A legújabb esküvői divat trend
Betöltés...
A legújabb esküvői divat trend

A legújabb esküvői divat trend

A legújabb esküvői divat trend felülírja a hagyományos dress code-ot a nagy napon ugyanis már nem számít tabunak a fehér koszorúslány- vagy vendégruha egy modern esküvőn. Azonban nemcsak külföldön indult hódító útjára, de itt-ott a hazai modern esküvőkön is beköszöntött ez a trend. Persze a hagyományokat ez a trend nem írta azért felül itthon, és leginkább a tematikus esküvők hangulatát tette és teszi különlegessé.


Ahogy mondani szokták: aki nem hiszi, járjon utána. Mi meg is tettük, mutatjuk a sztárvilág neves hölgyeinek esküvőjét, akik már 2020 előtt megdöntötték a régi normákat. Kik voltak ezek az úttörők? Nézzük meg együtt!

A fehér ruha, ami már nem minden esküvőn tabu

Kate Moss 2011-ben már felülírta az esküvői tabu ruhák szabályát a koszorúslányai körében. A koszorúslányai ugyanis törtfehér ruhában tündököltek a gyönyörű ara mellett.


Kate Middleton szintén elképesztően festett a királyi esküvőn, ahogy a testvére, Pippa is, aki szintén fehér ruhában volt mellette.


Kim Kardashian koszorúslányai csak úgy ragyogtak a menyasszony oldalán ugyanolyan árnyalatú dresszben.


Ám ez még semmi, ugyanis az úttörő hírében álló Solange Knowles egy lépéssel tovább ment. Az egész násznépet… igen, az egész násznépet – beleértve a húgát, Beyoncét, és a sógorát, Jay Z-t is–, arra kérte, hogy mindannyian fehérben legyenek az esküvőn.


Mindez azt mutatja, hogy bár a jelenlegi esküvői divat trendjeként emlegetjük a fehér koszorúslányruhát, az új hullám valójában már jóval korábban felütötte a fejét a Föld másik féltekéjén.


Így már csak egyetlen kérdés maradt: itthon, Magyarországon melyek akkor az esküvői tabu outfittek vendégként és koszorúslányként?

Esküvői tabu outfittek vendégként és koszorúslányként

Ami a hagyományos esküvőket illeti, még mindig tabu a fehér, a sárga, a piros és a fekete – az első a menyasszony színe, a második az irigység jelképe, a piros a menyecskeruha színe, a feketét pedig a gyásszal hozzák összefüggésbe a hagyományok.


Egy modern esküvő esetében azonban elfelejthetjük a régi konvenciókat. Az a pár, aki követi a trendeket, végtelen kreativitással fogja megálmodni a saját, a koszorúslányok és az egész násznép ruháját.


A tematikus esküvőnél a témától, valamint modern esküvőnél a pár igényeitől függően belefér a fehér, a világos színek, a sárga, a piros és még a fekete koktélruha is - ez utóbbi a kifinomult stílus és elegancia szimbóluma.


WANDA muszlin, alkalmi maxi ruhánk ilyen szempontból is sokoldalú, ugyanis feketében tündökölhetünk egy újhullámos esküvőn, viszont kék színekben egy hagyományos szertartáson is megállja a helyét.


Szerintünk mostanra már látod… Ha biztosra szeretnél menni, hogy melyek az esküvői tabu outfittek vendégként azon az esküvőn amelyre hivatalos vagy, akkor nézd meg a meghívót, a megadott dress code az útmutató hozzá. Vagy, ha nincs külön megjelölve dress code, akkor általában a hagyományos esküvői outfit etikettet kell alapul venni, vagy beszélj az ifjú párral és kérdezed meg őket.

Wannabee plus size alkalmi ruhák esküvőre

A tabu ma már nem azt jelenti, mint amit régen jelentett. Előfordulhat, hogy a pár már a meghívón feltünteti az esküvő dress code-ját, de az is lehet, hogy szóban kérik meg a meghívottakat. Mindkét esetben van a kezedben egy irány, amin elindulhatsz.


Egy romantikus stílusban megálmodott esküvőre például aduász a csipke és a muszlin púder színben. MARELLA ruhánk ennek a két anyagnak a finom kombinációjából született meg. Egy gótikus vagy halloween stílusú tematikus esküvőre választhatod feketében is.


HUNNY fantázianevű türkiz és királykék alkalmi ruhánk egy vízalatti világot vagy épp a tengerpartot idéző tematikus esküvőre remek választás. Ugyanakkor ez csodás ruha ebben a két színben egy hagyományos esküvőre is mesés outfit.


Ha pedig Hawaii a téma az esküvőn, akkor válaszd barackszínű virágokkal díszített GATINA ruhát, amely szintén csodás választás egy hagymányos esküvőre is.

A koszorúslányok mellett az örömanyáknak sem kell visszafogniuk magukat. A Wannabee plus size divat kínálatában több plus size alkalmi maxi ruha is van örömanyáknak. Ám ha inkább térdig érő vagy midi darabban gondolkodsz a Wannabee plus size webshopon számos lehetőség közül tudsz válogatni.

Esküvői tabu ruhák vendégként

Akár vendégként, akár koszorúslányként érkezünk az esküvőre, vannak bizonyos alapszabályok, amelyeket érdemes betartani – legyen szó hagyományos vagy épp modern esküvőről.


A túl lezser szettek nem illenek egy ilyen ünnepi alkalomra, hacsak a pár másképp nem határoz.

Mondjuk előfordulhat, hogy egy sport témájú esküvőn megkérik a vendégsereget, hogy viseljenek valami sportot idézőt. Ellenkező esetben azonban maradjunk meg az alkalmi és csinos daraboknál.


Nem való még esküvőre a farmer vagy a leggings akkor sem, ha egy csinos tunikával van párosítva. Viszont egy nőies, alkalmi nadrág és blúz már megállja a helyét.


Kerüld a nagyon rövid ruhákat, a túl szexi öltözéket, a mély kivágásokat. Tartsd szem előtt a jó ízlés és a kifinomultság kulcsszavakat a szetted összeválogatásánál. Így biztosan nem kerül vakvágányra a megjelenésed az esküvőn.

Különleges alkalmi overál az esküvői outfittek adu ásza

Ha valami egyedi, izgalmas, mégis stílusos és kifinomultan nőies outfitett keresel, akkor OLVIE alkalmi overálunkat neked terveztük. Különleges alkalmi megjelenés, a modern elegancia jegyében muszlin anyaggal kombinálva, amely még a hagyományos esküvőkre is remek választás. Ez egy olyan kivételes alkalmi outfit, amellyel nem találkozol gyakran, ezért egyedivé teszi a megjelenésed.


Bármilyen stílusú esküvőre is vagy hivatalos, akár modern, akár hagyománykövető, akár vendégként akár örömanyaként, a Wannabee plus size divat kollekciójában számos alkalmi outfit közül tudsz válogatni. A mi dolgunk, hogy biztosítsuk neked az ideális alkalmi ruhát, a te dolgod pedig az, hogy jól érezd magad majd az esküvőn. :)

***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Létezik karácsonyi divat?

Létezik karácsonyi divat?

Hogyan varázsoljuk ünnepivé az outfittünket? Létezik egyáltalán olyan, hogy karácsonyi divat? Miként ne görcsöljünk rá az öltözködésre az ünnepek alatt? Mit tanulhatunk a karácsonyi filmekből az ünnepekről? Ebben a cikkben többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.

Tovább
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek? A Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.

Tovább
5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

Nem mindegy, hogy csupán felszínesen, vagy épp átszellemülve tudunk jelen lenni a fa körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5+1 karácsonyra hangoló tippet, amelyek segíthetnek átszellemülni – még az év végi hajtás közepette is!

Tovább
Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Minden évszakhoz tartoznak hagyományok, amelyek megszínesítik az életünket, így az őszhöz is. Gondoljunk az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Hálaadásra, a különböző szüreti ünnepekre, az angolszász hagyományok Mihály-napjára, az itthon tartott Szent Márton-napra vagy a Halloweenre. Tudtad, hogy bár amerikai hagyománynak tekintik, a gyökerei valójában európaiak? Olvass tovább, és tudj meg még több érdekességet az ünnepről! Ne aggódj, lesznek Halloween ruha ötletek is, hiszen október 31-e nem telhet el egy igazán szórakoztató összejövetel nélkül.

Tovább
Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Egy borongós, frontokban gazdag napon az apró örömök közé nemcsak a pumpkinspice latte vagy a tökfaragás tartozik. Hanem az is, amikor úgy öltözöl fel, ami emeli a hangulatod. Mint például egy csinos őszi kabát vagy kardigán, amelyek bizony lehetnek izgalmas darabok is...

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem