Divatos ruhák plus size nőknek esküvőre eper testalkathoz
Betöltés...
Divatos ruhák plus size nőknek esküvőre eper testalkathoz

Divatos ruhák plus size nőknek esküvőre eper testalkathoz

Esküvők idején a tanácstalanság miatt olyan szeszélyesek tudunk lenni, mint az időjárás. Főleg, ha több ünnepélyre is hivatalosak vagyunk, de csak egy kedvenc ruhánk van, amit fel tudnánk venni. Vagy épp egy sem, mert az alkalmi ruha, ami még tavaly tetszett, idénre elvesztette csillogását. Segítség gyanánt ezért összeszedtük a legjobb divatos ruhákat plus size nőknek eper testalkathoz.


Először közösen átnézzük ennek a testalkat típusnak a jellemzőit, majd jöhet a kedvenc részünk: a ruhák felsorakoztatása. Többféle outfit ötletet is bemutatunk, hogy idén is a stílusos plus size nők között érezhesd magad.

Az eper testalkat jellemzői

Az eper testalkat jellemzése előtt engedd meg, hogy tisztázzunk egy fontos kérdést: mi a különbség az eper és a fordított háromszög testalkat között? Ezt a témát azért dobjuk be, mert több tévhit is kering róla, és szeretnénk, ha te tisztán látnál.


Az eper és a fordított háromszög tulajdonképpen ugyanazt a testtípust jelöli, csak van ahol így nevezik, van ahol úgy. Mi a Wannabee-nél az eper testalkat kifejezés mellett tettük le a voksunkat. Tehát különbségekről nincs szó, tudd, hogy az eper és fordított háromszög esetében is ugyanarról a testalkat típusról van szó. De nézzük is, hogy melyek az eper testalkat tulajdonságai és erősségei.


Tartsd szem előtt:

  • a vállak szélesebbek a csípőnél
  • a derékrész nem hangsúlyos
  • a hát és a mellkas széles
  • az egyensúly a test felső része felé billen
  • a csípő gyakran nem hangsúlyos
  • a széles vállak miatt a testalkatnak sportosabb megjelenése van


Tehát a ruhák kiválasztásánál arra figyelj, hogy az adott darab a test alsó részét, a csípőt és a derekat hangsúlyozza, miközben elvonja a figyelmet a széles vállakról. Így egy nagyon nőies megjelenést tudsz elérni amely optikailag előnyösen formálja az alakot. Fókuszba kerül a derék és a csípő, miközben elveszi a ruha a hangsúlyt a szélesebb vállakról.


Mindenképp kerüld a vállpárnákat, a sálakat és a stólákat, mert ezzel még tovább hangsúlyozod a mellkasi részt és a vállak területét.

Mit válassz helyette? Már mutatjuk is!

Divatos ruhák plus size nőknek esküvőre eper testalkatra

Rögtön az elején bemutatjuk az egyik aduászunkat eper testalkatra. DHARMA ruhánk elegáns, alkalmi darab, tökéletes viselet esküvőre. A romantikus és ultra nőies csipke anyagot muszlin anyaggal kombináltuk.

Ezzel az anyagpárosítással nemcsak egy romantkus stílussal fűszereztt elegáns ruha került megalkotásra, de egyben egy elképesztően feminin ruha is, amely a nőiességet magasra emeli.


A csipke ruha szoknyarészén a csípőtől indulva lágy muszlin anyag fodrozódik, ezzel fókszba helyezve a csípőt és a test alsó részét, miközben elveszi a hangsúlyt az egybként szélesebb vállakról és felső testről. Ezzel DHARMA ruhánk optikailag előnyösen befolyásolva az alakot, amely így kiegyensúlyozza a sziluetett. Ráadásul a "V" alakú dekoltázs optikailag nyújtja az alakot.


Sőt, még a derkadra is tehtsz egy kis hangsúlyt egy elegáns, vékony fehér övvel és válassz hozzá fehér kiegészítőket (fehér magassarkú cipő és fehér alkalmi táska). Vagy akár választhatsz hozzá egy vékony elegáns ezüst vagy arany színű alkalmi övet is attól függően, hogy ezüst vagy arany ékszereket fogsz viselni.


Türkiz és royál kék színeket választva a megjelenésed finoman fenségessé válik DHARMA plus size alkalmi ruhánkban, ami egy hagyományos esküvőn, vagy egy ultra elegáns esküvői partin is idilli választás.


Az alkalmi ruha ajánlásunk következő ékköve a MARELLA. A szoknyarész A-vonalú, ami eper testalkatra az egyik legjobb választás. "A" vonalú fazon ráadásul dupla szoknyarésszel készült, melynek alja ívelt, hátulja hosszabb az elejénél. Tökéletesen fókuszba helyezi a test alsó sziluettjét, amelyet a lágyan hullámzó muszlin anyag koronáz meg.


MARELLA ruhánk szintén egy jolly joker választás eper testalkattal rendelkező plus size hölgyek számára. Ebben a csodás ruhában tündökölni fogsz vendégként egy esküvőn. De arra figyelj, hogy ne vond el a figyelmet a menyasszonyról, így az etikett szerint a pink színt ne válaszd, amelynek színe közel állhat a menyecske ruhához. (Kivéve, ha épp egy olyan temaikus esküvőre vagy hivatalos, ahol a pink szín nem jelent akadályt.) Ellenben a pink szín mesés választás bármilyen más alkalmi eseményre vagy akár egy színházi vagy opera előadásra is.

Nadrágos viselet esküvőre

Az eper testalkatnak a világos színű, egyenes szárú vagy a cigarettanadrágok tökéletes választás, de bátran választhatsz bővebb szárú nadrágokat is, hiszen a felső hangsúlyosabb testrészől kell a fókuszt elvinni a derék és derék alatti testrészekre.


Ha plus size nőként eper testalkatod van, akkor mesés válaszás a számodra PAVLOVA blúzunk, amelynek V-alakú dekoltázsa optikailag nyújtja az alakot, és az ívelt, hátul hosszabbodó enyhén A-vonlú szabásvonal tökéletesen az alsót testre helyezi a hangsúlyt. Ezzel megteremtve a sziluetted mesés egyensúlyát, amely azt jelenti, hogy a fókusz a szélesebb vállakról átkerül az egyébként nem hangsúlyos derék és csípő részre. Ezzel pedig ez a csodás tunika megteremti az optikailag arányosan kiegyensúlyozott sziluetett.


Bátran választhatsz egy keskeny, elegáns övet is PAVOLVA blúzhoz, amely így a derekadat is kiemeli, ezzel pedig még inkább ki tudod emelni a testalkatod előnyös tulajdonságiat. (Amellyel egyúttal elveszed a fókuszt az eper testalkatra jellemző szélesebb vállakról.)

Milyen alkami ruhát válasszak esküvőre?

Az alkalmi ruha választásnál nem mindig elegendő a testalkat típusodnak megfelelően választani ruhát. A ruhád színének és stílusának kiválasztásánál nagy segítségedre lehet az esküvő dresscode-ja. Ha nincs ilyen, akkor az alkalmi viselet szabályait érdemes szem előtt tartanod. Viselj harisnyát, és a szoknyád maximum a térd fölött 5 cm-el végződjön, ennél rövidebbet ne válassz. 


Mindemellett olyan felsőt vagy ruhát vegyél fel, amely nem hagyja szabadon a vállakat. Másrészt egy hagyományos esküvőn, a templomi szertartás során egyébkén is illik eltakarni a vállakat.


Nem szabad túlságosan kivágott, szexi ruhákat sem viselni, ugyanakkor a lezserebb tunika és a leggings sem jó választás egy ilyen alkalomra. Tartsd szem előtt a kifinomult és elegáns kulcsszavakat az öltözéked kiválasztásánál.


Abban az esetben, ha van külön dresscode (például egy tematikus esküvő esetében) annyival könnyebb a dolgod, hogy lesznek keretek, amik között mozoghatsz.

Hűvös időjárás az esküvőn eper testalkat típusú nőként

Mi a Wannabee plus size divatnál szeretünk mindenre felkészülni. Legalábbis mindenre, amire tudunk. Tavaszi és nyári esküvők ide vagy oda, bizony előfordulhat, hogy alig látjuk a napot. Ezért nemcsak egy csinos ruhával érdemes készülnöd a szeretteid nagy napjára, hanem blézerrel is.


A test egyensúlyát az egyenes vonalú vagy a csípőt hangsúlyozó darabokkal tudod megteremteni. A húzott vagy övvel díszített kabátok, blézerek természetessé teszik az eper testalkat sziluettjét. A derékrész alatt lehet zseb vagy díszítés is, hiszen épp ezt a területet szeretnénk hangsúlyozni.


A sötét színek remekül karcsúsítják a felsőtestet, a nagy gallérok és vállpárnák viszont előnytelenek az eper testalkat számára. A kiválasztott darab nyúljon túl a csípővonalon, és ügyelj rá, hogy a gombolás egysoros legyen. A kétsoros gombolás vizuálisan kiszélesíti a felsőtestet.


Eper testalkat számára tökéletes választás esküvőre a Wannabee plus size Kollekcióból SURIE hossztott blézer SURI nadrággal párosítva.

Reméljük, ezzel a cikkel tudtunk segíteni neked az outfitted megtervezésében. Ha pedig megvan a megfelelő ruha, már csak egy dolog van hátra: érezd nagyon jól magad!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Útmutató a tavaszi gardróbfrissítéshez: amit minden nőnek érdemes tudni!

Megújulni minden évszakban lehet, mégis a legtöbb nő, ilyenkor tavasszal érzi, hogy itt az ideje, hogy új szemmel nézzen a világra, és a világ új szemmel nézzen rá. Ebben az időszakban egy komplett stílusváltás is megfogalmazódik sok nőben. Ez a cikk abban lesz a segítségedre, hogy elkerüld azt a 4+1 hibát, amelyet sok nő elkövet a gardróbfrissítés során. Valamint útmuatót is kapsz, ami segít az ideális gardrób kialakításában.

Tovább
Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Hogyan legyek hódítóan sikkes nő?

Ebben a cikkben nemcsak arra a kérdésre kapsz választ, hogy mit jelent sikkes nőnek lenni! Szuper outfit inspirációkat is találsz, és bemutatunk neked néhány fő pontot is, amely segíthet kihozni önmagadból a sikkes nők stílusos könnyedségét és magabiztosságát. Útmutatást és aranyszabályokat is kapsz. Tehát ez a cikk abban segít, hogy még inkább ki tudd hozni magadból az ízig-vérig, önmagával tisztában lévő, értékeit élő nőt.

Tovább
Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mid-size és plus size divat: Az érték és a sokszinűség kifejeződése

Mit jelent a mid-size méret? Mi a különbség a mid-size és a plus size divat között? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapsz ebből a cikkből, és még sok érdekes információt is megosztunk veletek a mid-size és plus size divat világából.

Tovább
Tavaszi színtrend 2024-ben: káprázatos utazás a divatszínek világába

Tavaszi színtrend 2024-ben: káprázatos utazás a divatszínek világába

A 2024-es év tavaszi színtrendje a kihívásokkal, lehetőségekkel és kreatív szabadsággal teli időszakot idézi meg. Ebben az évben a színek egy különleges szerepet kapnak, amely a finom nőiességet és a merész önkifjezést művészien ötvözi. Olvasd el cikkünket, amelyből megismerheted a 2024-es év tavaszi színtrendjét.

Tovább
5 tipp a megújuláshoz – plus size outfit ötletek

5 tipp a megújuláshoz – plus size outfit ötletek

Tudtad, hogy nemcsak a rossz dolgok bekövetkezésétől, a jótól is épp úgy tarthatunk? Az ismeretlen miatt ez teljesen természetes. Mi most mégis arra biztatunk, újulj meg az évvel együtt, és nézd meg a legfrissebb outfit ötleteket, amiket hoztunk neked. Öt tippet szedtünk össze, amelyek támogathatnak a megújulásban, illetve leszámolunk egy tévhittel is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem