A 2022-es év divatszínei ősszel
Betöltés...
A 2022-es év divatszínei ősszel

A 2022-es év divatszínei ősszel

Ezen a nyáron minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kaptak a telített árnyalatok. Noha a nyárnak már vége, ez szinte meg sem látszik az őszi trendszíneken a divatban. Kíváncsi vagy, melyek a 2022-es év divatszínei ősszel?

A várakozásokkal ellentétben: túlnyomó részt az élénk árnyalatok kerültek fókuszba a 2022-es őszi színtrendben is. Például a szemet gyönyörködtető pink, a pipacsmezőket idéző drámai piros és a reményt keltő sárga áll majd a középpontban az energetizáló narancssárga mellett. Mit jelent mindez? Azt hogy színekben és vibrálásban gazdag őszben lesz részünk

Az őszi színtrendbe azért bekerültek visszafogotabb árnyalatok is, mint például a természetes zöld, az elegáns szürke, vagy épp a földszínek különböző barna árnyalatai is.

őszi színtrend, 2022-es őszi divatszínek, plus size divat

A divat és a színek hatása

A színek óriási jelentőséggel bírnak. A kapcsolat a színek és az érzelmek között még a pszichológia figyelmét is felkeltette. Az elméletek szerint nemcsak a hangulatunkat képesek befolyásolni, de még a döntéseinket is.

Azt mondják, hogy a színekkel kapcsolatos ösztöneink mélyen gyökereznek, és tulajdonképpen automatikus folyamatokat indítanak be az agyban. Miért jó tudni erről? Azért, mert ily módon az öltözködéseddel is befolyásolhatod a hangulatodat.

Sokat elárul rólad az outfited

Gondolj csak bele! Nem mindegy, hogy egy határozott fekete vagy egy sugárzó sárga felsőben jelensz meg a nap folyamán bárhová is mész. Teljesen más hatást fogsz kelteni a megjelenéseddel nemcsak mások, hanem önmagad számára is.

Ráadásul az öltözködésed sokkal többet elárul rólad, mint gondolnád, amely nemcsak arra vonatkozik, hogy mit viselsz, hanem arra is, hogy milyen szineket viselsz!

Ha egy olyan nőt látsz, aki folyton fekete és szürke ruhákban jár, mi az első, ami eszedbe jut róla? Na, és ha egy olyan nőt pillantasz meg, aki folyton tündöklő rózsaszínt, sárgát, kéket vagy pirosat visel, divatosan párosítva a színeket? Akár akarjuk, akár nem, a megjelenést mustrálva máris kialakul egy kép a fejünkben a másikról. 

Szerencsére, ahogy fentebb is említettük, az őszi divatszínek nem hagyják, hogy beleszürküljünk a hétköznapokba: az élénkéséget és a pezsgést fokozzák az életünkben. Ugyanakkor a visszafogottab árnyalatok gondoskodnak a classy stílus eleganciájának a megtartásáról is. Az élénk és a visszafogottabb őszi divatszínek párosítása az outfittedben pedig egy igzalmas megjelenést biztosít a számodra. Például a barna és a sárga kombinációja, vagy a szürke és a pink kombinácja, csak két példát említve a sokféle variációs lehetőségből. 

Nézzük is meg részleteiben a 2022-es őszi divat trendszíneit!

A 2022-es év divatszínei ősszel

SÁRGA

Noha a sárga számunkra elsősorban a napsütés és a tavasz színe, azért az őszben is ott van, mint árnyalat. Gondoljunk a lehulló falevelekre, és a hajnali napsugarakra, amelyeknek már nincs annyi erejük, mégis beragyogják a tájat.

A sárga a remény színe. Ebben a szezonban nemcsak az aranyos és élénk kanári árnyalatok, hanem az okker is uralkodik.

Egy okker felső egy fekete bőrdzsekivel vagányságot tükröz, míg egy fekete, csipkés tunika és egy okker blézer inkább kifinomultságot. 

Bátran viselj élénk, napsárga árnyalatot is, amelyhez tökéletes kombináció egy barna, egy fekete, vagy akár egy nadrág (vagy szoknya) is, sőt választhatsz hozzá egy sötétkék árnyalatú farmernadrágot is.

BARNA és a TERMÉSZETES ZÖLD

A semleges színek önmagukban divatos színtörténetté váltak így ősszel a mélyvöröses barnákkal, égetett karamellekkel, és homok színnel.

A barna szín a kifinomultságot és eleganciát ötvöző szín, amely egyszerre elegáns és szerény. A barna és annak árnyalatai azok a színek, amelyek minden eseményre remek választásnak bizonyulnak!

A Pantone által a 2022-es őszhöz választott barna árnyalatok között ott van például a Coca-Mocha. Valamint a Sudan Brown, amely egy mély, földes barna, gazdag árnyalat a természetben előforduló tónusokkal, így ez a szín a külső környezetünkhöz, a természethez is mélyen kapcsolódik.  

A barna színáranyalatokat akár élénk sárga, akár okkeres árnyalatokkal kombinálod az öltözködésben, akkor látványos, és izgalmas szetted lesz. (Péládul sárga blúz vagy akár egy okker felső barna nadrággal párosítva.) 

Fokozni pedig úgy tudod a szetted különlegességét, ha olyan felsőrészeket választasz, amelyek nem egyszínűek, hanem ezekkel a színkombinációkkal rendelkeznek

A non plus utlra az, ha mindehhez (a sárgához és a barnához) még belép a természetes zöld is, ami szintén 2022-es őszi divatszín.

divatszínek, 2022-es év őszi színtrend

A zöld az újjászületés, a megújulás színe. Noha a természet ősszel elkezd nyugovóra térni, ez nem jelenti azt, hogy a te életedbe ne férne bele az újjászületés, amit a zöld szín szimbolizál – évszakok ide vagy oda! Ráadásul 2022. őszén a színtrendben a természetes zöld árnyalat hódít!

Ha tiszta lappal akarsz kezdeni egy napot, nyisd ki a gardróbot, és kapj fel egy természetes zöld szinű ruhadarabot!

PINK

A rózsaszín árnyalatok lendülettel törtek be a divatvilágba, és meg is hódították azt. Kétségtelen, hogy élénkségükkel feldobnak bármilyen szettet. A rendkívül széles színpalettáról a pink néz le ránk izgatottan, ugyanis az ősz sztárszínévé nőtte ki magát (nem csak) 2022-ben.

Ez egy játékos, nosztalgikus szín, amely a gyermekkorunkat idézi. Egyszerre van jelen benne az ártatlanság és a lángoló szenvedély. Egy szép pink ruha vagy egy csipkés tunika fehér nadrággal épp ezért tökéletes választás egy randevúra. Ne feledkezz meg egy hozzáillő válltáskáról se!

Színes egyéniségnek tartod magad? A Wannabee Plus Size Kollekcióban nemcsak egyszínű, hanem például pink-royál kék csíkos, virágos és többféle mintás darabot is találsz.

KÉK

Az olyan árnyalatok, mint az aqua és az azúrkék rendkívül divatos színek 2022-őszén, ami mellett a feltűnő kobaltkék sem véletlenül uralkodik. 

A 2022-es ősz kék trendszínének másik lenyűgöző árnyalata a Csendes-óceán kék (a Pacific Ocean Blue.) Ez az élénk árnyalat valamivel erőteljesebb, mint mondjuk egy hagyományos sötétkék árnyalat, de mágis zökkenőmentesen tudjátok keverni és összeilleszteni a gardóbotokban található különböző színekkel. Ugyanis a Pacific Ocean Blue (azaz a Csendes-óceán kék) éppoly elegáns viselet és jól kombinálható szín, mint a sötétkék.

Képzeld el magad egy szürke vagy dohány színű nadrágban és egy kék blézerben, amint belépsz a liftbe a munkahelyen. Vagy egy csipkés, egyrészes, kék ruhában, amint épp a színházba vagy egy randira igyekszel.

A kék fenséges megjelenést kölcsönöz a nőknek. Tartást ad, magabiztosságot sugároz, ezt hordva előkelőnek és ízig-vérig kifinomultnak érezheted magad. 

Nézz szét a Wannabee plus size divatkínálatában, és válogass a royál kék nadrágok, felsők, ruhák és blézerek közül!

PIROS

Imádjuk, hogy nem kell messzire tennünk a piros blézert és a piros magassarkút. A piros klasszikus őszi szín és idén ősszel még nagyobb teret kapott és még inkább hódít. A vörös tónusok túlszárnyalták a divat fővárosait, és az összes kifutón megjelentek.

A piros szín a szenvedélyt, a szexualitást és a bátorságot szimbolizálja. Ez a gyakran erősen telített árnyalat tökéletes őszre.

A piros az életet, az egészséget, a szeretetet és az életerőt is szimbolizálja. Egy piros ruha talán segíthet megtalálni és felébreszteni azt a női erőt, ami ott van benned is. Különösen jó szolgálatot tehet egy fáradt reggelen, amikor energiára van szükséged.

Mi, a Wannabee plus size divatnál gondoskodunk róla, hogy piros ruhadarabokból ne legyen hiány. Tunikák, nadrágok, blézerek, ruhák és felsők közül választhatod ki a gardróbod új kedvenceit. Hiszen a ruha nemcsak öltöztet, de a megfelelő viselet megannyi pozitív érzelemmel és megállíthatatlan energiával ruház fel.

(Ugye, milyen szép a magyar nyelv? 😉 …megállíthatatlan energiával ruház fel.)

Nos, te hogyan akarod érezni magadat ma? Öltözködj eszerint, és hozd ki magadból a legjobb énedet egy nagy mosollyal az arcodon! 


***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Létezik karácsonyi divat?

Létezik karácsonyi divat?

Hogyan varázsoljuk ünnepivé az outfittünket? Létezik egyáltalán olyan, hogy karácsonyi divat? Miként ne görcsöljünk rá az öltözködésre az ünnepek alatt? Mit tanulhatunk a karácsonyi filmekből az ünnepekről? Ebben a cikkben többek között ezekre a kérdésekre is megtalálod a választ.

Tovább
Öltözködési tippek adventi időszakra

Öltözködési tippek adventi időszakra

Mit érdemes tudni az adventről? És miért fontosak az öltözködési tippek, ha az adventi vasárnapok szóba kerülnek? A Wannabee plus size divat magazin írásai mindig egy kicsit többet adnak a nőknek, mint ahogy elsőre, akár a címet olvasva tűnik.

Tovább
5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

Nem mindegy, hogy csupán felszínesen, vagy épp átszellemülve tudunk jelen lenni a fa körül. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5+1 karácsonyra hangoló tippet, amelyek segíthetnek átszellemülni – még az év végi hajtás közepette is!

Tovább
Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Halloween ruha ötletek az ősz legizgalmasabb estéjére

Minden évszakhoz tartoznak hagyományok, amelyek megszínesítik az életünket, így az őszhöz is. Gondoljunk az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Hálaadásra, a különböző szüreti ünnepekre, az angolszász hagyományok Mihály-napjára, az itthon tartott Szent Márton-napra vagy a Halloweenre. Tudtad, hogy bár amerikai hagyománynak tekintik, a gyökerei valójában európaiak? Olvass tovább, és tudj meg még több érdekességet az ünnepről! Ne aggódj, lesznek Halloween ruha ötletek is, hiszen október 31-e nem telhet el egy igazán szórakoztató összejövetel nélkül.

Tovább
Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Őszi plus size kardigánok és kiskabátok - nőies, casual stílusban

Egy borongós, frontokban gazdag napon az apró örömök közé nemcsak a pumpkinspice latte vagy a tökfaragás tartozik. Hanem az is, amikor úgy öltözöl fel, ami emeli a hangulatod. Mint például egy csinos őszi kabát vagy kardigán, amelyek bizony lehetnek izgalmas darabok is...

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem