarésze nemcsak mesésen nőies, de csodásan palástolja a hangsúlyosabb csípőrészt.

Esküvőre ultra stílusos és lenyűgöző választás alkalmi maxi ruhánk, amely a WANDA fantázianevet kapta. Ez a csodás alkalmi maxi ruha a non-plus ultra választást jelenti a számodra, ha körte testalkatod van. Ez a ruha egyszerűen varázslatosan fog mutatni rajtad. WANDA ruhánk egyszerre testesíti meg mindazt, ami az optikai alakformálás szempontjából a legideálisabb a körte testalkattal rendelkező teltkarcsú nők számára.


A ruha V-alakú nyakkivágása, a ruha felső részén lévő fodor a hangsúlyt a felsőtestre helyezi. A ruha A-vonalú szoknyarészének légies hullámzása, és a könnyed muszlin anyag lágyan siklik át a csípőn. Így a ruha felsőrésze és szoknyarésze együtt megalkotja a tökéletes arányokat a test sziluettjében a körte testalkatú molett hölgyek számára.

Alkalmi nadrág és blúz szett esküvőre

Ne gondold, hogy csak ruhában lehetsz ultra nőies, szuper csinos és stílusos! Nyári esküvőre idilli választás egy fehér nadrág egy lélegzetállítóan gyönyörű muszlin blúzzal párosítva. Mint például NARI blúzunk, amelynek egyik vállán a nyitást egy masnira köthető szalag díszítés tesz még izgalmasabbá.

Tematikus esküvőre készülődve körte testalkatú hölgyként

Manapság bizony számítani kell arra, hogy nem egy hagyományos, hanem egy tematikus esküvőre hívnak minket. Az alkalmi ruha ajánlás ebben a tekintetben kissé módosul, ugyanis elengedhetetlen figyelembe venned az esküvő dress code-ját. Ez felülírja a ruhaválasztást stílus tekintetében.


Azonban az általános szempontok változatlanok. Itt a körte testalkat típus jellemzésére gondolunk, amit a cikk elején ismertettünk. Ezekbe bármikor kapaszkodhatsz: egy tematikus esküvőre készülve, de akár a hétköznapok során is. Minden esetben figyelj a ruha nyakkivágására, a szoknya szabásvonalára, illetve a derékrész karcsúsítására. A cél, hogy a test felsőrészére helyezzük a hangsúlyt az alsóval szemben.

A molett divat nemcsak az önkifejezésről, a nőiességről, de a test szeretetéről is szól

Tudod jól, hogy számunkra a divat sokkal többet jelent a ruháknál. Az önkifejezésről, és a nőiesség megéléséről is szól. Nemcsak azért szeretjük, mert a megjelenésünkkel bármilyen üzenetet közvetíthetünk a világ felé, hanem azért is, mert megváltoztathatja a testünkhöz fűződő kapcsolatunkat egy nagyon pozitív értelemben.


A testalkat típusok erősségeinek felfedezésével új nézőpontba kerülhet a testünk. Más szemmel tekinthetünk azokra a részeinkre, amelyek a legnagyobb előnyt adják számunkra az öltözködésben.


Ugyanolyan sokszínűek vagyunk, mint a virágzó természet. Használjuk ezt ki! Erősítsük magunkat a divaton keresztül! Egy jól megválasztott szettben magabiztosabban tekinthetünk önmagunkra. Az így szerzett erő és lelkesedés pedig beragyogja a világot. 

Csak próbáld ki!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója


vissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem