Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján
Betöltés...
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel.

Bernadett master coach, mediátor, valamint számtalan önsimereti és coaching témájú kiadvány szerzője. Szívügye, hogy segítsen az embereknek az önismeret és tudatosság fejlesztésében (amelynek része az önelfogadás is). Célja, hogy akik hozzá fordulnak, megtalálják magukban a harmóniát, a belső békét, és egy örömtelibb és boldogabb életet tudjanak élni.


Az interjúban Dr. Gulácsi Bernadett számos olyan dologra világított rá, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.


A közösségi média korában az énkép formálása egyre nagyobb kihívások elé állít minket, a plus size nőket pedig különösen érinti. A tökéletes megjelenés és tökéletes testalkat, a hibátlan szemöldök és a mindig csodás arcbőr és szempillák elvárása mindennapossá vált. De vajon milyen hatása van ennek a nők önértékelésére és önelfogadására?

Az alábbiakban olvashatjátok Dr. Gulácsi Bernadett master coach tapasztalatait, és útmutatását az önelfogadáshoz, és ezen keresztül önmagunk felfedezéséhez és boldogabb megéléséhez.


A káros hatások: önkritika és a tökéletesség hajszolása


A közösségi média által sugallt irreális szépségideálok sok nőben mély nyomokat hagynak. Sokan úgy érzik, hogy mindig van valami, ami nem elég jó rajtuk. Ez a jelenség sajnos nem csak a plus size nőkre korlátozódik; minden korosztályt és testalkatot érint. Gyakran találkozunk azzal a helyzettel, amikor vékony nők is elégedetlenek a testükkel, mert nem felelnek meg a szépségipar által közvetített „normáknak”. Ez arra kényszeríti őket, hogy folyamatosan kritikusan vizsgálják meg magukat a tükörben, és keressék a hibákat.


A közösségi média által sugárzott tökéletesség hajszolása sajnos nem segít az önelfogadásban, sőt, inkább rontja azt. Az önmagunkkal való elégedetlenség gyakran túlzott fókuszt eredményez arra, ami hiányzik belőlünk, és eltereli a figyelmünket arról, ami valóban fontos és értékes.


A megoldás: tudatos tartalomfogyasztás és önreflexió


Hogyan tudjunk ellensúlyozni a negatív érzéseket, amelyeket a közösségi média kelthet bennünk? Először is, legyünk tudatos felhasználók. Fontos, hogy szelektíven kövessük azokat, akik valóban pozitív hatással vannak ránk, és elkerüljük azokat, akik miatt rosszul érezzük magunkat. Ez természetes emberi reakció, hogy összehasonlítjuk magunkat másokkal, de nem szabad engedni, hogy ez határozza meg az önértékelésünket.


Egy másik kulcselem az, hogy megértsük: amit a közösségi médiában látunk, az csak egy pillanatkép. Az emberek által megosztott tartalom egy apró szeletét mutatja be az életüknek, gyakran egy jól megtervezett, idealizált képet. Nem tudhatjuk, hogy a valóságban mi az, ami mögötte van.


Belső munka: az öncímkézés elhagyása és önbecsülés fejlesztése


Fontos, hogy ne címkézzük fel magunkat. Mit jelentene, ha csak egyszerűen nőként tekintenénk magunkra, mindenféle címke nélkül? A pozitív önbeszélgetés és az önbecsülés fejlesztése létfontosságú az egészséges énkép kialakításához. Mindannyiunkban megvan a hajlam arra, hogy negatív címkéket aggassunk magunkra, de ezek helyett próbáljunk pozitív tulajdonságainkra összpontosítani.


Az önbizalom nem egy velünk született tulajdonság, hanem egy fejleszthető képesség. Az igazi magabiztosság cselekvésből születik, és abból a képességből, hogy elfogadjuk és szeretjük önmagunkat.


A belső jólét hatása a külső megjelenésre


A mondás szerint „ahogy bent, úgy kint,” és ez tökéletesen igaz az énkép és a külső megjelenés kapcsolatára is. Az önfejlesztés, a belső munka, és az önelfogadás látványos változást hozhat a kisugárzásban is. Az önmagukat szerető emberek sugárzóbbak, magabiztosabbak és boldogabbak.


Egy kutatás során megkérdeztünk 2000 magyar nőt arról, hogy mit jelent számukra a nőiesség. A leggyakrabban említett értékek a kedvesség és a lágyság voltak, ami jól mutatja, hogy a belső értékek az igazán fontosak, nem pedig a külső megjelenés.


Önmagunkkal foglalkozni nem önzőség, hanem szükségszerűség


Sokan úgy gondolják, hogy önmagunkkal foglalkozni önzőség, de valójában ez az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk. Az egyensúly hiánya könnyen vezethet pánikbetegséghez, depresszióhoz, hormonális problémákhoz vagy szorongáshoz. Muszáj gondoskodni magunkról, mert csak így tudunk igazán jelen lenni mások számára is.


Magabiztosság: egy fejleszthető képesség


A magabiztosság nem egy velünk született érzés, hanem egy fejleszthető képesség. Ahhoz, hogy magabiztosak legyünk, el kell kezdeni cselekedni és fejlődni. Nem elég a tükör előtt állva várni, hogy megérkezzen a magabiztosság, hanem meg kell tanulni és gyakorolni azt. A kudarcoktól és visszautasítástól való félelem természetes, de ezzel dolgozni kell, hogy növeljük az önbizalmunkat.


Összegzés


A közösségi média jelentős hatással van az énképünkre, de tudatos tartalomfogyasztással és belső munkával sokat tehetünk azért, hogy egészséges önértékelésünk legyen. Az önelfogadás és önszeretet kulcsfontosságú a boldogságunk és a külső megjelenésünk szempontjából is.

Engedjük el a negatív öncímkézést, és törekedjünk arra, hogy a legjobb verziói legyünk önmagunknak.


Minden nő képes ragyogni, ha megtanulja elfogadni és szeretni önmagát.


ENGEDD MEG MAGADNAK A RAGYOGÁST!

vissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

Lenyűgöző divatélmény: azték mintás egyedi Wannabee kollekció

A divat nemcsak ruhadarabokat jelent, hanem egy életérzést is, amely kreativitással, szabadsággal és kalandokkal van tele. Fedezd fel cikkünkben, hogyan varázsolhatják az egyedi színek és minták az öltözködést egy igazi izgalmas és lenyűgöző utazássá!

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem