Létezik karácsonyi divat?
Betöltés...
Létezik karácsonyi divat?

Létezik karácsonyi divat?

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez nemcsak a karácsonyi dekoráció tartozik hozzá, hanem önmagunk kicsinosítása is. Sokszor beszéltünk már róla, hogy a megjelenésünkkel üzenetet közvetítünk. Így van ez az ünnepi szezonban is. Ám felmerül ezzel kapcsolatban néhány kérdés. Hogyan varázsoljuk ünnepivé az outfittünket? Létezik egyáltalán olyan, hogy karácsonyi divat? Miként ne görcsöljünk rá az öltözködésre az ünnepek alatt? Mit tanulhatunk a karácsonyi filmekből az ünnepekről?


A stresszmentes karácsony, mint év végi cél


Az év vége legtöbbször zsúfolt. El vagyunk maradva a munkával, ajándékok után kajtatunk, igyekszünk kitalálni az ünnepi menüt. Ehhez persze valakinek – nekünk! – be is kell vásárolnia, és nyilván… el is kell készítenie. Ilyen tempó mellett viszont azt érezhetjük, hogy vajmi kevés időnk marad önmagunkra.


Lehet, hogy a nagy rohanás közepette mindössze néhány perc áll a rendelkezésünkre, hogy átgondoljuk, miben jelenjünk meg Szenteste. Ez ismerős, ugye? Semmi baj, nem fogjuk hagyni, hogy a szetted miatt aggódj! A cél, hogy minél kevesebb stressz érjen az adventi időszakban, ezért jó sok ötletet hoztunk ismét.


Mindemellett persze bármikor dönthetsz úgy, hogy több énidőt teremtesz magadnak. Ehhez íme néhány plusz tipp:


 • Nyugodtan kérj segítséget! Persze mindenkinek bőven van feladata, ugyanakkor nem a te felelősséged erről dönteni. Te mindössze megfogalmazol egy kérést, az már a másik fél reszortja, hogy erre valamilyen módon – akár segítőkészen, akár nem – reagáljon.
 • Hol folyik el a legtöbb időd? Érdemes megvizsgálni ezt a kérdést, majd átgondolni, hogyan változtathatnál ezen.
 • Olykor azt hihetjük, mindent nekünk kell irányítani. Tudod, miről beszélünk, igaz?Pedig a családot is bevonhatod bizonyos folyamatokba. Egyrészt neked kevesebb feladat jut, másrészt közös programnak is jó.
 • A karácsonyi dekorációt feltenni sem csak és kizárólag a te dolgod! Jusson csak mindenkinek feladat!
 • Mi van akkor, ha nem lesz négyféle főfogás, csak mondjuk kettő?
 • Amikor azt érzed, hogy nagyon rágörcsölsz valamire, tedd fel magadnak a kérdést: fog ez számítani fél év múlva? Ha nem, akkor már meg is van a válasz…


Egy kis tervezés után máris több időd marad arra, hogy te is hangolódhass egy kicsit. A karácsonyi ruha kiválasztása például remek módja az ünnepekre való készülődésnek. És még csak ki sem kell mozdulnod! A Wannabee plus size fashion webshopban ugyanis az otthonod kényelméből válogathatsz kedvedre.


Karácsonyi divat és az örök klasszikus színek


A karácsonyi divat klasszikus színei közé tartozik a piros és a zöld. A karácsonyi filmekben is rendre megjelennek – akár egy elegáns outfit részeként, akár egy klasszikus „csúnya pulóveren”.


A zöld a fenyőt, a természetet szimbolizálja, a piros pedig a szeretetet, a melegséget, a meghittséget, a Mikulást és a kandallóban lobogó tüzet.


Láthatod, hogy a piros szín karácsonykor más jelentést kap. Továbbra is a szeretet szimbóluma, ugyanakkor átitatja a karácsonyi hangulat. Gondoljunk csak a fagyöngyre, ami izgalmas jelképe ennek az időszaknak, ráadásul a piros és a zöld szín harmonikus találkozása elevenedik meg általa.

A piros és a zöld ruhák nemcsak önmagukban, hanem különféle csillogó színekkel kombinálva, mint az ezüst vagy az arany, is megjelennek. Ez persze nem azt jelenti, hogy más színt nem viselhetsz az ünnepekkor, de ha karácsonyi divatról van szó, ezek az ikonikus árnyalatok.

karácsonyi divat, plus size divat, Wannabee molett divat webshop

A karácsonyi divat további jellemzői


 • Az ünnepi színek, mint a piros, a zöld, az arany vagy az ezüst, fokozzák az ünnepi hangulatot.
 • A karácsonyi minták, mint a hópehely, a fenyőág, a csillag, a hóember, a fagyöngy vagy a Mikulás szintén népszerű a karácsonyi divatban.
 • A csúnya karácsonyi pulóverek hagyománya is egyre nagyobb méreteket ölt. A túlzott díszítések és a vicces motívumok feldobják és bohókássá varázsolják az ünnepeket. Azt lehet mondani, hogy a játékosság és az önfeledtség szimbóluma egy ilyen ruhadarab karácsonykor.
 • A bolondos megjelenés mellett a karácsonyi divat része a letisztult, modern elegancia is. Nem a távolságtartó, hanem a meleg, meghitt elegancia, ami egy új szintre emelheti a családi hangulatot.
 • Nemcsak a ruhán, hanem kiegészítőkben is visszaköszönhetnek a karácsonyi motívumok, ha egy letisztultabb stílusú outfittben gondolkodsz.


A jellemzőket figyelembe véve teremts bátran karácsonyi divat hagyományt a családdal. Öltözhet mindenki pirosba, zöld, vagy ezek kombinációjába, választhattok elegánsabb, ugyanakkor szórakoztató, bohókás viseletet is.

Királynői megjelenés karácsonykor (is)


A királykék és a lila igazán királynői színek, mint ahogy a fuxia is. Érdemes tehát belecsempészned az outfittedbe az ünnepi időszak alatt, ha elrugaszkodnál a karácsonyi divat klasszikus színeitől. Mivel mindhárom elit, fenséges szín, igazán emelkedetté lehet vele tenni az ünnepi outfittet.


Vess egy pillantást Dillra fekete és padlizsán színben pompázó tunikánkra, amelyet egy leheletnyi ezüstbetét tesz izgalmassá. Zsófi vagy Edita elegánsabb nadrágunkkal és egy ezüst cipővel csodás karácsonyi outfittet kapunk.


Ellaria királykék tunikánkat szintén egy ltáványos, ezüstszínű, ám ezúttal flitteres betéttel díszítettük. Ugyanakkor Kallia csipkés felsőnkben vagy Mione kosztümünkben is dívaként tündökölhetsz bármilyen céges, vagy szórakozásból választott, ünnepi eseményen.

A karácsonyi filmekből ellesve


Bármilyen outfittet is állítasz össze magadnak, mindig figyelj oda rá, hogy jól érezd benne magad. Mindenképp tiszteld meg az eseményt és az embereket az öltözékeddel, ugyanakkor ne feledd elsősorban önmagadat megtisztelni és önmagadnak felöltözni.


A karácsonyi filmekből már megtanulhattuk, hogy az ajándékozás öröme mellett a kis dolgok értékelése és a családi összetartás is rendkívül fontos. Az együttlét örömét fokozhatjuk az összeöltözéssel, saját hagyományok kialakításával, és mindemellett a kötelékek erősítésével.


Azt szokták mondani, hogy nem csak karácsonykor kell szeretnünk egymást. Ez nyilvánvalóan így van, ám mégiscsak ez a szeretet ünnepe. Egyáltalán nem mindegy, milyen érzésekkel a szívünkben éljük meg: mindössze túl akarunk lenni rajta, vagy adunk neki egy plusz színezetet az együtt töltött idő értékelésével.


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

A divat nemcsak ruhadarabokat jelent, hanem egy életérzést is, amely kreativitással, szabadsággal és kalandokkal van tele. Fedezd fel cikkünkben, hogyan varázsolhatják az egyedi színek és minták az öltözködést egy igazi izgalmas és lenyűgöző utazássá!

Tovább
Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Megújulni minden évszakban lehet, mégis a legtöbb nő, ilyenkor tavasszal érzi, hogy itt az ideje, hogy új szemmel nézzen a világra, és a világ új szemmel nézzen rá. Ebben az időszakban egy komplett stílusváltás is megfogalmazódik sok nőben. Ez a cikk abban lesz a segítségedre, hogy elkerüld azt a 4+1 hibát, amelyet sok nő elkövet a gardróbfrissítés során. Valamint útmuatót is kapsz, ami segít az ideális gardrób kialakításában.

Tovább
Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Ebben a cikkben nemcsak arra a kérdésre kapsz választ, hogy mit jelent sikkes nőnek lenni! Szuper outfit inspirációkat is találsz, és bemutatunk neked néhány fő pontot is, amely segíthet kihozni önmagadból a sikkes nők stílusos könnyedségét és magabiztosságát. Útmutatást és aranyszabályokat is kapsz. Tehát ez a cikk abban segít, hogy még inkább ki tudd hozni magadból az ízig-vérig, önmagával tisztában lévő, értékeit élő nőt.

Tovább
Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mit jelent a mid-size méret? Mi a különbség a mid-size és a plus size divat között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapsz ebből a cikkből, és még sok érdekes információt is megosztunk veletek a mid-size és plus size divat világából.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem