A 2022-es év divatszínei ősszel
Betöltés...
A 2022-es év divatszínei ősszel

A 2022-es év divatszínei ősszel

Ezen a nyáron minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kaptak a telített árnyalatok. Noha a nyárnak már vége, ez szinte meg sem látszik az őszi trendszíneken a divatban. Kíváncsi vagy, melyek a 2022-es év divatszínei ősszel?

A várakozásokkal ellentétben: túlnyomó részt az élénk árnyalatok kerültek fókuszba a 2022-es őszi színtrendben is. Például a szemet gyönyörködtető pink, a pipacsmezőket idéző drámai piros és a reményt keltő sárga áll majd a középpontban az energetizáló narancssárga mellett. Mit jelent mindez? Azt hogy színekben és vibrálásban gazdag őszben lesz részünk

Az őszi színtrendbe azért bekerültek visszafogotabb árnyalatok is, mint például a természetes zöld, az elegáns szürke, vagy épp a földszínek különböző barna árnyalatai is.

őszi színtrend, 2022-es őszi divatszínek, plus size divat

A divat és a színek hatása

A színek óriási jelentőséggel bírnak. A kapcsolat a színek és az érzelmek között még a pszichológia figyelmét is felkeltette. Az elméletek szerint nemcsak a hangulatunkat képesek befolyásolni, de még a döntéseinket is.

Azt mondják, hogy a színekkel kapcsolatos ösztöneink mélyen gyökereznek, és tulajdonképpen automatikus folyamatokat indítanak be az agyban. Miért jó tudni erről? Azért, mert ily módon az öltözködéseddel is befolyásolhatod a hangulatodat.

Sokat elárul rólad az outfited

Gondolj csak bele! Nem mindegy, hogy egy határozott fekete vagy egy sugárzó sárga felsőben jelensz meg a nap folyamán bárhová is mész. Teljesen más hatást fogsz kelteni a megjelenéseddel nemcsak mások, hanem önmagad számára is.

Ráadásul az öltözködésed sokkal többet elárul rólad, mint gondolnád, amely nemcsak arra vonatkozik, hogy mit viselsz, hanem arra is, hogy milyen szineket viselsz!

Ha egy olyan nőt látsz, aki folyton fekete és szürke ruhákban jár, mi az első, ami eszedbe jut róla? Na, és ha egy olyan nőt pillantasz meg, aki folyton tündöklő rózsaszínt, sárgát, kéket vagy pirosat visel, divatosan párosítva a színeket? Akár akarjuk, akár nem, a megjelenést mustrálva máris kialakul egy kép a fejünkben a másikról. 

Szerencsére, ahogy fentebb is említettük, az őszi divatszínek nem hagyják, hogy beleszürküljünk a hétköznapokba: az élénkéséget és a pezsgést fokozzák az életünkben. Ugyanakkor a visszafogottab árnyalatok gondoskodnak a classy stílus eleganciájának a megtartásáról is. Az élénk és a visszafogottabb őszi divatszínek párosítása az outfittedben pedig egy igzalmas megjelenést biztosít a számodra. Például a barna és a sárga kombinációja, vagy a szürke és a pink kombinácja, csak két példát említve a sokféle variációs lehetőségből. 

Nézzük is meg részleteiben a 2022-es őszi divat trendszíneit!

A 2022-es év divatszínei ősszel

SÁRGA

Noha a sárga számunkra elsősorban a napsütés és a tavasz színe, azért az őszben is ott van, mint árnyalat. Gondoljunk a lehulló falevelekre, és a hajnali napsugarakra, amelyeknek már nincs annyi erejük, mégis beragyogják a tájat.

A sárga a remény színe. Ebben a szezonban nemcsak az aranyos és élénk kanári árnyalatok, hanem az okker is uralkodik.

Egy okker felső egy fekete bőrdzsekivel vagányságot tükröz, míg egy fekete, csipkés tunika és egy okker blézer inkább kifinomultságot. 

Bátran viselj élénk, napsárga árnyalatot is, amelyhez tökéletes kombináció egy barna, egy fekete, vagy akár egy nadrág (vagy szoknya) is, sőt választhatsz hozzá egy sötétkék árnyalatú farmernadrágot is.

BARNA és a TERMÉSZETES ZÖLD

A semleges színek önmagukban divatos színtörténetté váltak így ősszel a mélyvöröses barnákkal, égetett karamellekkel, és homok színnel.

A barna szín a kifinomultságot és eleganciát ötvöző szín, amely egyszerre elegáns és szerény. A barna és annak árnyalatai azok a színek, amelyek minden eseményre remek választásnak bizonyulnak!

A Pantone által a 2022-es őszhöz választott barna árnyalatok között ott van például a Coca-Mocha. Valamint a Sudan Brown, amely egy mély, földes barna, gazdag árnyalat a természetben előforduló tónusokkal, így ez a szín a külső környezetünkhöz, a természethez is mélyen kapcsolódik.  

A barna színáranyalatokat akár élénk sárga, akár okkeres árnyalatokkal kombinálod az öltözködésben, akkor látványos, és izgalmas szetted lesz. (Péládul sárga blúz vagy akár egy okker felső barna nadrággal párosítva.) 

Fokozni pedig úgy tudod a szetted különlegességét, ha olyan felsőrészeket választasz, amelyek nem egyszínűek, hanem ezekkel a színkombinációkkal rendelkeznek

A non plus utlra az, ha mindehhez (a sárgához és a barnához) még belép a természetes zöld is, ami szintén 2022-es őszi divatszín.

divatszínek, 2022-es év őszi színtrend

A zöld az újjászületés, a megújulás színe. Noha a természet ősszel elkezd nyugovóra térni, ez nem jelenti azt, hogy a te életedbe ne férne bele az újjászületés, amit a zöld szín szimbolizál – évszakok ide vagy oda! Ráadásul 2022. őszén a színtrendben a természetes zöld árnyalat hódít!

Ha tiszta lappal akarsz kezdeni egy napot, nyisd ki a gardróbot, és kapj fel egy természetes zöld szinű ruhadarabot!

PINK

A rózsaszín árnyalatok lendülettel törtek be a divatvilágba, és meg is hódították azt. Kétségtelen, hogy élénkségükkel feldobnak bármilyen szettet. A rendkívül széles színpalettáról a pink néz le ránk izgatottan, ugyanis az ősz sztárszínévé nőtte ki magát (nem csak) 2022-ben.

Ez egy játékos, nosztalgikus szín, amely a gyermekkorunkat idézi. Egyszerre van jelen benne az ártatlanság és a lángoló szenvedély. Egy szép pink ruha vagy egy csipkés tunika fehér nadrággal épp ezért tökéletes választás egy randevúra. Ne feledkezz meg egy hozzáillő válltáskáról se!

Színes egyéniségnek tartod magad? A Wannabee Plus Size Kollekcióban nemcsak egyszínű, hanem például pink-royál kék csíkos, virágos és többféle mintás darabot is találsz.

KÉK

Az olyan árnyalatok, mint az aqua és az azúrkék rendkívül divatos színek 2022-őszén, ami mellett a feltűnő kobaltkék sem véletlenül uralkodik. 

A 2022-es ősz kék trendszínének másik lenyűgöző árnyalata a Csendes-óceán kék (a Pacific Ocean Blue.) Ez az élénk árnyalat valamivel erőteljesebb, mint mondjuk egy hagyományos sötétkék árnyalat, de mágis zökkenőmentesen tudjátok keverni és összeilleszteni a gardóbotokban található különböző színekkel. Ugyanis a Pacific Ocean Blue (azaz a Csendes-óceán kék) éppoly elegáns viselet és jól kombinálható szín, mint a sötétkék.

Képzeld el magad egy szürke vagy dohány színű nadrágban és egy kék blézerben, amint belépsz a liftbe a munkahelyen. Vagy egy csipkés, egyrészes, kék ruhában, amint épp a színházba vagy egy randira igyekszel.

A kék fenséges megjelenést kölcsönöz a nőknek. Tartást ad, magabiztosságot sugároz, ezt hordva előkelőnek és ízig-vérig kifinomultnak érezheted magad. 

Nézz szét a Wannabee plus size divatkínálatában, és válogass a royál kék nadrágok, felsők, ruhák és blézerek közül!

PIROS

Imádjuk, hogy nem kell messzire tennünk a piros blézert és a piros magassarkút. A piros klasszikus őszi szín és idén ősszel még nagyobb teret kapott és még inkább hódít. A vörös tónusok túlszárnyalták a divat fővárosait, és az összes kifutón megjelentek.

A piros szín a szenvedélyt, a szexualitást és a bátorságot szimbolizálja. Ez a gyakran erősen telített árnyalat tökéletes őszre.

A piros az életet, az egészséget, a szeretetet és az életerőt is szimbolizálja. Egy piros ruha talán segíthet megtalálni és felébreszteni azt a női erőt, ami ott van benned is. Különösen jó szolgálatot tehet egy fáradt reggelen, amikor energiára van szükséged.

Mi, a Wannabee plus size divatnál gondoskodunk róla, hogy piros ruhadarabokból ne legyen hiány. Tunikák, nadrágok, blézerek, ruhák és felsők közül választhatod ki a gardróbod új kedvenceit. Hiszen a ruha nemcsak öltöztet, de a megfelelő viselet megannyi pozitív érzelemmel és megállíthatatlan energiával ruház fel.

(Ugye, milyen szép a magyar nyelv? 😉 …megállíthatatlan energiával ruház fel.)

Nos, te hogyan akarod érezni magadat ma? Öltözködj eszerint, és hozd ki magadból a legjobb énedet egy nagy mosollyal az arcodon! 


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Teltkarcsú divat tippek a nyári fesztiválszezonra

Teltkarcsú divat tippek a nyári fesztiválszezonra

A legjobb helyen vagy, ugyanis ebben a cikkben teltkarcsú divat tippeket szedtünk neked össze, amelyek segítenek magabiztosan belevágni a fesztiválszezonba. Azonban nemcsak outfittekről lesz szó. Egy fesztivál ugyanis a szórakozáson túl másfajta lehetőséget is rejt magában. Mire gondolunk? Tarts velünk, mindjárt eláruljuk.

Tovább
Divatos ruhák plus size nőknek esküvőre eper testalkathoz

Divatos ruhák plus size nőknek esküvőre eper testalkathoz

Összeszedtük a legjobb divatos ruhákat plus size nőknek eper testalkathoz. Azokat az alkalmi ruhadarabokat, amelyek ideális viseletek körte testalkattal rendelkező plus size hölgyek részére, mert optikailag előnyösen befolyásolják az alakot.

Tovább
Mi a különbség az oversize ruhák és a plus size ruhák között?

Mi a különbség az oversize ruhák és a plus size ruhák között?

Tudtad, hogy az oversize és a plus size kifejezést gyakran összekeverik? És azt, hogy meglehetősen sok tévhit kering a köztudatban róluk? Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Te is szeretnéd tudni, mi a különbség az oversize ruhák és a plus size ruhák között? Söpörjük félre a téves gondolatokat együtt!

Tovább
Alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek

Alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek

A tavasz nemcsak a jó időt hozza el nekünk, de megnyitotta az esküvők szezonját is. Ezért született meg ez a cikksorozatunk, ahol minden testalkat típusra hozunk alkalmi ruha ajánlást esküvőre. Ebben a jelenlegi cikkben az alkalmi ruha ajánlás esküvőre homokóra testalkatú nőknek szól.

Tovább
Tavaszi kiskabátok és kardigánok

Tavaszi kiskabátok és kardigánok

Az átmeneti időjárás jellemzően kihívások elé tud állítani minket az öltözködésben. Ezzel a cikkel hozunk egy kis színt és kedvet ebbe az átmeneti időszakba. Nem utolsó sorban pedig segítséget ahhoz, hogy könnyen ki tudd alakítani az átmeneti időjáráshoz az outfitjeid.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem