Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?
Betöltés...
Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Sokan tették már fel nekünk ezt a kérdést. Neked mi jut eszedbe a sikkes nő kifejezés hallatán? Egy magabiztos, sugárzó, francia nő, aki a szája sarkában mosollyal lép be egy hangulatos kávézóba? A kezén finom kesztyű, a kabátja szinte táncol a teste körül? A sikkes nő fogalma hallatán sokan a francia nők eleganciájára gondolnak. Bár ez teljesen érthető, azonban sikkes nőnek lenni nemcsak a francia nők kiváltsága. Mit jelent sikkes nőnek lenni? Olyan nőt takar, aki ízlésesen és választékosan öltözködik, dekoratív megjelenése kifinomult eleganciát, magabiztos nőiességét, és légies könnyedséget mutat egyszerre, amely nemcsak az öltözködésében nyilvánul meg, de a személyiségében is. Azaz, belső és külső jellemzőket is takar. Tulajdonképpen sokkal többről szól tehát, mint a megjelenés. Ha a te fejedben a következő kérdés villog: „hogyan öltözködjek stílusosan, mint egy hódítóan sikkes nő?”, akkor érdemes kiegészíteni a következővel: „és hogyan viselkedjek is úgy?”


Ebben a cikkben nemcsak szuper outfit inspirációkat találsz, de bemutatunk neked néhány fő pontot is, amely segíthet kihozni önmagadból a sikkes nők stílusos könnyedségét és magabiztosságát. Útmutatást és aranyszabályokat is kapsz. Tehát ez a cikk abban segít, hogy még inkább ki tudd hozni magadból az ízig-vérig, önmagával tisztában lévő, értékeit élő nőt.


A sikkes nő fogalma


A sikk szó hallatán neked is a francia nőkre jellemző magabiztosság, stílusos és választékos öltözködés, valamint a feminin vonzerő jutott az eszedbe? Ez részben igaz is. De mit jelent még ez a kifjezés?


Sikkes az a nő, aki a nőiességét hangsúlyozza, egyfajta könnyedség árad belőle, nem fél kifejezni önmagát a ruhákon keresztül. A tekintetéből kedvesség árad, a huncutság pedig mindig ott bujkál a szemében, vagy a szája szegletében.

Tisztában van a megjelenése varázsával, az értékeivel, és azzal is, hogy bárkit képes levenni a lábáról anélkül, hogy erőlködnie kellene. A sikkes mid-size és plus size divat nem bántón hivalkodó, a figyelmet magára mindenáron felhívni akaró, hanem finom és elegáns. Nem kirívó, hanem stílusosan látványos és harmonikusan természetes.


Tulajdonképpen a sikkesség sokkal többről szól, mint a külső vagy a belső. Ez egyfajta életérzés. Magába foglalja az önmagunkkal való elégedettséget, és tulajdonképpen ez az, ami beragyogja a világot. Ami olyan aurát von a nő köré, hogy utána fordulnak az utcán. És lehet, hogy képtelenek megmagyarázni, mi ragadta meg a tekintetüket.

Ugyan ki ne szeretné ilyen érzéssel megélni a nőiességét?


Stílusos megjelenés mid-size és plus size nőként


A 21. században nagy hangsúlyt kapott a nőiesség fogalma és annak tárgyalása. Ez jó. Ugyanis még mindig számos tévhit kering a köztudatban arról, mit is jelent nőnek lenni.


Mi a Wannabee mid-size és plus size fashion berkein belül igyekszünk holisztikusan (teljeskörűen) szemlélni a magabiztosan nőies, és stílusos megjelenést. Gondolunk itt arra, hogy a divat és az öltözködés az érme egyik oldala, a másik pedig egy mélyebb megélés önmagunkban. Ez a kettő kölcsönösen hat egymásra. Ha elhagyjuk az egyiket az olyan, mintha egy egyenletet akarnánk megoldani a kulcsinformáció nélkül.


A belső világunk és az, ahogyan érezzük magunkat nőként, az kihat a stílusunkra kívül és belül, kihat a ruhaválasztásunkra, és ez fordítva is igaz.

Egy csinos, nőies ruha hatással van a magabiztosságunkra, és arra is, mennyire érezzük magunkat vonzó nőnek, vagy épp melyik oldalunkat akarjuk kifejezni. A romantikus oldalunkat, a vagányan nőies nőt, vagy épp a légies könnyedséget egy lezseren nőies szettel? A Wannabee mid-size és plus size kollekciónál tudjuk, hogy minden nőnek több oldala is van, amit időről-időre szeretne jobban kifejezni. Ezért kollekciónkat többféle stlíusban tervezzük, amelyekben a sikkes női elegancia is éppúgy megtalálható, mint a látványos flamboyant stlíus.


A nőiesség tehát az öltözködésen és a személyiségen, viselkedésünkon túl valahol egy energia is. Sokkal több, mint egy életérzés, hiszen pulzál bennünk, él bennünk, illetve kisugárzik a világba. Minden nőben ott van ez az erő, amely egyszerre egységes, ugyanakkor teljesen egyedi. Ösztönösen vágyunk arra, hogy kapcsolódjunk hozzá, éljünk vele, átéljük még jobban, hiszen ezek vagyunk mi.


Hogyan öltözködjek stílusosan?


Oké, azt már tudod, mit jelent sikkes nőnek lenni. Mindössze egyetlen kérdés maradt: hogyan legyünk mindig vonzóan sikkesek, mint a francia nők többsége – ha arra vágyunk? A következőkben 3 + 1 fő szempontot fogunk bemutatni neked:


Vállald a nőiességed a választékos öltözködés jegyében


Bátran vállald fel a nőiességedet, öltözz választékosan, változatosan, játssz a különböző stílusokkal és színekkel. Ha például a klasszikus eleganciát kedveled, néha bolondítsd meg a szetted egy látványos flamboyant stílusú darabbal. Vagy ha a sportos elegancia képviselője vagy, egészítsd ki az outfited egy klasszikusan elegáns darabbal. Esetleg válassz olyan kiegészítőket, amelyek stílusa egy picit más.


Ha a pasztell színeket szereted, akkor időnként dobd fel a megjelenésedet egy telítettebb színnel is. Mondjuk a kiegészítődben. Például egy púder színű ruhához ne fehér övet válassz, hanem egy magenta szinű övet, vagy körömcipőt. Legyél bátor, játékos, és fedezd fel a nőiességedet a színekben, stílusokban. Ez már önmagában ad egyfajta magabiztosságot. Hiszen az öltözetünk hatással van a hangulatunkra, és arra is, hogyan érezzük magunkat nőként.


Az elegáns ruhák mellett mindig legyél ápolt


A sikkes nő második fontos ismérve az ápoltság. Ugyanis hiába vannak rajtad elegáns ruhák vagy a legvonzóbb outfit, ha nem gondozod megfelelően a bőröd, elhanyagolod a hajad és a körmöd. A legszebb összhatást is le tudja rombolni.


Alakíts ki magadnak egy napi szépségápolási rutint, és próbáld meg betartani. Amennyiben előnytelennek érzed a frizurád, keress egy új fodrászt, válassz egy más stílust. Ha netán a bőrápolási rutinodat változtatnád meg, akkor érdemes konzultálnod esetleg egy új kozmetikussal is. Egy sikkes nő mindig odafigyel rá, hogy ápolt legyen.


Stílusos megjelenés mid-size és plus size nőként természetes sminkben


A kevesebb néha több – tartja a mondás. Smink esetében ez egy picit módosul: a kevesebb mindig több! Egy erős, harsány smink bizonytalanságot tükröz, ami nem szexi. Viszont egy természetes hatású smink ragyogóvá tudja tenni a megjelenést.


Aranyszabály, hogy ne hangsúlyozd egyszerre a szemed és a szád is. Amennyiben piros rúzst viselnél, mert jól áll, megteheted – bizony a természetes sminkbe ez is belefér! Viszont ebben az esetben a szemed ne kapjon extra hangsúlyt. 


Ami viszont nem fér bele a természetességbe, az amit a szleng úgy nevez, hogy „vakolat”. Amikor a smink teljesen elfedi az arc természetes szépségét, és megváltoztatja a teljes karakterét. Ahogy a ruháknál, úgy a sminknél is igaz, hogy a sikkes nő nem a kirívósággal akar kitűnni, hanem épp ellenkezőleg. Egyrészt nem „akar” kitűnni, mert annyira természetes, annyira stílusos és az értékeit élő, huncut, játékos nő, hogy eleve kitűnik. Másrészt a magabiztossága épp abban áll, hogy természetesen, kedvesen és stílusosan szexi.


Egy sikkes nőnek a viselkedése is vonzó, nemcsak a ruhája


Egy sikkes nő stílusos megjelenése nem csupán a ruházatában, hanem a viselkedésében is megnyilvánul. A stílusos, megnyerő viselkedés számos formában nyilvánulhat meg. Például, kellemes mosollyal és nyitott testtartással közeledik másokhoz. Soha nem erőszakos, hiszen az maszkulin tulajdonság, és egy ízig vérig feminin nőtől távol áll ez az fajta megnyilvánulás. Egy sikkes nő nem azért lehengerlő, mert erőszakos, hanem azért, mert vonzó stílusa levesz mindenkit a lábáról. Megfelelően kezeli a problémákat, valamint tisztelettudóan bánik másokkal, és kedvesen kommunikál.


A stílusos viselkedés hozzájárul ahhoz, hogy a környezetében örömmel fogadják, és megnyerje mások tiszteletét. Az önuralom és empátia is fontos elemei a sikkes nő viselkedési stílusának. Fontos, hogy egy sikkes nő mindig megőrizze a méltóságát, még akkor is, ha nehéz helyzetbe kerül, és türelmesen, megfontoltan reagáljon minden helyzetre.


Egy sikkes nőnek fontos, hogy tisztában legyen saját határaival, és képes legyen határozottan, de barátságos stílusban kifejezni azokat másoknak. A határok meghúzása segít megőrizni az egyensúlyt az élet különböző területein, és megakadályozza, hogy mások kihasználják vagy megsértsék. Határozott határok húzása lehetőséget ad arra, hogy a nő irányítsa az életét, és olyan helyzetekben is önazonos maradjon, amikor mások megpróbálnak hatást gyakorolni rá. A határok tiszteletben tartása segít megőrizni a nő sértetlenségét és önbecsülését, valamint lehetővé teszi, hogy olyan kapcsolatokat alakítson ki, amelyek támogatják és fejlesztik.


Wannabee ruhák, amelyek a vonzó, sikkes nőt tükrözik


A ruhadarabok kiválasztásánál mindig azt tartsd szem előtt, te miben érzed a legjobban magad. Ugyanis nem tudsz könnyed és magabiztos nő lenni egy olyan ruhában, ami nem a te stílusod, nem a te testalkatodra szabták és egyébként is feszengsz benne. A sikkes nők olyan ruhákat hordanak, amely a testalkatuknak megfelelő. Odafigyelnek a színek harmóniájára, és az önkifejezésre egy ultra nőies módon.


Ehhez hoztunk néhány outfit inspirációt a Wannabee mid-size és plus size kollekció kínálatából.


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem