5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét
Betöltés...
5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét

5 tipp, ami meghitté és különlegessé teheti a Szentestét

Az utcák fényárban úsznak, a házak ragyogóan mosolyognak le ránk, a kedvenc kávézónkban pedig gyönyörű karácsonyfa mellett iszogathatjuk a finom mézeskalácsos lattét. Bármerre fordulunk, mindenhol kellemes hangulat fogad, ami belopózik az életünkbe, beszivárog a szívünkbe. Mindannyian egyetlen ünnepet várunk, ami azt az érzetet kelti bennünk, hogy mégsem vagyunk annyira különbözőek. De vajon hogyan lehet meghitt a Szenteste? Milyen újdonságokat csempészhetünk bele, amelyek még inkább különlegessé teszik? A Wannabee plus size divat ajánlását olvashatod ebben a cikkben, hogy még harmonikusabban teljen az év egyik legszebb napja.


Miért fontosak a karácsonyi családi hagyományok?


A karácsonyi családi hagyományok erősítik az összetartozást, illetve mélyítik a kapcsolatokat. Megteremtik az alkalmat a közös időre, így még intenzívebben élhetjük meg azt a szeretetet, amiről az egész ünnepkör szól.


Mindemellett a közösen megálmodott és létrehozott hagyományok hozzájárulnak a meghitt, emelkedett és szórakoztató hangulathoz. Ó, és milyen jó visszaemlékezni az előző év kedves pillanataira! A közös élmények hosszú távon emlékezetesek maradnak.


Bármi, amit önmagunknak szervezünk, még több lelkesedéssel tölthet el, mintha pusztán egy ebédre ugrunk át a szülőkhöz. Ugyan ki ne várná szívesen a családi társasozást, amin mindenki a könnyeit törölgeti a nevetéstől? Csak rajtunk áll, hogyan szórakozunk és kovácsoljuk össze még inkább a családot.


5 tipp a Wannabee plus size divat ajánlásával, ami még ragyogóbbá teheti a szentestét


1) Tematikus karácsony, aminek csak a képzelet szabhat határtDobjátok fel idén ti is a Szentestét a tematikus karácsony ötletével és leszervezésével. A téma csak tőletek függ. Mit szólnál, ha megidéznétek a piros szőnyeges események hangulatát, és mindenki ehhez méltóan öltözne fel? Lehet, hogy a hétköznapok során nem húzol kisestélyi ruhát, de a karácsony tökéletes ehhez!


Vagy válasszatok ki egy színt, például a fehéret, és építsétek aköré a Szentestét. Dekorálhatjátok fehérrel a házat, a karácsonyfát, felvehettek egy csinos fehér ruhát, és akár még az itallapon is szerepelhetnek habos, fehér italok, vagy az étlapon fehércsokoládés desszertek.


Na, és ha gasztronómiai világkörutat tartotok karácsonykor, és ehhez öltöztök fel? Válasszatok ki egy országot, és készítsétek el az ottani karácsonyi ételeket. De akár megeleveníthettek egy filmes karácsonyi hangulatot is. Csak rajtatok áll!


2) Az apró szokásokban is nagy erő rejlik


Ha eddig még nem voltak közös hagyományaitok, akkor itt a remek alkalom, hogy kialakítsatok néhányat. Az aprós szokásokban is nagy erő rejlik, ezért nem érdemes lebecsülni őket. És a legfontosabb: ne stresszeljetek rá! Jöjjenek szívből az ötletek, és vonjátok be a családot is.


Lehet hagyomány a közös fadíszítés, vagy jelezhetitek csengettyűvel az ajándékozás kezdetét, az ebédet is elkészíthetitek együtt, sőt akár batyus is lehet a karácsony. Ha mindenki hoz valami finomat, akkor a házigazdára is kevesebb teher hárul. Lehet hagyomány az is, hogy mielőtt egyesével átadjátok az ajándékot, megfogalmaztok egy olyan üzenetet, amelyből a fa körül ülőknek rá kell jönnie, hogy kinek szól az ajándék, amelyet a kezedben tartasz. Az apró szokások tárháza is szinte végtelen, csak a fantázia, és a kreativitás szab határt.


Fontos, hogy az ötletek összegyűjtését se hagyjátok az utolsó pillanatra. Ez egyébként aranyszabály karácsonykor. Így még több stressztől és rohanástól kímélhetitek meg magatokat. 


3) Kedvenc hobbik, mint program Szentestére


Miért ne lehetne kézműveskedni Szentestén? Netán felolvasni egy olyan könyvből, amit a család közösen választott ki? Vagy énekelni, karaokézni? Dobjátok be a családi ötlettárba a kedvenc hobbijaitokat, és válasszatok közülük!


Épp attól lesz emlékezetes és meghitt a karácsony, hogy valami izgalmat csempészünk bele. Egy olyan programot, ami kicsit más, ugyanakkor mindenkit megmozgat. Így ráadásul még jobban közelebb kerülhettek érzelmileg is egymáshoz. És pont ez a karácsony lényege, nem igaz?


Vagy mit szólnátok egy versenyhez? Mondjuk egy forraltbor-készítő versenyhez csapatban? Netán egy megmérettetéshez, hogy ki díszíti fel a mézeskalácsokat a legszórakoztatóbb módon? Az ötletek tárháza gyakorlatilag kifogyhatatlan!


4) Ki is lehet mozdulni karácsonykor


Lehet egy új hagyomány, hogy az ebédet otthon üli meg a család, de a vacsorát már máshol töltitek. Elmehettek például egy dunai hajózásra, ami szintén egy izgalmas és meghitt program Szentestére. A lényeg, hogy olyan programot válasszatok, ami egyszerre teszi különlegessé és emlékezetessé az ünnepet, mindemellett összehozza a családot, és az emberket körülöttetek.


Egy elegáns nadrág és egy csinos, alkalmi felső blézerrel remek választás, ha nem otthon vacsoráztok. Elegáns és kifinomult darabokat ölts magadra, ugyanakkor ne feledkezz meg a harisnyáról se!

A vacsora után remek program az is, ha sétálni mentek a fényárban úszó városban. Hazaérve – persze miután megmelegedtetek – megnézhettek egy vicces karácsonyi vígjátékot, de akár társasjátékozhattok is.


5) Az outfittel is emelhetitek a Szenteste tündöklését


Az öltözeted természetesen függ a programtól, illetve a karácsony tematikájától, viszont ettől függetlenül is adhatunk néhány tippet. Hiszen az a fontos, hogy a Szentestét ne olyan outfitben várjátok, amelyet hétköznap viseltek, mert ez egy sokkal különlegesebb esemény ennél.


Ha a karácsonyi outfited is a ragyogást tükrözi, azzal ugyanúgy hatással vagy a saját és mások hangulatára. Talán épp ez lesz az az újdonság, amit becsempésztek a közösen töltött időbe: az ünnephez való, ragyogó szettben való megjelenés.


Braonie kék pöttyös vagy kék csillogós ruhánk fenséges viselet. Nőies és csinos, ezért is ajánljuk szeretettel. Ugyanezt tudjuk elmondani Napsi, Vivienne, vagy Szantal ruháinkról is, ám ha te inkább nadrágban várnád az ajándékozást, csak bátran! Tasha darabunk Ayme felsőnkkel például abszolút szóba jöhet egy karácsonyi ebéd, vagy vacsora során. Persze választhatod mellé Ellaria tunikánkat is, ha kedveled a csillogást. Ha pedig sétálni indultok, ne hagyd otthon Lamberta kabátunkat se! 

Varázslatos Szentestét kívánunk!


***

a Wannabee teljes csapata nevében

Barabás Márta

a Wannabee Kollekció megálmodója

vissza a divatbloghoz
Önbizalom mid-size és plus size nőként

Önbizalom mid-size és plus size nőként

Az érzés, hogy „nem vagyok elég jó” gyakran gyökerezik a negatív belső párbeszédben, mid-size és plus size nőknél sokszor a társadalmi elvárásokban, és a másokhoz való állandó hasonlítgatásban. Az ilyen érzések nemcsak az önbizalmat, hanem az általános jólétet is befiolyásolja, korlátozva azt, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk. De hogyan alakíthatjuk ki az önbizalmunkat, és mit tehetünk azért, hogy abbahagyjuk a másokkal való állandó összehasonlítást? Ebben a cikkben mélyebben belemerülünk ezekbe a kérdésekbe, és útmutatót is hoztunk segítségül az önbizalom erősítésére.

Tovább
Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet művészete mid-size és plus size nőként: Út a boldogabb élethez

Az önszeretet fogalma az utóbbi években sokkal nagyobb figyelmet kapott, különösen a mentális egészséggel és a testképpel kapcsolatban. Mid-size és plus size nőként az önszeretet gyakorlása különösen fontos, mivel a társadalom szépségideáljai és a közösségi média nyomása gyakran elnyomó hatással lehetnek. Ebben a cikkben felfedezzük, miért elengedhetetlen az önszeretet, hogyan kapcsolódik a jobb önbecsüléshez, és miként segíthet a boldogabb élet elérésében.

Tovább
Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

Az önelfogadás egy master coach tapasztalatai alapján

A Wannabee Kollekció és a Schüssler Natúrkozmetikumok közös kampánya, az „Engedd meg magadnak a ragyogást!” kapcsán az önelfogadás témájában készítettünk egy interjút Dr. Gulácsi Bernadettel. Ebben az interjúban számos olyan dolog megvilágításra került, ami minden mid-size és plus size nőnek segítséget jelenthet a nőiességének a megélésében az önelfogadáson keresztül.

Tovább
Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás útja: megerősítés, nem feladás!

Az önelfogadás a mid-size és plus size nők számára sokszor félreértett fogalom. Sokan úgy gondolják, hogy az önelfogadás megalkuvást és saját maguk feladását jelenti. De mit is jelent valójában az önelfogadás? Olvasd el blogcikkünket, amelyben nemcsak erre a kérdésre adunk valaszt, de 5+1 tippet is hoztunk, hogy mit tehetsz érte.

Tovább
Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Divat, stílus és önértékelés - A nőiesség ragyogása a tökéletesség illúzója néllkül

Az, amit viselünk - akár tudatában vagyunk, akár nem - kifejezi azt is, amit gondolunk saját magunkról. A ruhák nem csupán külső megjelenésünket formálják, hanem belső énünket is tükrözik. Mi több, ez fordítva is működik! Amikor belül kevésbé érezzük magunkat jól a bőrünkben, kevésbé vagyunk magabiztosak, egy csinos, egyéniségünket pozitívan kifejező, és alkatunkat előnyöesen befolyásoló ruhadarab hatással tud lenni az énképünkre is. Következésképpen a megfelelően kiválasztott ruhadarabok nemcsak a külső megjelenésünket emelik, hanem pozitív hatással vannak a belső énképünkre is.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem