Mit jelent a flamboyant stílus a divatban?
Betöltés...
Mit jelent a flamboyant stílus a divatban?

Mit jelent a flamboyant stílus a divatban?

Stíluskalauzunk következő cikkében egy olyan stílust mutatunk be, ami egyszerre sokoldalú, színes, pezsgő, ugyanakkor – talán épp ezért – meglehetősen megosztó is. Érdekel, mit jelent a flamboyant stílus a divatban? Na, és az, hogyan legyél látványos anélkül, hogy a „túl sok” végletbe csúszna át a megjelenésed? Lehet egyáltalán moletteknek nagy mintás ruhát viselni? Ezekre a kérdésekre biztosan megkapod a választ ebben a bejegyzésben.

Sőt, még abban is segítünk, hogyan állíts össze ragyogó, mégis ízléses flamboyant szettet. Ó, és még valami! Ne hagyd, hogy a stílus megvezessen. Mire gondolunk? Hamarosan kiderül. Csak annyit kell tenned, hogy tovább olvasol. Kezdjük is mindjárt a stílus bemutatásával.

Mit jelent a Flamboyant stílus a divatban?

A flamboyant energikus, pezsgő stílus. Fő jellemzője a mutatósság, és a látványosság, ugyanakkor ne hagyd, hogy ezek a szavak elijesszenek. Lehet az outfited ragyogóan energikus és pezsgően látványos mégis stílusos is egyszerre, anélkül, hogy harsány lenne vagy bántó a szemnek.

Ennek a stílusnak a kulcsszavai az élénkség, a vitalitás, az élettel teliség és a sugárzó megjelenés. Azért kedveljük, mert a ruhákat magunkra öltve minket is átjár ez a szellemiség, az élet élvezete és a pozitív szemlélet.

Jellemző még rá az élénk színű ruhák, a mintás outfittek, a szokatlan nyomatok, amelybe még a rojtok is helyet kaphatnak. Ezt olvasva talán benned is kialakult már egy kép erről a stílusról. Azonban vigyázz! Rengeteg tévhit kering róla a köztudatban. Ideje ledönteni őket!

Az egyik leglátványosabb stílus tévhitei

Kétség sem fér hozzá, hogy a flamboyant az egyik leglátványosabb a divatstílusok között. Viszont felmerülhet benned egy bizonytalanság: lehet egyáltalán moletteknek nagy mintás ruhát viselni? (Emlékszel? Ez volt az egyik kérdés, amit a bekezdésben olvashattál.)

A rövid válaszunk: igen, lehet!

A hosszú válaszunk pedig az, hogy a nagy mintákkal nincs baj. Több mindentől is függ, hogy milyen ruhát viselhetsz molett hölgyként

Számít a ruha anyaga, a szabásvonal és a színek is. Tehát nem kell lemondanod a nagy mintás, látványos ruhákról! Ha szétnézel plus size webshopunkban, láthatod, hogy mi is izgalmasabbnál izgalmasabb mintákkal dolgozunk, és a nagy mintás outfiteket is többféle szabásvonallal terezzük. Mindezt azért, mert a plus size hölgyek is különböző testalkattípusokkal rendelkeznek, és a különböző szabásvonalak más-más testalkat típus számára más-más szempontból előnyösek.

A szabásnovanlnak sok esetben nagyobb szerepe van az előnyös outfit tekintetében mint magának a mintának.

Mutatunk egy példát, amin keresztül jól érzékelhető, hogy a két teljesen más szabásvonallal, ugyanaz a mintavilág más módon előnyös a két különböző testalkaton. Vagyis, tévhit az, hogy nagy mintás darabokat nem viselhetnek molett hölgyek! 

A nagy mintás darabok is elónyösek lehetnek a plus size hölgyeknek, ha a testalkatnak megfelelő a ruhadarab szabásvonala. (A különböző testalkat típusokról korábbi blogcikk sorozatunkban olvashattok)

A másik tévhit, hogy a flamboyant stílus nem lehet sikkes, stílusos, classy vagy épp elegáns. Ez sem igaz! Ez nem olyan, mint mondjuk a sportos vagy a romantikus divatstílus. Nincsenek olyan éles, határozott „keretek”. A flamboyant is lehet elegánsan feminin, sikkes, és classy, ugyanakkor a molett fashion berkein belül például utcai viseletként is megállja a helyét.

Most, hogy mindezt már tudod, te is bátrabban vágsz bele a stílus megismerésébe, nem igaz? :) Akkor már megyünk is tovább! De előtte még mutatunk három példát az elegánsan feminin megjelenésre flamboyant stílusban. 

A flamboyant stílus azért tudja kissé megvezetni az embert – ahogy a cikk bekezdésében is írtuk –, mert a nagy minták és az élénk színek sokan azt gondolják, hogy harsány. Mi azonban bebizonyítjuk neked, hogy nagyon is kedvelhető style-ról van szó, mert ami látványos, az nem feltétleünl harsány, ha ízlésesen van tervezve!

Azt már tudod, mit jelent a flamboyant stílus a divatban. Most az is kristálytisztává válik számodra, hogyan tudod beépíteni az életedbe. Sokszínűsége nemcsak a gardróbodat fogja feldobni, hanem a hangulatodat is.

Molett fashion és a flamboyant stílus

Tudod, mit látunk? Egy nőt, aki sárga nyári ruhában, élénk kék cipőben és táskában sétál be a munkahelyére. Mi történik másnap? Az időjárás hirtelen megváltozik. Jön egy kis eső és lehűlés. Ismét egy hölgy jelenik meg lelki szemeink előtt, aki piros lapossarkú csizmában, piros kabátban és lila ruhában megy az üzleti reggelire. Látod Te is magad előtt, hogy bizony, a flamboyant stílussal is lehet olyan látványos megjelenést elérni, amely sikkes és stílusos?

Ő az, aki munka után – ahogy újra kisüt a nap – felkapja a szivárvány minden színében pompázó, nyári ruháját (mint például BLONDY színes ruhánk ), hogy délutáni koktélozásra siessen a barátaival. Az arcán nagy mosoly, valósággal tündököl a színes szerelésében.

plus size fashion, molett divat, látványosan ruhadarabok, flamboyant stílus

A Wannabee plus size divat kínálatában nemcsak élénk színű ruhákat találsz, hanem lenyűgözően szép, és különleges mintásakat is! A batikolttól kezdve, a virágokon és a cikkcakk-mintákon át egészen a mandalákig.

Élénk színű ruhák a gardróbban

Gondoltad volna, hogy egy brazil zöld szoknya egy halvány rózsaszín vagy lila felsővel is jól mutat? Vagy hogy milyen jól illik a ciklámen és a pink az élénk sárgához? 

A flamboyant stílus nemcsak vidámságot csempész a hétköznapokba, de még a komfortzónádból is képes kimozdítani.

Látványos ruhák, látványos kisugárzás

Mi, a Wannabeenél abban hiszünk, hogy minden nő képes kihozni magából a saját, egyedi ragyogását. A ruhák ebben óriási támogatást jelentenek. Mindemellett kiszakítanak a szürke hétköznapokból, életérzésekkel ajándékoznak meg minket és segítségükkel felvirágoztathatjuk a nőiességünket.

Az élet néha számos nehézséget görget az utunkba, ami bizonytalanságot ébreszthet bennünk a jövőt illetően. Egy valami azonban biztos: ha felvesszük a „magabiztosság outfittet” vagy épp a „pozitív pezsgés outfittet” rátalálhatunk az erőnkre és megállíthatatlanná válhatunk.

Tehát fontos, hogy ne csak ruhadarabokat válogass. És ne is csak egymáshoz jól illő párosításokban gondolkodj, hanem életérzésekben is. Ne csak azt kérdezd meg, hogy lehet-e moletteknek nagy mintás ruhát viselni vagy hogy mit jelent a flamboyant stílus. Tedd fel magadnak azt a kérdést is, hogy miként állíthatod össze a saját, általad választott érzéseket közvetítő outfittjeidet.

vissza a divatbloghoz
Tavaszi és nyári divatszínek 2023-ban

Tavaszi és nyári divatszínek 2023-ban

Vessük magunkat a hullámok közé idén tavasszal, és valósítsuk meg azokat a divatálmokat, amelyekre eddig még nem volt alkalmunk! A 2023-as év divatmantrája: „kiszélesítem a színlátókörömet”. Nos, mit szólsz hozzá? Meglehetősen izgalmasak a tavaszi és nyári divat színek 2023-ban. Segítünk, amiben tudunk, mint mindig. Ezért bele is vezetünk a tavaszi és nyári divatszínek nem annyira rejtelmes, de annál csodálatosabb világába.

Tovább
Plus size outfit ötletek Valentin-napra

Plus size outfit ötletek Valentin-napra

Bármilyen programról is legyen szó, mi segítünk! Kimozdultok a városba? Szuper! Páros randira mentek? Ez izgalmasan hangzik! Vagy otthon töltötök el együtt egy nyugodt estét? Néha pontosan ez az, amire szüksége van egy szerelmespárnak, nem igaz? A rózsát bízd a férfira, a hajad a fodrászra vagy a legjobb barátnődre, a ruhát pedig ránk. Informális és alkalmi ruhák Valentin-napra – Tőlünk Neked

Tovább
Milyen ruhát válasszak farsangi bulira?

Milyen ruhát válasszak farsangi bulira?

Noha javában tart már a farsangi időszak, a csúcspontja még egy picit odébb van. Ez azt jelenti: bőven van még időnk felkészülni a vidám mulatságokra. Mit szólnál, ha most el is kezdenénk? Biztosan téged is foglalkoztatnak a következő kérdések: Milyen ruhát válasszak farsangi bulira? Mi egyáltalán a farsang farka? Hogyan legyek divatos - legyen szó házibuliról vagy módosabb fogadásról?

Tovább
Plus size mellények különböző alkalmakra

Plus size mellények különböző alkalmakra

Tudtad, hogy a mellény is olyan ruhadarab, amely sok különböző alkalomra szuper választás? Persze, nem mindegy, hogy milyen mellény, és az sem, hogyan viseljük. Megmutatjuk, hogyan viseld stílusosan és kreatívan a Wannabee plus size divat mellényeit.

Tovább
Plus size stílustanácsadás program a Wannabee-nél

Plus size stílustanácsadás program a Wannabee-nél

Szeretnél betekintést kapni, hogy milyen lehet úgy vásárolni, hogy közben stílustanácsadással segítjük a döntésed, és még személyre szabott smink tippeket is kapsz? Valódi VIP élmény, ahol királynőnek érezheted magad!

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem