Wannabee shop
Betöltés...
Tévhitek és tények, amit a csíkos ruhadarabokról tudni kell

Tévhitek és tények, amit a csíkos ruhadarabokról tudni kell

A csíkos minta az egyik legnagyobb trend, és az egyik legizgalmasabb minta, amely örök divatnak számít.
A csíkos felsők óriási népszerűsége Coco Chanel nevéhez fűződik. Az ő csíkos felsői voltak azok a forradalmian új darabok a francia Riviérán, amelyek 1917-ben kezdték meghódítani a világot. Innen indult a tengerész stílus, mint örök divatot jelképző csíkos minta, amely később számtalan formában született újjá. 


Trendek jönnek mennek, de a csíkos töretlenül hódít

A legnagyobb divat házak ma is gyakran használják a csíkokat a legkülönfélébb ruhadarabokon a felsőktől, a blúzokon át a ruhákig. De ha ennyire trendi és izgalmas minta, akkor miért van az, hogy ennyire háttérbe szorul sok nő gardróbjában?
Valahogy, valamilyen oknál fogva született egy városi legenda, egy tévhit, hogy a csíkos erősít. Főleg plus size hölgyeknél merül fel erőteljesebben ez a gondolat. Sokan ezért nem merik hordani, pedig ez egyáltalán nem így van! A csíkos minták nem erősítenek. Legalábbis nem úgy, ahogy sokan gondolják.


Bátran viselj csíkos ruhadarabokat, csak figyelembe kell venni néhány szabályt! Mi a helyzet a csíkozás irányával? Számít, hogy vízszintes vagy függőleges? Sok nőben ott van az meggyőződés, hogy a függőleges csíkok vékonyítanak, a vízszintes csíkok pedig kövérítenek. Az tény, hogy a csíkos darabok optikailag befolyásolják az alakot, de egy vízszintes csíkozású ruhadarab is előnyösen tudja formálni az alakot. Ugyanis nem a csíkok elhelyezkedése ami a leginkább számít, hanem például a csíkok szélessége, a csíkok egymáshoz viszonyított kontrasztja, és a szabásvonal. (Például a függőleges csíkozás is tud erősíteni, ha nagyon meglehetősen nagyméretű csíkozásról van szó.) 


Néhány alapszabály, ami segít az előnyös csíkos outfit kiválaszásában

A közepes szélességű csíkok szinte mindenkin jól mutatnak. (Például Wannabee: MIKA fekete okker tunika)


A vastagabb csíkozást sem kell kerülnöd, ha van egy kis játék a mintában. A vastagabb és a vékonyabb csíkok váltakozása optikailag nagyon előnyösen befolyásolja az alakot. (Például Wannabee: MIKA fekete rozsda tunika) 


A haránt csíkozás mindenkinek jól áll. Az átlós csíkok ugyanis összezavarják a szemet, és ezért optikailag eltakarják azt a testrészt, amit nem szeretnénk hangsúlyozni. (Például Wannabee – EMESE fekete okker tunika) 


Az átlósan kontrasztos csíkozással szintén a legideálisabban tudod befolyásolni az alakod. (Például Wannabee – JUNÓ felsők) A csíkos bizony mindenkinek jól áll, csak ismerni kell néhány alapszabályt.
Viselj bátran csíkosat, és dobd fel a hétköznapokat ezzel a trendi, és örök divatot képviselő mintával!

vissza a divatbloghoz
A ruhadarab, ami sosem megy ki a divatból

A ruhadarab, ami sosem megy ki a divatból

Kitalálod, hogy melyik ruhadarabra gondolunk? Nem könnyű kérdés, mert több olyan ruhadarab is van, ami szerencsére az örök divathoz tartozik. De az egyik közülük az, ami minden Nő gardróbjának alapdarabja kell, hogy legyen, és minden Nőnek jól is áll.

Tovább
Őszi és téli trendkalauz – Válassz egy stílusos mellény!

Őszi és téli trendkalauz – Válassz egy stílusos mellény!

Az idei, 2021-es évben tavasszal az egész évet meghatározóan berobbant a divat legnagyobb visszatérőjeként, és a nagy kedvence lett az őszi és téli szezonnak is a mellény.

Tovább
Wannabee logo

ÚJDONSÁGOK

megnézem
Wannabee logo

MÁRKAÜZLETÜNK

megnézem
Wannabee logo

KEDVEZMÉNYES

megnézem