Kalandra hív a rózsaszín univerzum: barbiecore divat 2023
Betöltés...
Kalandra hív a rózsaszín univerzum: barbiecore divat 2023

Kalandra hív a rózsaszín univerzum: barbiecore divat 2023

A Barbie élőszereplős film úgy robbant be a mozikba, mint egy tündöklő csillag. De nemcsak a széles vásznak kedvelőinek életét tette színesebbé, még a divatvilágot is felforgatta. A valóságban is megelevenedik a rózsaszín univerzum azáltal, hogy egyre több divatmárka frissíti fel a kínálatát pink színben pompázó darabokkal.


Természetesen a Wannabee plus size divat sem hagyhatta cserben a színért és stílusért rajongó követőtáborát. Ha a barbiecore a te irányzatod, olvass csak tovább, ám akkor is érdemes folytatnod a cikket, ha egyelőre még idegen és túl rózsaszín számodra ez a világ. A végére talán nemcsak megbarátkozol vele, de ki tudja, talán meg is szereted, és a következő outfitted fő attrakciója egy Barbie pink ruha lesz. Ugyanis ez a divatirányzat sokkal több annál, mint aminek tűnik.

A rózsaszín jelentése

A pink egy megnyugtató árnyalat, amely a szeretethez, a kedvességhez és a nőiességhez kapcsolódik. Az emberek – talán a gyermekkorban kialakult asszociációk miatt – a rózsaszínt olyan tulajdonságokkal társítják, ami egy kifinomult, magabiztos nőre jellemző: lágyság, táplálás, együttérzés, ragyogás.


Mit szimbolizál még a rózsaszín? A játékosságot, a romantikát, az édes ízt, a nyugalmat, a melegséget, a kreativitást. A világosabb árnyalatokat jellemzően inkább békésnek és gyógyítónak ítélik, míg a sötétebbeket izgalmasnak és merésznek.


A pink színt gyakran azonosítják az öröm és a boldogság érzésével is. Épp ezek miatt az asszociációk miatt hatnak a színek a közérzetünkre és a hangulatunkra. Persze nemcsak a szimbolika határozza ezt meg, hanem például az emlékeink is.


A pszichológusok szerint, ha egy színhez kedves emlékek kapcsolódnak, jóval pozitívabbnak értékeljük, mint más árnyalatokat. Tehát az általános asszociációk mellett megjelenik az egyéni értékítélet is. Te mit gondolsz erről? Hogyan vélekedsz a rózsaszínről?

Barbiecore trend, avagy hódít a rózsaszín univerzum

Mióta a Barbie baba formában polcra került 1959-ben, tulajdonképpen azóta van reflektorfényben. A divatvilágban is gerjesztett már hullámokat a múltban, és voltak ikonikus képviselői is a trendnek. Az egyik ilyen Nicki Minaj rapper, aki a karrierje kezdete óta volt a műanyag baba szinonimája. (Még a rajongóit is Barbz-nak hívta!)


A barbiecore trend csillaga felfelé ívelt az elmúlt néhány évben, ám a Valentino ez évi pink színű kollekciója, illetve az idei Barbie film hatására ugrásszerűen megnőtt a hírneve. A Barbie pink ruha futótűzként terjed, és ez alól bizony a teltkarcsú nők divatja sem kivétel.


Persze nem is csoda, hiszen ez a tündöklő szín felüdülés a mindennapok szürkeségében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a pink egy kedvelt nyári divatszín idén is – ennek adott egy extra löketet a Barbie film.


Sőt, nemcsak egyfajta robbanásszerű reflektorfényről van szó: a Barbie divat mostanra egyfajta mozgalommá vált.

Barbie és a világ két pólusa

A Barbie film tulajdonképpen az élet két pólusát mutatja be. Főszereplőnk egy gyönyörű, tökéletes helyen él, ahol csak behuppan az autójába, a lába nem fáj a magassarkúban, és minden olyan idilli. Aztán valami megváltozik, és elkezd beszivárogni az életébe a való világ.


Mindannyian érezzük valahol, hogy ennek sokkal mélyebb üzenete van, mint első látásra tűnik.


Nem csoda hát, hogy egy vérfrissítést hozott a barbiecore divatba, és egy életérzéssé nőtte ki magát a Barbie. Hogyan és miért?


Ennek a pink univerzumnak egy mélyebb jelentése is van, egy olyan üzenete, amely egyfajta lázadás, kitörés a szürkének titulált mindennapokból. Az az üzenete, hogy bár az élet tele van buktatókkal, nem vagyunk tökéletesek, van ezerféle nehézségünk és problémánk, nincs rózsaszínbe burkolva a világunk, ám nem kell mindig erre fókuszálni. Be lehet csempészni az élet napos és játékos oldalát is a világunkba, amelynek szimbolikája pink szín. Fel lehet építeni egy olyan rózsaszín univerzumot, amibe belépve egyszerre kikapcsolunk, megpihenünk, engedjük, hogy átjárjon bennünket egy élettel teli vibrálás, és jól érezzük magunkat.


Az egész Barbie őrület egyáltalán nem a testalkatról vagy egy új hullám meglovagolásáról szól. Ez egyfajta lázadás. Fricska a világnak. Miért ne lehetne néha minden rózsaszín? Miért ne lehetne talpig rózsaszínben tündökölni? Miért ne lehetne egy – vagy több – napra minden nő Barbie, aki élvezi az életet? Miért… miért ne?

A rózsaszín univerzum szimbolikája

A Barbie rózsaszín univerzum nem egy hazugság. Nem a tökéletesség illúziója vagy egy áloptimizmusra épülő szemlélet. Mélyebb jelentéstartalma alapján arra ösztönzi a nőket, hogy merjék rózsaszínben látni a világot még akkor is, ha időnként sötét felhők tarkítják a napot..


Nem kell mindig csak arra fókuszálni, hogy mennyi gondunk van és minden rossz. Ez egy ördögi kör, egyfajta spirál, ami leránt a szürkeségbe. A Barbie pink ruha egy jelkép, amely erőt ad a nőknek. Arra ösztönzi őket, hogy merjenek nevetni teli szájjal, legyenek játékosak és mutassanak fricskát a világnak.


Merjenek rózsaszínt hordani és mosolyogjanak. Adják önmagukat, mert túl kevés időnk van itt a Földön ahhoz, hogy valaki mások legyünk. A trendek olykor jönnek és mennek, de önmagunknak lenni egy örök klasszikus.

Wannabee pink ruhák, avagy az önkifejezés rózsaszín oldala

Hordhatsz pink ruhát azért, mert egyszerűen imádod ezt a színt, vagy imádtad a Barbie filmet. Ugyanakkor dönthetsz úgy, hogy csatlakozol ehhez az életérzést tükröző mozgalomhoz, és azért viselsz Barbie pink ruhát, mert mélyen megérinti a lelkedet az irányzat mögött rejlő üzenet.


A Wannabee molett divat webshopjában több pink darab közül választhatod ki a hozzád legközelebb álló szépségeket: legye az mintás, egyszínű, nadrág, felső vagy épp ruha. Divat inspiráció gyanánt hoztunk neked néhány összeállítást, hogy megkönnyítsük a választást.

Pink ruhák a gardróbodban

Egy teljes pink szettel kezdjük a divatbemutatót. DIEL pink nadrágunk mellé két pink felsőt és egy blúzt is ajánlunk: COREY felső, MISLA blúz, MERY felső. Bármelyiket is választod, biztos lehetsz benne, hogy a pink szetted tökéletes harmóniát fog tükrözni a Barbie rózsaszín univerzum témára építve. Mindhárom outfit a nagybetűs "Pink Dream" szett. Válassz hozzá pink kiegészítőket, amelyekkel létrehozod a teljes rózsaszín univerzumot. De választhatsz hozzá akár fehér kiegészítőket is, amelyekkel szintén feldobhatod ezt a tetőtől talpig pink outfittet.

GORGINA ruhánk különleges, ugyanis egyrészt romantikus, optikailag gyönyörűen formálja az alakot, másrészt felvéve azt érezhetjük, hogy a Nagy Gatsby partijára vagyunk hivatalosak.

ZILLIA pink csíkos ruhánk egy kávézáshoz, egy könnyű ebédhez, sőt egy csinos magassarkúval még a munkába is remek választás a nyári kánikulában.

Természetesen nemcsak ruhák, nadrágok, blúzok és felsők vannak a kínálatunkban, hanem egyedi és basic tunikák is, amelyeket viselhetsz barbicore stílusban akár játékos kiegészítőkkel - mint például egy rózsaszín zokni - megbolondítva. Ugyanakkor a tunikák varázsa abban is rejlik, hogy ha elég hosszú, akkor miniruhaként is viselheted, nemcsak nadrághoz vagy leggingshez. Így akár egy nyaralás során is imádnivaló viselet.

Ha szereted a pinket, de visszafogottabb mennyiségben, akkor VERITY felsőnket ajánljuk figyelemdbe DIEL fehér nadrággal párosítva. Ez a szett egy szuper kényelmes outfit, amelyben szabadon tudsz mozogni, hiszem a nadrág is komfortos, rugalmas anyagból készült. Ezért ehhez a szetthez egy csinos pink szandál helyett a halvány pink görkorcsolya is jó választás :) de persze csak ha a jól megy görkorizás. ;)

Te is voltál már úgy, hogy ultra csinos alkalmi ruhád alig volt rajtad, és kihasználatlanul pihent a gardróbodban egy alkalommal történő viselés után? A barbicore divatba az is belefér, ha egy ultra csinos pink ruhát - mint például ADELE ruhánk - vagányan játékos nőiességgel dobod fel a hétköznapokon.

Te melyik Wannabee pink szettben fogod meghódítani magad körül a világot?


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Létezik karácsonyi divat?

Létezik karácsonyi divat?

Hogyan varázsoljuk ünnepivé az outfittünket? Létezik egyáltalán olyan, hogy karácsonyi divat? Miként ne görcsöljünk rá az öltözködésre az ünnepek alatt? Mit tanulhatunk a karácsonyi filmekből az ünnepekről? Ebben a cikkben többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.

Tovább
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek? A Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.

Tovább
5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

Nem mindegy, hogy csupán felszínesen, vagy épp átszellemülve tudunk jelen lenni a fa körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5+1 karácsonyra hangoló tippet, amelyek segíthetnek átszellemülni – még az év végi hajtás közepette is!

Tovább
Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Minden évszakhoz tartoznak hagyományok, amelyek megszínesítik az életünket, így az őszhöz is. Gondoljunk az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Hálaadásra, a különböző szüreti ünnepekre, az angolszász hagyományok Mihály-napjára, az itthon tartott Szent Márton-napra vagy a Halloweenre. Tudtad, hogy bár amerikai hagyománynak tekintik, a gyökerei valójában európaiak? Olvass tovább, és tudj meg még több érdekességet az ünnepről! Ne aggódj, lesznek Halloween ruha ötletek is, hiszen október 31-e nem telhet el egy igazán szórakoztató összejövetel nélkül.

Tovább
Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Egy borongós, frontokban gazdag napon az apró örömök közé nemcsak a pumpkinspice latte vagy a tökfaragás tartozik. Hanem az is, amikor úgy öltözöl fel, ami emeli a hangulatod. Mint például egy csinos őszi kabát vagy kardigán, amelyek bizony lehetnek izgalmas darabok is...

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem