Esküvőszezon: alkalmi ruha ajánlás alma testalkatra
Betöltés...
Esküvőszezon: alkalmi ruha ajánlás alma testalkatra

Esküvőszezon: alkalmi ruha ajánlás alma testalkatra

Az esküvőszezon megosztja a vendégsereget: vannak, akik szeretik, mások egyáltalán nem kedvelik az ezzel járó macerát. Na, és akkor mit szóljon az ifjú pár?! Akárhogy is készüljünk szeretteink nagy napjára, egy valami azért talán közös bennünk, nőkben: a „mit vegyek fel az esküvőre?” kérdés. Összeállítottuk ezt az alkalmi ruha ajánlást esküvőre, ám egy kis csavarral. Ugyanis most az alma testalkatothoz adunk útmutatást.

Alma testalkat jellemzői

Szeretnénk a lehető legjobban megtámogatni téged az esküvők idején, ezért úgy döntöttünk, hogy az alkalmi ruha ajánlást testalkatokra bontjuk.


Az alma testalkat jellemzői röviden:

  • szélesebb váll, kidomborodó has
  • szélesebb derékrész
  • a bordaív, a hát és a törzs hangsúlyosabb
  • a végtagok és a lábak karcsúbbak


Hogyan tudjátok meghatározni a testalkat típusotokat? Ha még így is bizonytalan vagy abban, hogy vajon az alma testalkat típusba tartozol vagy sem, segítünk, hogy ezt te magad egyszerűen meg tudd határozni. Ehhez nincs másra szükségetek, mint egy mérőszalagra és 4 adatra. Mérjétek le és írjátok le egy papírra:

  • a vállszélességet (a vállcsúcsnál mérve)
  • a mellbőséget (a fenti ábra szerinti ponton a mellkas teljes területét lemérve)
  • a derékbőséget (ott ahol a legkeskenyebb rész van, vagyis ahol a derekad hajlított)
  • a csípőbőséget (a csípőd legteltebb részén)


Alma testalkathoz tartozol, ha: a mellbőséged, a vállad és derekad szélesebb (vagy hasonló méretű), mint a csípőd. A derekad ugyanolyan (vagy szélesebb), mint a mellkasod. A csípőd pedig kisebb mint a melled és a vállad. Ha papírra leírt cm-ek ezt mutatják, akkor biztosan az alma testalkathoz tartozol.


Alma testalkat esetén fontos, hogy mellvonal fölötti, illetve a csípővonal alatti részt hangsúlyozzuk. Illetve ha a derékvonal legkeskenyebb részére ha egy vékony övet teszünk, azzal optikailag karcsúsítjuk az alakot.


Itt most lehet, hogy elgondokodsz egy pillanatra, de hidd el, tévhit, hogy az alma testalkatú hölgyek nem viselhetnek övet. Sőt, kifejezetten előnyös a számukra, mert optikaliag karcsúsító hatást lehet elérni egy vékony övvel, de csak akkor, ha derékrész legkeseknyebb pontjára kerül, oda, ahol a derekad hajlított.


Mutajuk esküvőre alkalmi ruha ajánlásunkat alma testalkatú hölgyekre.

Kifinomult kombináció a Wannabee Kínálatában: csipke és tüll

Milyen színben gondolkodsz? Púderben? Netán royál kékben vagy sötétkékben? Egy ultra nőies anyag kombinációval készült ruhát álmodtunk meg és terveztünk, amelynek felsőrésze csipke, a nyakkivágás alacsony és széles, így optikailag előnyös megjelenést kölcsönöz a felsőtestnek.

A szoknya kétrétegű, a felső réteg lágy esésű tüll. Ez a Wannabee plus size kollekció ADELE alkalmi ruhája.


Az alma testalkatnál fontos - mivel kifejezetten előnyös, hogy a szoknya közvetlenül a térdnél, térd alatt vagy a vádli fölött végződjön. Természetesen ez a ruha ennek a kritériumnak is megfelel.


A royal kék vagy a sötétkék fehér kiegészítőkkel csodásan néz ki, és exkluzív megjelenést tükröz. A púderhez választhatsz bézs cipőt vagy táskát, illetve arany ékszereket.

Mintás ruha ajánlás az esküvőre

Persze nemcsak egyszínű darabokban gondolkodhatsz, hanem mintásban is. Ha mintákról van szó, mi lehetne ideálisabb választás, mint a virágminta! A virágminta az örök klasszikus, amely mesés választás esküvőre, hiszen nemcsak ultra feminin, de az örömteli és élettel teli életrézést valamint a romantikát tükrözi.


GATINA virágmintás alkalmi ruha lenyűgöző választás esküvőre alma testalkatú hölgyek számára is. A derékrészen a megkötőt magasabbra terveztük (a mell vonal alatti és az átlagos derékrész fölötti helyre), ami optikailag karcsúsítja az alma testalkatot is.


Az "A" vonalú szoknyarész lágy esésű muszlin anyag, amelyben könnyed és légies lesz a megjelenésed. A muszlin a nőiesség reflexiójának non plus ultrája ha anyagokról van szó (a csipke és tüll mellett). A szoknyarész lágy esése miatt elveszi a hangsúlyt a hasról, és a test alsó részére helyezi a fókuszt.


A ruha felső része egyszinű, amelyet átlapolt, kihajtott galléros dekoltázzsal terveztünk. A felsőrész - akárcsak a szoknyarész - kifinomult nőességet és eleganciát tükröz. GATINA ruha átlapolt "V" alakú nyakkivágása optikaliag előnyösen befolyásolja az alakot. Azaz, optikailag nyújta a felsőtestet.


A nyakkivágásnál érdemes általában is ügyelned arra, hogy "V" nyakkivágás legyen, amely optikailag nyújtja az alakot, vagy ha alacsony a nyakkivágás, akkor íves legyen. Így finoman a mell körüli részre helyezed a fókuszt, és elveszed a figyelmet a hasi részről.

Nadrágkosztümben az esküvőn

Egy esküvőn vendégként nemcsak ruhában, de egy ultra nőies nadrág kosztümben is szuper csinos leszel.

Ha alma testalkatod van, akkor ideális választás egy derék részen lágyabb esésű hosszított blúz egy hosszított blézerrel és egy egyenes szárú nadrággal párosítva. Mint például a Wannabee kollekció SURIE blézere és SURI alkalmi nadrágja.


A testalkat típusok közül az alma testalkatnak elképesztően előnyösek az egyenes, vagy kicsit bővebb szárú, lendületes nadrágok is.

Nadrág és blúz mint alkalmi viselet akár esküvőre is

Ha ruha és nadrágkosztüm helyett a legszívesebben egy nadrág és blúz párosításban éreznéd igazán jól magad, akkor azt mondjuk, hogy bátran! Hiszen például egy elegáns fehér szűk szárú nadrág egy mesésen nőies virágmintás blúzzal ugyancsak csodás választás olyan alkalmi eseményre is, mint az esküvő.


Ne aggódj azért, hogy le kell mondanod a fehér nadrágról, vagy a fehér alapon mintás blúzról. Hiszen az etikett szerint csak a teljesen fehér outfit tilos viselet egy esküvőn. Fehér alapon mintás blúzt bátran párosíthatsz egy fehér nadrággal. Mint például a Wannabee kollekció AVE fehér mintás blúza és CELENTA fehér nadrágja. AVE fehér mintás blúzhoz választhatsz egy royal kék nadrágot is, ami szintén mesésen fog mutatni együtt.

alkalmi plus size outfitek, Wannabee webshop moletteknek, plus size divat

Alkalmi ceruza szoknya esküvőre

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy alma testalkatú hölgyeknek nem áll jól a ceruza szoknya. Pedig ez épp ellenkezőleg igaz. Az alma testalkatú hölgyeknek kifejezetten előnyös a ceruza szoknya. Persze nem mindegy hogyan, és milyen blúzzal vagy alkalmi felsővel viseljük.

De először nézzük meg, hogy miért is előnyös a számukra a ceruza szoknya.


Az alma testalkatú hölgyeknek a hasi részről kell elterelni a figyelmet, ezért az alsó testrészre, a lábakra, illetve a dekoltázs területére kell helyezni a fókuszt. Az alma testalkatú hölgyeknek a lábai karcsúak, így egy ceruza szoknyával tökéletesen ki lehet emelni a formás lábakat.


Olyan blúzt (vagy alkalmi felsőt) érdemes választani hozzá, amelynek "V" alakú dekoltázsa van, így nyújtja opitkailag az alakot.

Csodás választás LATTICE fekete leveles Wannabee blúz, amelynek nemcsak a galléros "V" alakú dekoltázzsa, de színblokkos megoldása is optikailag karcsúsítja az alakot.


Az esküvői öltözködési etikett szerint a fekete színnel ugyanaz a helyzet, mint a fehér színnel. Ha más színnel kombinálod bátran viselheted. A fekete egyébként is a kalsszikus eleganciát jelképezi, ha pedig fehérrel kombinálod, ultra sikkes és kiemelkedően elegáns leszel benne.

alkalmi plus size szoknya, szoknya esküvőre molett hölgyeknek, Wannabee webshop

Alkalmi ruhában is szabadon

Számunka az a legfontosabb, hogy jól érezd magad a választott ruhádarabban. Egyes alkalmi darabok feszengésre késztethetnek, ezért biztatunk arra, hogy válassz az ízlésednek és a testalkatodnak megfelelően.


A cél, hogy alkalmi ruhában is szabadnak, magabiztosnak érezhesd magad a násznép között. Ugyanis ami benned van, az sugárzik kifelé.


Döntsd el, hogyan szeretnéd érezni magad. Képzeld el magad az emberek között, és gondold át, mit szeretnél közvetíteni magadról. Ennek az érzésnek megfelelően válaszd ki a ruhádat. Ezt tartsd szem előtt, amikor nemcsak megnézed magad a tükörben, hanem mozogsz, táncolsz is.

Nem kell, hogy a ruhapróba snassz legyen! Lejthetsz néhány finom lépést, hogy megnézd, mennyire kényelmes. Hidd el, sokkal szebb az élet, ha az ember úgy dönt, hogy mosolyogva táncol végig rajta.


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

A divat nemcsak ruhadarabokat jelent, hanem egy életérzést is, amely kreativitással, szabadsággal és kalandokkal van tele. Fedezd fel cikkünkben, hogyan varázsolhatják az egyedi színek és minták az öltözködést egy igazi izgalmas és lenyűgöző utazássá!

Tovább
Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Megújulni minden évszakban lehet, mégis a legtöbb nő, ilyenkor tavasszal érzi, hogy itt az ideje, hogy új szemmel nézzen a világra, és a világ új szemmel nézzen rá. Ebben az időszakban egy komplett stílusváltás is megfogalmazódik sok nőben. Ez a cikk abban lesz a segítségedre, hogy elkerüld azt a 4+1 hibát, amelyet sok nő elkövet a gardróbfrissítés során. Valamint útmuatót is kapsz, ami segít az ideális gardrób kialakításában.

Tovább
Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Ebben a cikkben nemcsak arra a kérdésre kapsz választ, hogy mit jelent sikkes nőnek lenni! Szuper outfit inspirációkat is találsz, és bemutatunk neked néhány fő pontot is, amely segíthet kihozni önmagadból a sikkes nők stílusos könnyedségét és magabiztosságát. Útmutatást és aranyszabályokat is kapsz. Tehát ez a cikk abban segít, hogy még inkább ki tudd hozni magadból az ízig-vérig, önmagával tisztában lévő, értékeit élő nőt.

Tovább
Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mit jelent a mid-size méret? Mi a különbség a mid-size és a plus size divat között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapsz ebből a cikkből, és még sok érdekes információt is megosztunk veletek a mid-size és plus size divat világából.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem