Csíkos outfittek a plus size divatban
Betöltés...
Csíkos outfittek a plus size divatban - tévhitek és tények

Csíkos outfittek a plus size divatban - tévhitek és tények

A csíkos minta az egyik legnagyobb trend, és az egyik legizgalmasabb minta, amely örök divatnak számít. A csíkos felsők óriási népszerűsége Coco Chanel nevéhez fűződik. Az ő csíkos felsői voltak azok a forradalmian új darabok a francia Riviérán, amelyek 1917-ben kezdték meghódítani a világot. Innen indult a tengerész stílus, mint örök divatot jelképző csíkos minta, amely később számtalan formában született újjá.

Divat trendek jönnek és mennek, de a csíkos töretlenül hódít

A legnagyobb divatházak még ma is gyakran használják, és mi is a Wannabee Kollekciónál időről-időre használju a csíkokat a legkülönfélébb ruhadarabokon a felsőktől, a blúzokon át a ruhákig. De ha ennyire trendi és izgalmas minta, akkor miért van az, hogy ennyire háttérbe szorul sok plus size nő gardróbjában?


Rántsuk le a leplet az igazságról. Előnyös a csíkos mintás ruhadarab molett hölgyeknek? Valahogy, valamilyen oknál fogva született egy városi legenda, egy tévhit, hogy a csíkos erősít, főleg molett hölgyeknél. Sokan ezért nem merik hordani, pedig ez egy tévhit! A csíkos minták nem erősítenek. Legalábbis nem úgy, ahogy sokan gondolják.

Bátran viselj csíkos ruhadarabokat, csak figyelembe kell venni néhány szabályt! Mi a helyzet a csíkozás irányával? Számít, hogy vízszintes vagy függőleges?

Sok nőben ott van az meggyőződés, hogy a függőleges csíkok vékonyítanak, a vízszintes csíkok pedig kövérítenek. Az tény, hogy a csíkos darabok optikailag befolyásolják az alakot, de egy vízszintes csíkozású ruhadarab is előnyösen tudja formálni az alakot. Ugyanis nem a csíkok elhelyezkedése, ami a leginkább számít, hanem például a csíkok szélessége, a csíkok egymáshoz viszonyított kontrasztja, és a szabásvonal. (Például a függőleges csíkozás is tud erősíteni, ha nagyméretű csíkozásról van szó.)

Plus size nőként is viselj bátran csíkosat

Annyit kell csak tenned, hogy figyelembe veszel néhány egyszerű öltözködési szabályt, ami segít az előnyös csíkos outfit kiválaszásában.


Mert valóban tévhit az, hogy a csíkos minta nem előnyös a plus size hölgyeknek! A molett divat trendekben a csíkos minta ugyanúgy megtalálható, csak nem mindegy, hogy milyen csíkozásról van szó.


Ha figyelembe veszed az alábbi néhány egyszerű szabályt a csíkos outfitekről, akkor biztosan előnyös viselet lesz a számodra.

A legfontosabb öltözködési szabály molett hölgyeknek a csíkos ruhadarabokhoz:


1. Kerüld a vastag csíkozást akkor is, ha függőlegesen helyezkedik el a ruhadarabon. A közepes és vékony szélességű csíkok plus size hölgyeken is jól mutatnak.

Ha ettől függetlenül a közepes vízszintes csíkozású felsőkben vagy ruhákban nem érzed jól magad, akkor válassz egészen vékony csíkozást, mint például ENSZIA felsőnk. Szuper trendi viselet, az örök divat, a tengerész stílus jegyében.

2. A vastagabb csíkozás akkor befolyásolja előnyösen az alakot, ha van egy kis játék a mintában. Mint például a kontrasztos színekkel való játék, vagy a vastagabb és a vékonyabb csíkok váltakozása, vagy ha a csíkok egy "V' alakot formálnak, amely optikailag előnyösen befolyásolja az alakot. Mint például a Wannabee Kollekció CIARA felsője.

3. A haránt csíkozás kivétel nélkül minden plus size testalkaton jól áll. Az átlós, vagyis haránt csíkok ugyanis összezavarják a szemet, és optikaileg a legelőnyösebben befolyásolják az alakot. Haránt csíkos ruhadarabot választva biztos lehetsz a legoptimálisabb optikai alakformálásban akkor is, ha bátortalanul választasz csíkos darabokat. A haránt csíkozással egyszerűen nem lőhetsz mellé! Visszafogott csíkozás, haránt csíkos megoldással: Wannabee Kollekció NENSZI felső.

A molett divatban is népszerű a csíkos outfit, amelyet a legnagyobb divatházak is szinte minden szezonban terveznek a legkülönfélébb outfitekben. Viselj bátran csíkosat, és dobd fel a hétköznapokat ezzel a trendi, és örök divatot képviselő mintával, a csíkossal. 


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Tavaszi színtrend 2024-ben: káprázatos utazás a divatszínek világába

Tavaszi színtrend 2024-ben: káprázatos utazás a divatszínek világába

A 2024-es év tavaszi színtrendje a kihívásokkal, lehetőségekkel és kreatív szabadsággal teli időszakot idézi meg. Ebben az évben a színek egy különleges szerepet kapnak, amely a finom nőiességet és a merész önkifjezést művészien ötvözi. Olvasd el cikkünket, amelyből megismerheted a 2024-es év tavaszi színtrendjét.

Tovább
5 tipp a megújuláshoz – plus size outfit ötletek

5 tipp a megújuláshoz – plus size outfit ötletek

Tudtad, hogy nemcsak a rossz dolgok bekövetkezésétől, a jótól is épp úgy tarthatunk? Az ismeretlen miatt ez teljesen természetes. Mi most mégis arra biztatunk, újulj meg az évvel együtt, és nézd meg a legfrissebb outfit ötleteket, amiket hoztunk neked. Öt tippet szedtünk össze, amelyek támogathatnak a megújulásban, illetve leszámolunk egy tévhittel is.

Tovább
Hogyan öltözz fel szilveszterkor?

Hogyan öltözz fel szilveszterkor?

Ha még nem maxoltad ki a csillogást az ünnepi fényekbe öltöztetett fa mellett, akkor az év utolsó napja a remek alkalom rá. És miért ne tennéd meg? Persze nemcsak szilveszteri outfit ajánlást hoztunk neked, hanem néhány hangolódást segítő gondolatot is.

Tovább
Kényelmes és stílusos outfit ötletek a két ünnep közötti időszakra

Kényelmes és stílusos outfit ötletek a két ünnep közötti időszakra

Fogalmad sincs, mit viselj a két ünnep közötti bekuckózás idején. Egy olyan összeállításra van szükséged, amiben lazíthatsz, ugyanakkor a nőiséged megélését, a hangulatodat és az emelkedettség érzését sem csorbítja. Outfit ötletek várnak rád ebben a cikkben, és még azt is megnézzük, hogyan hat a ruházat a hangulatunkra, a viselkedésünkre és a megéléseinkre.

Tovább
5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét

5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét

Mindannyian egyetlen ünnepet várunk, ami azt az érzetet kelti bennünk, hogy mégsem vagyunk annyira különbözőek. De vajon hogyan lehet meghitt a Szenteste? Milyen újdonságokat csempészhetünk bele, amelyek még inkább különlegessé teszik? A Wannabee plus size divat ajánlását olvashatod ebben a cikkben, hogy még harmonikusabban teljen az év egyik legszebb napja.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem