5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek
Betöltés...
5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

5+1 tipp a karácsonyra hangolódáshoz - nemcsak karácsonyi outfitek

A karácsony közeledtével izgalom költözik a szívünkbe, és várakozással tekintünk az előttünk álló napokra. Feldíszítjük a házunkat, karácsonyi dekorációt vásárolunk, és már jó előre igyekszünk kigondolni, hogy idén milyen színekben pompázzon a fánk.Mindemellett persze a karácsonyi öltözet is fontos, hiszen a különböző ruhadaraboknak is megvan a hangulatteremtő ereje.


Mindannyian tudjuk, milyen fontos megtisztelni önmagunkat és a családot azzal, hogy csinos ruhát húzunk karácsonykor, és nem csak Szenteste. Ezért merül fel oly gyakran ebben az időszakban a „hogyan öltözzek karácsonyra?” kérdés a nőkben.Teljesen más minőségben tudunk stílusosan, csinosan felöltözve jelen lenni ezen a gyönyörű napon. Ugyanakkor idén talán érdemes lenne korábban elkezdeni a hangolódást. Miért? A következő bekezdésből kiderül!


A karácsonyi dekoráció lélektani jelentősége


Ha megszületik bennünk az igény arra, hogy belevessük magunkat a karácsonyi készülődésbe, ne fogjuk vissza ezt a vágyat! Időbe telik, mire az elménk és a lelkünk is felkészül az év végére.Ez különösen fontos, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy csupán felszínesen, vagy épp átszellemülve tudunk jelen lenni a fa körül.


Idén tehát dönthetünk úgy, hogy jóval előbb elkezdjük a karácsonyra való készülődést – méghozzá önmagunk miatt. Egyrészt könnyebb, ha nem az utolsó pillanatban kell ajándékok után kajtatni, amikor szívünk szerint már mézeskalácsot sütögetnénk a gyerekekkel. Másrészt több énidőnk is marad, amit a teljes lelki felkészülésre szánhatunk.


Ezért ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5+1 karácsonyra hangoló tippet, amelyek segíthetnek átszellemülni – még az év végi hajtás közepette is!


Karácsonyra hangoló tippek nőknek a karácsonyi outfitektől a dekorációkig


1) Karácsonyi fotózás ajándékba vagy önmagunk miatt


A karácsonyi fotózás egyszerre felemelő és izgalmas módja a karácsonyra való hangolódásnak. Egyrészt lehet egy szórakoztató közös program a pároknak vagy az egész családnak, másrészt akár ajándékba is adhatjuk – nemcsak a programot, hanem az így elkészült fotókat akár bekeretezve, akár valamilyen kreatív fényképes ajándékként.


Egy profi fotós által leszervezett karácsonyi fotózás bizony örök emlék marad. Sőt, akár a családi hagyomány része is lehet, és idővel tematikus képeket is készíttethetünk. Így minden évben más stílusú fotóink lesznek, amikre jó érzés visszaemlékezni.


2) Karácsonyi filmek az ünnepekre való hangolódáshoz


Jellemzően az év vége elég stresszes szokott lenni. Több a munka, sok minden összegyűlik, így nehezebb helyt állni. Arról nem beszélve, hogy a hangolódás ilyenkor az utolsó helyre csúszik. Ilyenkor jöhetnek szóba a karácsonyi filmek.


Nézhetjük egyedül, a párunkkal, netán az egész családdal. Egy szuper esti programot szervezhetünk köré pattogatott kukoricával és üdítővel. Ha már felkerült a karácsonyi világítás, még jobb, hiszen fokozhatjuk a hangulatot.


De akár forró csokoládét vagy puncsot is készíthetünk magunknak – természetesen együtt, hiszen már a készülődés is a program része!


3) Egy karácsonyi vásár meglátogatása


A karácsonyi vásárok számtalan finomságot és szépséget tartogatnak számunkra. Egyrészt beszerezhetünk néhány csinos díszt a fára, másrészt forró italokkal vagy ételekkel kényeztethetjük magunkat, miközben körülvesz minket a karácsonyi zene, és egy mesebelien szép, és csodásan meghitt karácsonyi hangulat.


Az egyik legkedveltebb úti cél a karácsonyi vásár Bécsben, érdemes megnézned ha még nem jártál ott. Bécs nagyon könnyen meghözleíthető vonattal, amely a Budapest Keleti Pályaudvarról indul. Hazánkban is számtalan vásár közül válogathatunk, amelyek méltán Európa legszebb karácsonyi vásárai közé tartoznak. Illetve a környező országok, vagy a közelebbi repülős úti célok is kecsegtetnek bőven hangulatos vásárokkal, köztük az egyik leglátványosabb a Tivoli Koppenhágában.


Mielőtt meglátogatsz egy karácsonyi vásárt, lepd meg magad a Wannabee molett divat webshopból egy kényelmes, puha, meleg felsővel, tunikával vagy mellénnyel, amelyek segítenek melegen tartani a hűvös időben is. Ajánjuk figyelmedbe LAMBERTA kapucnis, steppelt kabátunkat is! Akkor fogjuk tudni igazán jól érezni magunkat, ha az outfitünk egyszerre kényelmes és meleg. Ezért mindig figyelj oda, hogy rétegesen öltözz!

4) Karácsonyi dekoráció és közös díszítés


Közös program lehet a karácsonyi dekoráció kiválasztása, és természetesen a ház feldíszítése. Ennek bátran nekifoghatunk még akár december elején is. Sokkal hangulatosabb egész hónapban egy olyan otthonba hazatérni, ami gyönyörű díszekben pompázik.


Ne foglalkozz azzal, ki mit gondol erről! Minden ember életében van egy olyan rokon, barát vagy szomszéd, aki szerint felesleges ilyen korán feltenni a díszeket. Teljesen rendben van, hogy így vélekedik erről, ugyanakkor az is, hogy te pedig másképp gondolod.


Tedd fel a karácsonyi világítást is, ha jólesik, ha szeretnéd élvezni a gyönyörű fényeket. Ez a te otthonod, úgy dekorálod, ahogy csak akarod.


5) Családi hagyományok karácsonyra


Nektek is vannak hagyományaitok az ünnepekre? Egy kijelölt nap, amikor családostól vagy ketten a pároddal közös programokon vesztek részt? Karácsonyi filmeket néztek a moziban, szabadulószobázni mentek, meglátogattok egy vásárt, netán valamilyen ideiglenes eseményt.


Persze nem maradhat el egy jó ebéd vagy vacsora sem, sőt akár egy ünnepi kávékülönlegesség vagy sütemény is szóba jöhet. Jót beszélgettek, nevetgéltek, kikapcsolódtok, és a legfontosabb, hogy együtt vagytok!


A Wannabee plus size divat ünnepi outfit kollekciójából kedvedre válogathatsz a közös programra. Egy csinos nadrág egy ünnepi felsővel és meleg csizmával tökéletes egy családi eseményre. De akár választhatsz egy alkalmi ruhát is, ha épp egy színzházi programra mentek, vagy épp egy hangulatos étterembe vacsorázni.


+1) Karácsonyi öltözet az ünnepi hangolódás része


Ne csak a házunkat díszítsük fel időben, magunkat is öltöztessük bátran karácsonyi outfitbe! Tulajdonképp egy csinos, nőies, ünnepi hangulatú szett nemcsak a mi kedvünkre, hanem a körülöttünk lévőkére is hatással van.


A lelkünknek is jót tesz egy kis változatosság, mindemellett pedig lesz idő felkészülni az év végére. A karácsony ugyanis nemcsak egy ünnep, hanem egy jelentős esemény is. Jelzi az óév végét, illetve az újév közeledtét. Ilyenkor elengedhetetlen számot vetni, visszatekinteni, ugyanakkor tervezni és célokat kitűzni is.


Nőiességed megélése szempontjából is számít, hogyan telik el fölötted a december: hangolódva, kihasználva azokat a pillanatokat, amikor lelassulhatsz, vagy épp kihelyezve a fókuszodat, magadra alig figyelve, szürkén, mint a legtöbb hétköznap.


Hogyan öltözzek karácsonyra?


Ez egy különösen fontos kérdés, főleg az előbbi pontot tekintve. Karácsonykor választhatsz informálisabb ruhadarabokat, de belebújhatsz egy csinos, piros vagy épp zöld színű ruhába is. Az a fontos, hogy jól érzed magad a szettedben!


A karácsonyt megelőző időszakban pedig mindenképp vedd figyelembe a munkahelyedet és az írott vagy íratlan szabályokat. Egy formálisabb munkakörnyezetben vagy épp vezetői szinten talán nem húzhatsz fel rénszarvas mintás kardigánt karácsonyi öltözet gyanánt, ám egy csinos ruha nálad is szóba jöhet. Mindemellett persze bátran játszhatsz a kiegészítőkkel: egy hópehely fülbevaló vagy nyaklánc szépen feldobja a megjelenésedet.


Tekintsd meg a Wannabee plus size divat ünnepi outfit kollekcióját, és állítsd össze az új kedvenc karácsonyi szettjeidet!

***

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Tavaszi színtrend 2024-ben: káprázatos utazás a divatszínek világába

Tavaszi színtrend 2024-ben: káprázatos utazás a divatszínek világába

A 2024-es év tavaszi színtrendje a kihívásokkal, lehetőségekkel és kreatív szabadsággal teli időszakot idézi meg. Ebben az évben a színek egy különleges szerepet kapnak, amely a finom nőiességet és a merész önkifjezést művészien ötvözi. Olvasd el cikkünket, amelyből megismerheted a 2024-es év tavaszi színtrendjét.

Tovább
5 tipp a megújuláshoz – plus size outfit ötletek

5 tipp a megújuláshoz – plus size outfit ötletek

Tudtad, hogy nemcsak a rossz dolgok bekövetkezésétől, a jótól is épp úgy tarthatunk? Az ismeretlen miatt ez teljesen természetes. Mi most mégis arra biztatunk, újulj meg az évvel együtt, és nézd meg a legfrissebb outfit ötleteket, amiket hoztunk neked. Öt tippet szedtünk össze, amelyek támogathatnak a megújulásban, illetve leszámolunk egy tévhittel is.

Tovább
Hogyan öltözz fel szilveszterkor?

Hogyan öltözz fel szilveszterkor?

Ha még nem maxoltad ki a csillogást az ünnepi fényekbe öltöztetett fa mellett, akkor az év utolsó napja a remek alkalom rá. És miért ne tennéd meg? Persze nemcsak szilveszteri outfit ajánlást hoztunk neked, hanem néhány hangolódást segítő gondolatot is.

Tovább
Kényelmes és stílusos outfit ötletek a két ünnep közötti időszakra

Kényelmes és stílusos outfit ötletek a két ünnep közötti időszakra

Fogalmad sincs, mit viselj a két ünnep közötti bekuckózás idején. Egy olyan összeállításra van szükséged, amiben lazíthatsz, ugyanakkor a nőiséged megélését, a hangulatodat és az emelkedettség érzését sem csorbítja. Outfit ötletek várnak rád ebben a cikkben, és még azt is megnézzük, hogyan hat a ruházat a hangulatunkra, a viselkedésünkre és a megéléseinkre.

Tovább
5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét

5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét

Mindannyian egyetlen ünnepet várunk, ami azt az érzetet kelti bennünk, hogy mégsem vagyunk annyira különbözőek. De vajon hogyan lehet meghitt a Szenteste? Milyen újdonságokat csempészhetünk bele, amelyek még inkább különlegessé teszik? A Wannabee plus size divat ajánlását olvashatod ebben a cikkben, hogy még harmonikusabban teljen az év egyik legszebb napja.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem