Alkalmi ruha esküvőre
Betöltés...
Alkalmi ruha esküvőre

Alkalmi ruha esküvőre

Ilyen ruhát válassz, ha esküvőre vagy hivatalos! A tökéletes alkalmi ruha esküvőre egy nehéz kérdés, hiszen azon túl, hogy a testalkatunkank megfelelő legcsinosabb ruhát válasszuk, amellett fontos az esküvő stíláusa és tematikája is. Ha esküvőre készülsz, és nem tudod, hogy milyen alkalmi ruhát érdemes választanod, akkor jó helyen jársz, hiszen összegyűjtöttük a legjobbakat, valamint azt is bemutatjuk, hogy miket nem érdemes felvenned egy esküvőre!

Alkalmi ruha esküvőre: milyen fazonokat érdemes választanod molettként?

Alkalmi ruhákról szóló cikksoroztunkban korábban már írtunk néhány alapvető szabályt, és ez igaz a molett esküvői alkalmi ruha kiválasztásánál is. Nevezetesen, hogy molett hölgyek esetében a tökéletes alkalmi ruha semmiképpen sem a "zsákruhákat" jelenti, amely eltakraja az alakot. Az "ápol és eltakar" mondásnak nincs pozitív aspektusa ebben az értelmel a tévhittel ellentétben! Mi történik amikor olyan ruhát választasz, amely túl lezser annak érdekében, hogy elrjetsd az alakodat? Épp az ellenkezőjét éred el, nagyobbnak fogja mutatni az testalkatodat, mint amilyen valójában.

Ne félj a kicsit testhez simuló ruhadaraboktól! Ez nem azt jelenti, hogy mindent emelj ki egy ruhadarabbal magadon! Ez azt jelenti, hogy a tökéletesen megválasztott szabásvonallal azokat a részeket hangsúlyozzuk magunkon amelyek kifejezetten a testalkatunk szépségének erősségei, és optikailag karcsúsítjuk azokat a részeket, amelyeket nem szeretnék hangsúlyozni.

Jó választás lehet a plus size hölgyek számára egy ceruzaszoknya egy csinos blúzzal, de megfelelő lehet egy A-vonalú ruha is, ami minden alkat típuson gyönyörűen mutat. Illetve tökéletes választás lehet egy átlapolt, V-alalkú dekoltázzsal rendelkező ruha is, amely mell alatt van tagolva, és a szoknyarésze enyhén A-vonalú (mint például a Wannabee LAUREN molett alkalmi ruhánk.) 

Ezekkel a szabásvonalakkal nem lőhetsz mellé!

Alkalmi ruha esküvőre: színek, minták

A színek és minták optikailag nagyon jól tudják befolyásolni az alakot. Ha például alma és körte testalkat, és nem vagy elégedett a has és csípő résszel, akkor olyan molett alkalmi ruhát válassz, amely a dekoltázsra helyezi a hangsúlyt, és mell alatt szabott, azaz mell alatt tagolt. Ha a lábaidra semmilyen fókuszt nem szeretnél tenni, akkor esküvőre bátran válassz maxi molett alkalmi ruhát. 

Minták tekintetében esküvőre különösen jó választás a romantikus virágminta, amely nemcsak a nőiességet emeli ki, de kifejezetten stlíusos megjelenést ad. 

Alkalmi ruha esküvőre – Mit érdemes kerülni?

Ha esküvőre készülsz, nem árt néhány íratlan szabályt betartanod, ugyanis vannak olyan ruhadarabok, amelyeket nem illik viselni egy esküvőn. Ha esküvőre mész, nem ajénlott túlságosan hétköznapi ruhákat viselned, hiszen ezzel könnyedén azt a látszatot kelted, hogy nem tiszteled az ifjú párt.

Egy színt mindenképp kerülnöd kell: a fehéret. Minták tekintetében az állatminta sem túl jó választás, ha esküvőre mész. 

Fotnos, hogy tájékozódj arról is, hogy tematikus esküvőre vagy hivatalos, vagy nem. Ha tematikus, formabontó esküvőről van szó, akkor ez sokminent felül tud írni az általános esküvői viseletek aranyszabályaiban. Ha például szafari, egy Hawaii, Gatsby, vagy glamping

stb. tematikájú esküvőre kaptál meghívást, akkor az adott tematikának megfelelőn kell alkalmi ruhát választanod az esküvőre. 

Ha szeretnéd megtekinteni alkalmi ruháinkat, ide kattintva megteheted!


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem