Mit jelent a flamboyant stílus a divatban?
Betöltés...
Mit jelent a flamboyant stílus a divatban?

Mit jelent a flamboyant stílus a divatban?

Stíluskalauzunk következő cikkében egy olyan stílust mutatunk be, ami egyszerre sokoldalú, színes, pezsgő, ugyanakkor – talán épp ezért – meglehetősen megosztó is. Érdekel, mit jelent a flamboyant stílus a divatban? Na, és az, hogyan legyél látványos anélkül, hogy a „túl sok” végletbe csúszna át a megjelenésed? Lehet egyáltalán moletteknek nagy mintás ruhát viselni? Ezekre a kérdésekre biztosan megkapod a választ ebben a bejegyzésben.

Sőt, még abban is segítünk, hogyan állíts össze ragyogó, mégis ízléses flamboyant szettet. Ó, és még valami! Ne hagyd, hogy a stílus megvezessen. Mire gondolunk? Hamarosan kiderül. Csak annyit kell tenned, hogy tovább olvasol. Kezdjük is mindjárt a stílus bemutatásával.

Mit jelent a Flamboyant stílus a divatban?

A flamboyant energikus, pezsgő stílus. Fő jellemzője a mutatósság, és a látványosság, ugyanakkor ne hagyd, hogy ezek a szavak elijesszenek. Lehet az outfited ragyogóan energikus és pezsgően látványos mégis stílusos is egyszerre, anélkül, hogy harsány lenne vagy bántó a szemnek.

Ennek a stílusnak a kulcsszavai az élénkség, a vitalitás, az élettel teliség és a sugárzó megjelenés. Azért kedveljük, mert a ruhákat magunkra öltve minket is átjár ez a szellemiség, az élet élvezete és a pozitív szemlélet.

Jellemző még rá az élénk színű ruhák, a mintás outfittek, a szokatlan nyomatok, amelybe még a rojtok is helyet kaphatnak. Ezt olvasva talán benned is kialakult már egy kép erről a stílusról. Azonban vigyázz! Rengeteg tévhit kering róla a köztudatban. Ideje ledönteni őket!

Az egyik leglátványosabb stílus tévhitei

Kétség sem fér hozzá, hogy a flamboyant az egyik leglátványosabb a divatstílusok között. Viszont felmerülhet benned egy bizonytalanság: lehet egyáltalán moletteknek nagy mintás ruhát viselni? (Emlékszel? Ez volt az egyik kérdés, amit a bekezdésben olvashattál.)

A rövid válaszunk: igen, lehet!

A hosszú válaszunk pedig az, hogy a nagy mintákkal nincs baj. Több mindentől is függ, hogy milyen ruhát viselhetsz molett hölgyként

Számít a ruha anyaga, a szabásvonal és a színek is. Tehát nem kell lemondanod a nagy mintás, látványos ruhákról! Ha szétnézel plus size webshopunkban, láthatod, hogy mi is izgalmasabbnál izgalmasabb mintákkal dolgozunk, és a nagy mintás outfiteket is többféle szabásvonallal terezzük. Mindezt azért, mert a plus size hölgyek is különböző testalkattípusokkal rendelkeznek, és a különböző szabásvonalak más-más testalkat típus számára más-más szempontból előnyösek.

A szabásnovanlnak sok esetben nagyobb szerepe van az előnyös outfit tekintetében mint magának a mintának.

Mutatunk egy példát, amin keresztül jól érzékelhető, hogy a két teljesen más szabásvonallal, ugyanaz a mintavilág más módon előnyös a két különböző testalkaton. Vagyis, tévhit az, hogy nagy mintás darabokat nem viselhetnek molett hölgyek! 

A nagy mintás darabok is elónyösek lehetnek a plus size hölgyeknek, ha a testalkatnak megfelelő a ruhadarab szabásvonala. (A különböző testalkat típusokról korábbi blogcikk sorozatunkban olvashattok)

A másik tévhit, hogy a flamboyant stílus nem lehet sikkes, stílusos, classy vagy épp elegáns. Ez sem igaz! Ez nem olyan, mint mondjuk a sportos vagy a romantikus divatstílus. Nincsenek olyan éles, határozott „keretek”. A flamboyant is lehet elegánsan feminin, sikkes, és classy, ugyanakkor a molett fashion berkein belül például utcai viseletként is megállja a helyét.

Most, hogy mindezt már tudod, te is bátrabban vágsz bele a stílus megismerésébe, nem igaz? :) Akkor már megyünk is tovább! De előtte még mutatunk három példát az elegánsan feminin megjelenésre flamboyant stílusban. 

A flamboyant stílus azért tudja kissé megvezetni az embert – ahogy a cikk bekezdésében is írtuk –, mert a nagy minták és az élénk színek sokan azt gondolják, hogy harsány. Mi azonban bebizonyítjuk neked, hogy nagyon is kedvelhető style-ról van szó, mert ami látványos, az nem feltétleünl harsány, ha ízlésesen van tervezve!

Azt már tudod, mit jelent a flamboyant stílus a divatban. Most az is kristálytisztává válik számodra, hogyan tudod beépíteni az életedbe. Sokszínűsége nemcsak a gardróbodat fogja feldobni, hanem a hangulatodat is.

Molett fashion és a flamboyant stílus

Tudod, mit látunk? Egy nőt, aki sárga nyári ruhában, élénk kék cipőben és táskában sétál be a munkahelyére. Mi történik másnap? Az időjárás hirtelen megváltozik. Jön egy kis eső és lehűlés. Ismét egy hölgy jelenik meg lelki szemeink előtt, aki piros lapossarkú csizmában, piros kabátban és lila ruhában megy az üzleti reggelire. Látod Te is magad előtt, hogy bizony, a flamboyant stílussal is lehet olyan látványos megjelenést elérni, amely sikkes és stílusos?

Ő az, aki munka után – ahogy újra kisüt a nap – felkapja a szivárvány minden színében pompázó, nyári ruháját (mint például BLONDY színes ruhánk ), hogy délutáni koktélozásra siessen a barátaival. Az arcán nagy mosoly, valósággal tündököl a színes szerelésében.

plus size fashion, molett divat, látványosan ruhadarabok, flamboyant stílus

A Wannabee plus size divat kínálatában nemcsak élénk színű ruhákat találsz, hanem lenyűgözően szép, és különleges mintásakat is! A batikolttól kezdve, a virágokon és a cikkcakk-mintákon át egészen a mandalákig.

Élénk színű ruhák a gardróbban

Gondoltad volna, hogy egy brazil zöld szoknya egy halvány rózsaszín vagy lila felsővel is jól mutat? Vagy hogy milyen jól illik a ciklámen és a pink az élénk sárgához? 

A flamboyant stílus nemcsak vidámságot csempész a hétköznapokba, de még a komfortzónádból is képes kimozdítani.

Látványos ruhák, látványos kisugárzás

Mi, a Wannabeenél abban hiszünk, hogy minden nő képes kihozni magából a saját, egyedi ragyogását. A ruhák ebben óriási támogatást jelentenek. Mindemellett kiszakítanak a szürke hétköznapokból, életérzésekkel ajándékoznak meg minket és segítségükkel felvirágoztathatjuk a nőiességünket.

Az élet néha számos nehézséget görget az utunkba, ami bizonytalanságot ébreszthet bennünk a jövőt illetően. Egy valami azonban biztos: ha felvesszük a „magabiztosság outfittet” vagy épp a „pozitív pezsgés outfittet” rátalálhatunk az erőnkre és megállíthatatlanná válhatunk.

Tehát fontos, hogy ne csak ruhadarabokat válogass. És ne is csak egymáshoz jól illő párosításokban gondolkodj, hanem életérzésekben is. Ne csak azt kérdezd meg, hogy lehet-e moletteknek nagy mintás ruhát viselni vagy hogy mit jelent a flamboyant stílus. Tedd fel magadnak azt a kérdést is, hogy miként állíthatod össze a saját, általad választott érzéseket közvetítő outfittjeidet.


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem