Esküvőszezon: alkalmi ruha ajánlás alma testalkatra
Betöltés...
Esküvőszezon: alkalmi ruha ajánlás alma testalkatra

Esküvőszezon: alkalmi ruha ajánlás alma testalkatra

Az esküvőszezon megosztja a vendégsereget: vannak, akik szeretik, mások egyáltalán nem kedvelik az ezzel járó macerát. Na, és akkor mit szóljon az ifjú pár?! Akárhogy is készüljünk szeretteink nagy napjára, egy valami azért talán közös bennünk, nőkben: a „mit vegyek fel az esküvőre?” kérdés. Összeállítottuk ezt az alkalmi ruha ajánlást esküvőre, ám egy kis csavarral. Ugyanis most az alma testalkatothoz adunk útmutatást.

Alma testalkat jellemzői

Szeretnénk a lehető legjobban megtámogatni téged az esküvők idején, ezért úgy döntöttünk, hogy az alkalmi ruha ajánlást testalkatokra bontjuk.


Az alma testalkat jellemzői röviden:

  • szélesebb váll, kidomborodó has
  • szélesebb derékrész
  • a bordaív, a hát és a törzs hangsúlyosabb
  • a végtagok és a lábak karcsúbbak


Hogyan tudjátok meghatározni a testalkat típusotokat? Ha még így is bizonytalan vagy abban, hogy vajon az alma testalkat típusba tartozol vagy sem, segítünk, hogy ezt te magad egyszerűen meg tudd határozni. Ehhez nincs másra szükségetek, mint egy mérőszalagra és 4 adatra. Mérjétek le és írjátok le egy papírra:

  • a vállszélességet (a vállcsúcsnál mérve)
  • a mellbőséget (a fenti ábra szerinti ponton a mellkas teljes területét lemérve)
  • a derékbőséget (ott ahol a legkeskenyebb rész van, vagyis ahol a derekad hajlított)
  • a csípőbőséget (a csípőd legteltebb részén)


Alma testalkathoz tartozol, ha: a mellbőséged, a vállad és derekad szélesebb (vagy hasonló méretű), mint a csípőd. A derekad ugyanolyan (vagy szélesebb), mint a mellkasod. A csípőd pedig kisebb mint a melled és a vállad. Ha papírra leírt cm-ek ezt mutatják, akkor biztosan az alma testalkathoz tartozol.


Alma testalkat esetén fontos, hogy mellvonal fölötti, illetve a csípővonal alatti részt hangsúlyozzuk. Illetve ha a derékvonal legkeskenyebb részére ha egy vékony övet teszünk, azzal optikailag karcsúsítjuk az alakot.


Itt most lehet, hogy elgondokodsz egy pillanatra, de hidd el, tévhit, hogy az alma testalkatú hölgyek nem viselhetnek övet. Sőt, kifejezetten előnyös a számukra, mert optikaliag karcsúsító hatást lehet elérni egy vékony övvel, de csak akkor, ha derékrész legkeseknyebb pontjára kerül, oda, ahol a derekad hajlított.


Mutajuk esküvőre alkalmi ruha ajánlásunkat alma testalkatú hölgyekre.

Kifinomult kombináció a Wannabee Kínálatában: csipke és tüll

Milyen színben gondolkodsz? Púderben? Netán royál kékben vagy sötétkékben? Egy ultra nőies anyag kombinációval készült ruhát álmodtunk meg és terveztünk, amelynek felsőrésze csipke, a nyakkivágás alacsony és széles, így optikailag előnyös megjelenést kölcsönöz a felsőtestnek.

A szoknya kétrétegű, a felső réteg lágy esésű tüll. Ez a Wannabee plus size kollekció ADELE alkalmi ruhája.


Az alma testalkatnál fontos - mivel kifejezetten előnyös, hogy a szoknya közvetlenül a térdnél, térd alatt vagy a vádli fölött végződjön. Természetesen ez a ruha ennek a kritériumnak is megfelel.


A royal kék vagy a sötétkék fehér kiegészítőkkel csodásan néz ki, és exkluzív megjelenést tükröz. A púderhez választhatsz bézs cipőt vagy táskát, illetve arany ékszereket.

Mintás ruha ajánlás az esküvőre

Persze nemcsak egyszínű darabokban gondolkodhatsz, hanem mintásban is. Ha mintákról van szó, mi lehetne ideálisabb választás, mint a virágminta! A virágminta az örök klasszikus, amely mesés választás esküvőre, hiszen nemcsak ultra feminin, de az örömteli és élettel teli életrézést valamint a romantikát tükrözi.


GATINA virágmintás alkalmi ruha lenyűgöző választás esküvőre alma testalkatú hölgyek számára is. A derékrészen a megkötőt magasabbra terveztük (a mell vonal alatti és az átlagos derékrész fölötti helyre), ami optikailag karcsúsítja az alma testalkatot is.


Az "A" vonalú szoknyarész lágy esésű muszlin anyag, amelyben könnyed és légies lesz a megjelenésed. A muszlin a nőiesség reflexiójának non plus ultrája ha anyagokról van szó (a csipke és tüll mellett). A szoknyarész lágy esése miatt elveszi a hangsúlyt a hasról, és a test alsó részére helyezi a fókuszt.


A ruha felső része egyszinű, amelyet átlapolt, kihajtott galléros dekoltázzsal terveztünk. A felsőrész - akárcsak a szoknyarész - kifinomult nőességet és eleganciát tükröz. GATINA ruha átlapolt "V" alakú nyakkivágása optikaliag előnyösen befolyásolja az alakot. Azaz, optikailag nyújta a felsőtestet.


A nyakkivágásnál érdemes általában is ügyelned arra, hogy "V" nyakkivágás legyen, amely optikailag nyújtja az alakot, vagy ha alacsony a nyakkivágás, akkor íves legyen. Így finoman a mell körüli részre helyezed a fókuszt, és elveszed a figyelmet a hasi részről.

Nadrágkosztümben az esküvőn

Egy esküvőn vendégként nemcsak ruhában, de egy ultra nőies nadrág kosztümben is szuper csinos leszel.

Ha alma testalkatod van, akkor ideális választás egy derék részen lágyabb esésű hosszított blúz egy hosszított blézerrel és egy egyenes szárú nadrággal párosítva. Mint például a Wannabee kollekció SURIE blézere és SURI alkalmi nadrágja.


A testalkat típusok közül az alma testalkatnak elképesztően előnyösek az egyenes, vagy kicsit bővebb szárú, lendületes nadrágok is.

Nadrág és blúz mint alkalmi viselet akár esküvőre is

Ha ruha és nadrágkosztüm helyett a legszívesebben egy nadrág és blúz párosításban éreznéd igazán jól magad, akkor azt mondjuk, hogy bátran! Hiszen például egy elegáns fehér szűk szárú nadrág egy mesésen nőies virágmintás blúzzal ugyancsak csodás választás olyan alkalmi eseményre is, mint az esküvő.


Ne aggódj azért, hogy le kell mondanod a fehér nadrágról, vagy a fehér alapon mintás blúzról. Hiszen az etikett szerint csak a teljesen fehér outfit tilos viselet egy esküvőn. Fehér alapon mintás blúzt bátran párosíthatsz egy fehér nadrággal. Mint például a Wannabee kollekció AVE fehér mintás blúza és CELENTA fehér nadrágja. AVE fehér mintás blúzhoz választhatsz egy royal kék nadrágot is, ami szintén mesésen fog mutatni együtt.

alkalmi plus size outfitek, Wannabee webshop moletteknek, plus size divat

Alkalmi ceruza szoknya esküvőre

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy alma testalkatú hölgyeknek nem áll jól a ceruza szoknya. Pedig ez épp ellenkezőleg igaz. Az alma testalkatú hölgyeknek kifejezetten előnyös a ceruza szoknya. Persze nem mindegy hogyan, és milyen blúzzal vagy alkalmi felsővel viseljük.

De először nézzük meg, hogy miért is előnyös a számukra a ceruza szoknya.


Az alma testalkatú hölgyeknek a hasi részről kell elterelni a figyelmet, ezért az alsó testrészre, a lábakra, illetve a dekoltázs területére kell helyezni a fókuszt. Az alma testalkatú hölgyeknek a lábai karcsúak, így egy ceruza szoknyával tökéletesen ki lehet emelni a formás lábakat.


Olyan blúzt (vagy alkalmi felsőt) érdemes választani hozzá, amelynek "V" alakú dekoltázsa van, így nyújtja opitkailag az alakot.

Csodás választás LATTICE fekete leveles Wannabee blúz, amelynek nemcsak a galléros "V" alakú dekoltázzsa, de színblokkos megoldása is optikailag karcsúsítja az alakot.


Az esküvői öltözködési etikett szerint a fekete színnel ugyanaz a helyzet, mint a fehér színnel. Ha más színnel kombinálod bátran viselheted. A fekete egyébként is a kalsszikus eleganciát jelképezi, ha pedig fehérrel kombinálod, ultra sikkes és kiemelkedően elegáns leszel benne.

alkalmi plus size szoknya, szoknya esküvőre molett hölgyeknek, Wannabee webshop

Alkalmi ruhában is szabadon

Számunka az a legfontosabb, hogy jól érezd magad a választott ruhádarabban. Egyes alkalmi darabok feszengésre késztethetnek, ezért biztatunk arra, hogy válassz az ízlésednek és a testalkatodnak megfelelően.


A cél, hogy alkalmi ruhában is szabadnak, magabiztosnak érezhesd magad a násznép között. Ugyanis ami benned van, az sugárzik kifelé.


Döntsd el, hogyan szeretnéd érezni magad. Képzeld el magad az emberek között, és gondold át, mit szeretnél közvetíteni magadról. Ennek az érzésnek megfelelően válaszd ki a ruhádat. Ezt tartsd szem előtt, amikor nemcsak megnézed magad a tükörben, hanem mozogsz, táncolsz is.

Nem kell, hogy a ruhapróba snassz legyen! Lejthetsz néhány finom lépést, hogy megnézd, mennyire kényelmes. Hidd el, sokkal szebb az élet, ha az ember úgy dönt, hogy mosolyogva táncol végig rajta.


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Teltkarcsú divat tippek a nyári fesztiválszezonra

Teltkarcsú divat tippek a nyári fesztiválszezonra

A legjobb helyen vagy, ugyanis ebben a cikkben teltkarcsú divat tippeket szedtünk neked össze, amelyek segítenek magabiztosan belevágni a fesztiválszezonba. Azonban nemcsak outfittekről lesz szó. Egy fesztivál ugyanis a szórakozáson túl másfajta lehetőséget is rejt magában. Mire gondolunk? Tarts velünk, mindjárt eláruljuk.

Tovább
Divatos ruhák plus size nőknek esküvőre eper testalkathoz

Divatos ruhák plus size nőknek esküvőre eper testalkathoz

Összeszedtük a legjobb divatos ruhákat plus size nőknek eper testalkathoz. Azokat az alkalmi ruhadarabokat, amelyek ideális viseletek körte testalkattal rendelkező plus size hölgyek részére, mert optikailag előnyösen befolyásolják az alakot.

Tovább
Mi a különbség az oversize ruhák és a plus size ruhák között?

Mi a különbség az oversize ruhák és a plus size ruhák között?

Tudtad, hogy az oversize és a plus size kifejezést gyakran összekeverik? És azt, hogy meglehetősen sok tévhit kering a köztudatban róluk? Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Te is szeretnéd tudni, mi a különbség az oversize ruhák és a plus size ruhák között? Söpörjük félre a téves gondolatokat együtt!

Tovább
Alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek

Alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek

A tavasz nemcsak a jó időt hozza el nekünk, de megnyitotta az esküvők szezonját is. Ezért született meg ez a cikksorozatunk, ahol minden testalkat típusra hozunk alkalmi ruha ajánlást esküvőre. Ebben a jelenlegi cikkben az alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek szól.

Tovább
Tavaszi kiskabátok és kardigánok

Tavaszi kiskabátok és kardigánok

Az átmeneti időjárás jellemzően kihívások elé tud állítani minket az öltözködésben. Ezzel a cikkel hozunk egy kis színt és kedvet ebbe az átmeneti időszakba. Nem utolsó sorban pedig segítséget ahhoz, hogy könnyen ki tudd alakítani az átmeneti időjáráshoz az outfitjeid.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem