Karácsonyi mintás felsők és az ünnepi életérzés
Betöltés...
Karácsonyi mintás felsők és az ünnepi életérzés

Karácsonyi mintás felsők és az ünnepi életérzés

Tudtad, hogy Amerikában óriási hagyománya van a különböző karácsonyi ruhadaraboknak? Na, és azt, hogy létezik az úgynevezett „csúnya pulcsi” jelenség? Ne izgulj, a Wannabee plus size kollekció marad az igényes, szép daraboknál, ugyanakkor izgalmasnak tartjuk ezt az őrületet. És persze imádjuk az ünnepi ruhadarabokat! Te is? Akkor olvass tovább! Itt vannak a legjobb karácsonyi mintás felsők teltkarcsú nőknek!

Csúnya karácsonyi pulcsik hagyománya

Amerikában a karácsonyi pulóver jellemzően gyapjúból készül, általában a piros, a fehér vagy a zöld különböző árnyalataiban pompázik, és karácsonyi motívumok vannak rajta. Ilyen a rénszarvas, a cukorka, a télapó, a hóember. Extrán szórakoztatónak számít, ha valami 3D-s pompom vagy csengettyű is díszíti.

A ruhadarab mára az ünnepek nélkülözhetetlen részévé vált, mint a karácsonyi fények és a télapó. De nem volt ez mindig így. Vajon hogyan született meg ez a furcsa trend? És mi ez a dolog a csúnya karácsonyi pulóverekkel? Térjünk is rá erre!

A karácsonyi motívumos felsők az 1950-es években kezdtek megjelenni Amerikában. Kezdetben a „Jingle Bell Sweaters” névre hallgató pulóverek nem voltak olyan rikítók és kirívók. Kevés népszerűségnek is örvendtek a piacon. Csak az 1980-as években került a karácsonyi pulcsi a köztudat véráramába.

A népszerűségük valójában a popkultúrának és a vígjátékoknak köszönhető. Na, meg persze az olyan különös apuka-karaktereknek, mint Chevy Chase Clark Griswoldja a Karácsonyi vakáció című filmben. Az ünnepi pulóverek így változtak át a vidámság különös, ugyanakkor megnyerő kifejezőeszközévé karácsonykor.

A karácsonyi pulóverek népszerűsége nem tartott sokáig

A hirtelen jött siker az 1990-es években alábbhagyott, és a karácsonyi mintás pulóverek népszerűsége elkezdett csökkenni. (Talán azért, mert nem a Wannabe plus size kollekció részei voltak. ;)) Olyan ruhadarabbá vált, amire az emberek felhúzzák a szemöldöküket, mert nem értik, hogyan is viselhet valaki ilyesmit. Aztán az ezredfordulón valami megváltozott…

Gondoljunk csak a 2001-es Bridget Jones naplójának az ikonikus, családi partis jelentre. Amikor Bridget-et odavezetik a főhőst megformáló Colin Firth-höz, ő megfordul, és a szemünk elé tárul a különös látvány: egy nem túl vonzó pulóvert visel, amelynek elején egy óriási vörös orrú rénszarvas díszeleg. A nőt annyira nem nyűgözi le a különös darab, ugyanakkor nézőként talán te is megmosolyogtad ezt a jelentet.

Valójában amikor a 2000-res évek elején új csillaga ragyogott fel a karácsonyi pulóvereknek, immár a csúnya jelzővel illetve, arról kezdtek beszélni, hogy ez valószínűleg Bridget és MarkDarcy megmosolyogtató jelentének köszönhető.

Ugyanakkor a sikerhez hozzájárult az is, hogy megjelent – szintén a 2000-es évek elején – egy könyv, amely a következőket tárgyalta: hogyan szervezz tökéletes karácsonyi bulit, mit vegyél fel, és hogyan viseld a csúnya karácsonyi pulóvereket. Brian Miller, a könyv egyik szerzője elárulta, hogy 2002-ben sor került egy tematikus „ünnepi pulóveres” összejövetelre is.

A könyv megjelenését és az ünnepséget követően megalakult az UglyChristmasSweaterParty.com, amely a mai napig működik. Ettől kezdve a csúnya karácsonyi motívumos felsők sikere töretlen.

A legnagyobb divatellentmondás

Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy a csúnya karácsonyi pulóverek az egyik legnagyobb divatellentmondás. Ám még ennek ellenére is hagyománnyá nőtte ki magát a 2000-es évek első évtizedében. Brian Miller így nyilatkozik erről: „Ez lett a mi generációnk fagyöngye.”

Így történt, hogy a különös ruhadarabok végül megjelentek a kifutókon, a legnagyobb divatmárkák vették fel a kínálatukba, és ma már nem telhet el karácsony csúnya ünnepi pulóverek nélkül. Érdekes, nem? Szerintünk nagyon!

Természetesen az ünnepi hangulatú ruhadarabok itthon is nagy népszerűségnek örvendenek, és nincs ez másképp a plus size divat és a Wannabee berkein belül sem. Mi persze maradunk az ízléses, nőies daraboknál, ahogy korábban említettük. Ezeket hoztuk el neked, és mutatjuk be a következő bekezdésekben.

Karácsonyi hangulat a plus size divat által

Valljuk be… az ünnepi ruhadaraboknak és kiegészítőknek megvan a maguk varázsa. Egy olyan életérzést, hangulatot közvetítenek, amely észrevétlenül szökik be az ember szívébe. Egy karácsonyi motívumos felsőben lenni olyan, mintha folyton meleg ölelésbe burkolóznánk.

Gondolj csak a kakaózós pulcsira! Annak is megvan a maga hangulata. Belebújsz, csinálsz egy finom, forrócsokoládét, előveszed a kedvenc könyved, és átadod magad a varázslatnak.

Mindemellett mi azonban arra biztatunk, hogy ne csak nagy pulóverekben gondolkodj az ünnepek alatt. Mi sem tesszük ezt! Sokkal inkább tartjuk szem előtt a nőiességet és az ízléses megjelenést, ezért készítettünk neked elsősorban tunikákat és felsőket az ünnepekre.

Karácsonyi mintás felsők teltkarcsú nőknek

Hadd mutassuk be az egyik kedvenc testkövető fazonú felsőnket necc betétes dekoltázzsal, egyedi tervezésű, ünnepi mintákkal. XIMILLA felsőnk tökéletes viselet a hétköznapokra és a karácsonyi eseményekre egyaránt.Felveheted például egy kényelmes leggingsszel, ha otthon vagy a családdal ünnepelsz, ugyanakkor egy bőrhatású nadrággal is, ha kicsit vagányabb karácsonyi outfitet szeretnél.

karácsonyi mintás felső, plus size divat, teltkarcsú nők divatja

Ha egy letisztultabb stílusú felsőre vágysz, akkor ajánljuk figyelmedbe FILIPA lezser, hosszú ujjas felsőnket , amelyet egyedi tervezésű szitanyomattal díszítettünk. A mellrésznél lévő télapósapkák visszafogottan közvetítik a karácsony szellemét.

karácsonyi mintás felső, plus size divat

A kedvenc motívumod a rénszarvas? Egy lezser, aszimmetrikus tunikát javaslunk, mint példádul BENIN tunkánk, amelynek karácsony mintájának a központi eleme a rénszarvas. A fehér és a vörös színek, illetve a rénszarvas és a fenyőfa mintákkal játszottunk. A lenyomat a tunika alját díszíti, tehát nem hivalkodó, inkább visszafogott, finom és nőies, mégis látványosan közvetíti a karácsony meghitt, varázslatos hangulatát.

ünnepi motívumos outfit, karácsonyi mintás tunika, plus size divat, Wannabee kollekció

Karácsonyi motívumos felsőben is nőiesen

Bizony, vannak még karácsony mintás felsők teltkarcsú nőknek. Már mutatjuk is! A legjobb bennük, hogy abszolút előhozzák belőled a nőt ünnepi hangulatban. Képzelj el egy puha, meleg anyagból készült tunikát, amely vörös színben pompázik, illetve masni, hópehely és karácsonyfa díszíti fehér lenyomatként. Ez JERNE tunikánk. Egy farmerrel, egy vörös magassarkúval és arany kiegészítőkkel lesz tökéletes a szerelés.

karácsonyi mintás tunika, Wannabee kollekció, plus size divat

Ajánljuk ünnepélyes karácsonyi alkalmakra, családi összejövetelekre, de még céges karácsonyra vagy bulira is. A bőrhatású leggings is szóba jöhet a farmer helyett, és választhatsz mellé egy sötét blézert is, ha fázós típus vagy. (Ne izgulj, egy picit mi is azok vagyunk!)

A másik kedvencünk TIZRA tunikánk, amelyen a rénszarvas mint fő motívum jelenik meg, a "V" alakú minta pedig optikailag előnyösen befolyásolja az alakot. Kényelmes, nőies, és stílusosan közvetíti a karácsony idilli, mesés hangulatát. 

Rénszarvas motívumos tunika a karácsony mesés hangulatában

Neked melyik lesz a kedvenced a karácsonyi motívumos felsők és tunikák közül? Bevalljuk, mi nagyon nehezen tudnánk választani. Reméljük, neked azért sikerül.

Áldott karácsonyt kívánunk!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem